Fuktslang: 3 smarta slangar för enkel och effektiv bevattning

Vårt bästa val av blötläggningsslangar

Bästa vattenslangen med valfri längd: Blötlägg slang per m

Om du vill ha en mycket högkvalitativ slang är den här varianten ett bra alternativ. Du kan välja hur lång du vill att slangen ska vara, vilket är en fördel. På så sätt kan du köpa slangen i exakt den längd du behöver för din trädgård.

Bästa vattenslang 30 meter: vattenslang komplett paket

Med det här setet får du ett komplett paket som består av en 30 meter lång slang och olika tillbehör. Det betyder att du inte behöver investera i något annat, eftersom den här uppsättningen garanterar att du kan börja använda slangen direkt.

Bästa 15-meters vattenslang: Gardena 15-meters vattenslang

Om du behöver en 15 meter lång vattenslang ska du titta närmare på den här varianten från Gardena. Den här vattenslangen är bra även vid lågt vattentryck och du kan enkelt förkorta eller förlänga den till högst 30 meter om du behöver det.

3 bra vattenslangar för din trädgård

Släckvattenslang per m.

Funktioner:

  • Längd: Valfritt

Här får du en vattenslang av extremt hög kvalitet som är särskilt lämplig för att vattna häckar och rabatter. Om du precis har planterat en häck eller bara vill ha en vattenbesparande lösning för din trädgård är den här vattenslangen ett bra val.

Det är möjligt att köpa en vattenslang i exakt det antal meter som du behöver. Så oavsett om du behöver 5 eller 60 meter är det möjligt. Du bör dock vara medveten om att du av tryckskäl kan ha högst 60 meter i ett system.

Dessutom har slangen interna membran bakom varje dropphål. Detta säkerställer ett jämnt och enhetligt vattentryck i hela slangens längd. Dessutom är slangen relativt styv, vilket gör att den är extremt hållbar. Samtidigt minskar det risken för att slangen ska knäcka sig eller tryckas platt.

Släckslangen levererar 1,6 liter/timme/hål och är helt vinteranpassad. Därför kan den vara monterad året runt.

Komplett paket med vattenslang

Funktioner:

  • Längd: 30 m.

Om du vill ha ett set med allt du behöver finns här ett komplett paket som består av en 30 meter lång vattenslang, ett slutstycke, en manlig kontakt, ett skarvstycke och 10 spikar för att fästa slