Vattenspridare » 7 praktiska vattenspridare för trädgården

Trädgårdsbevattningsmaskiner – Vårt bästa val:

Bästa användarvänliga trädgårdsmaskin : Gardena Comfort AquaContour automatic

Med den här innovativa trädgårdsbevattnaren från Gardena får du en modell som är extremt enkel och användarvänlig. Den är lämplig för trädgårdar på upp till 350 m2, och då är det möjligt att programmera både räckvidd och bevattningsområde via den smarta knappsatsen med ett skyddande membran.

Bästa trädgårdsmaskinen för större områden : Gardena impulse circle/part circle vattenkranen

Den här smarta cirkulära vattnaren är perfekt för att vattna större områden i trädgården, eftersom den passar för områden från 75 m2 upp till 490 m2. Den har flera inställningar, så du kan justera och ställa in den efter vad som fungerar bäst i just din trädgård.

Bästa vattenkranen för vattenlek och trädgårdsbevattning : Grouw 360 rotorvattenkranen

Användarvänlig och funktionell vattenspridare som gör det enkelt att vattna trädgården. Den här vattenspridaren gör det enkelt att vattna olika delar av trädgården och är dessutom perfekt för vattenlek och vattenglädje i trädgården för både barn och vuxna.

7 praktiska och effektiva trädgårdssprinkler

Gardena Comfort AquaContour automatisk

Med den här innovativa och smarta trädgårdsbevattnaren från Gardena får du individuell bevattning av praktiskt taget alla trädgårdar på upp till 350 m2. Tack vare den programmerbara räckvidden på trädgårdsmaskinen kan du enkelt nå varje hörn av din trädgård. Munstyckena i mjuk plast säkerställer också en jämn fördelning av vattnet.

Dessutom har denna sprinkler en knappsats som är utrustad med ett skyddsmembran, vilket gör den lätt att använda och programmera. Du kan till exempel programmera bevattningsområdet, som kan väljas exakt mellan 25 grader och 360 grader

Det är dessutom möjligt att justera vattenspridarens räckvidd till mellan 2,5 och 9 meter. Du fäster den här sprinklern i trädgården med hjälp av två spikar.

Sprinkler komplett

Här får du en komplett trädgårdssprinkler som gör det enkelt att vattna din trädgård, dina rabatter, din grönsaksodling etc. Det är lätt att installera sprinklern, och sedan kan du ansluta den till t.ex. ett PE-rör och en bevattningsdator om du vill skapa ditt eget system.

Sprinklern ger optimal överlappande bevattning samt god fördelning och spridning av vattnet. Dessutom är sprinklern självrengörande, vilket är ett plus för dig. Om du har fler än en sprinkler ska de placeras med tre meters mellanrum.

Fiskars virvelsprinkler med hjul

Om du letar efter en smart vattenspridare eller trädgårdssprinkler är den här sprinklern från Fiskars ett bra val. Det här är faktiskt en virvlande sprinkler med ett roterande sprinklerhuvud som sprider vattnet väl i trädgården. Sprinklerhuvudet är tillverkat av metall. Dessutom är sprinklern placerad på ett stativ som är utrustat med hjul. Detta ger större flexibilitet och bekväm rörlighet. Sist men inte minst har denna sprinkler en storlek som gör att den är kompatibel med andra märken och inte bara med Fiskars själv.

Se även: hållare för trädgårdsredskap

Fiskars oscillerande sprinkler med metallbas

Om du letar efter en smart och praktisk vattenspridare kan den här oscillerande vattenspridaren från Fiskars falla dig i smaken. Med denna oscillerande sprinkler kan du enkelt vattna din trädgård, dina rabatter eller din grönsaksodling när det behövs.

Den oscillerande sprinklermaskinen är placerad på en robust metallbas och är utrustad med hela 19 precisionsmunstycken. Detta garanterar att sprinklern vattnar optimalt. Samtidigt är det möjligt att justera och ställa in både sprutriktningen och avståndet för denna sprinkler.

Tack vare den universella storleken kan du även använda den här sprinklern i trädgården tillsammans med andra märken än Fiskars.

Gardena impulse cirkel/delcirkel sprinkler

Denna Comfort impulse, cirkulära och delvis cirkulära vattenspridare från Gardena är en bra trädgårdssprinkler som är tillverkad av robusta och hållbara plastkomponenter. Förutom att den är robust är den också mycket praktisk tack vare de olika inställningsmöjligheterna.

Du kan till exempel ställa in bevattningsområdet inom 25 grader till 360 grader med hjälp av de speciella justeringsringarna. Dessutom är det möjligt att enkelt ställa in räckvidden på mellan 5 och 12,5 meter med hjälp av vridknappen.

Den här cirkulära bevattningsmaskinen kan bevattna en yta från 75 m2 upp till maximalt 490 m2. Den är därför bra för större områden. Sprutområdet är också 10-25 meter. Den mångsidiga spridaren är monterad på en plastspik så att du enkelt kan fästa den på gräsmattan där den behövs. På så sätt kan du också flytta den från plats till plats.

Gardena impulse, cirkulära och delcirkulära sprinkler

Här får du ytterligare en smart impuls-, cirkel- och delcirkelbevattnare från Gardena som gör det enkelt för dig att vattna större områden i din trädgård. Tack vare trädgårdsbevattnarens praktiska bevattningshuvud får du optimal bevattning i många år framöver. Huvudet är tillverkat av robusta och hållbara metall- och plastkomponenter.

Med denna sprinkler är det möjligt att vattna en yta från 75 m2 upp till 490 m2. Dessutom kan du välja att ställa in och justera intervallet med den användarvänliga vridknappen. Räckvidden kan ställas in från 5 meter upp till 12,5 meter.

Grouw 360 rotor irrigator

grouw 360 rotorvander

Den här användarvänliga och funktionella trädgårdsmaskinen kommer definitivt att göra det lättare för dig att vattna trädgården i vardagen. Här får du faktiskt en 360-graders roterande vattenspridare som ger optimal vattenfördelning samtidigt som den säkerställer ett jämnt vattenflöde.

Vattenspridaren är utrustad med 12 munstycken som är fördelade på tre roterande armar. Detta säkerställer att du får en utmärkt bevattning av både små och medelstora områden i din trädgård. Dessutom kan den också lätt användas för vattenlek och roliga aktiviteter i trädgården när det är varmt ute.

Tack vare sprinklerns mindre storlek kan du enkelt flytta runt den vid behov. Dessutom är den tyst i drift och passar en vanlig trädgårdsslang.

Tips för bevattning av trädgården

När det gäller bevattning av trädgården finns det inga regler i sig, men det finns också regler. När du ska vattna din trädgård beror på växten, jorden, vädret, årstiden och många andra variabler. Det kan låta värre än det egentligen är. Det är nämligen du som måste avgöra när din trädgård behöver vatten.

Se även: effektiv bevattning med vattenslangar

vandspreder i haven

På sommaren ska du se till att trädgården vattnas väl och grundligt. Detta hjälper växterna att sätta djupa rötter och ge de bästa blommorna och växterna. Det första du bör göra är att köpa en trädgårdsmaskin som passar din trädgårds storlek.

Läs också: Undvik ogräs med trädgårdsdynor

När du väl har kontroll över din bevattningsutrustning kan du dra nytta av dessa tips för bevattning av trädgården:

Vattna sent på kvällen: När du vattnar sent på kvällen avdunstar vattnet långsammare än när du vattnar i solen. Detta gör att växterna kan dra större nytta av vattnet eftersom de kan fylla på innan det avdunstar.

Håll en konstant fuktighet: växter mår bäst av en konstant fuktig jord. Kom dock ihåg att en liten uttorkning före nästa vattning är bra för växtens rottillväxt.

Vattna rabatten ordentligt: Det är bättre att vattna rabatten sällan och ordentligt än att vattna varje dag. Vattna därför rabatten med mycket vatten en eller två gånger i veckan.

Vattna väl: Du bör vattna målmedvetet, vilket innebär att vattnet ska fördelas väl runt plantan. Om du bara vattnar själva roten kommer växten att få en ensidig rottillväxt. Detta gör att den har sämre förmåga att ta upp näringsämnen från jorden.

Övervattna inte trädgården: Om trädgården utsätts för övervattning tvingas syre ut ur jorden. Växternas rötter behöver detta syre för att kunna andas.

Vattna flera gånger : Som du säkert vet tar det ett tag för vatten att tränga in i jorden. Det är därför mycket bättre att vattna i omgångar så att vattnet inte bara rinner iväg utan att växterna får något ut av det.

Läs också: Få utsökt och färsk frukt från trädgården med ett fruktträd

Varför en vattenspridare eller sprinkler är fördelaktig i trädgården

En effektiv trädgårdssprinkler gynnar inte bara din trädgård. Det hjälper dig också att spara både tid och pengar.

Eftersom de flesta människor har en mycket hektisk vardag kan det vara svårt att sköta trädgården på bästa sätt. Med en trädgårdsmaskin kan du spara mycket tid eftersom den sköter allt bevattningsarbete åt dig året runt.

Om du väljer rätt vattenspridare som kan ställas in för att automatiskt vattna din trädgård sparar du mycket tid. Denna tid kan istället användas till andra nyttiga saker i trädgården.

Se också: vackra marktäckande växter för trädgården

Senast uppdaterad juni 21, 2024 av Simone Lundmark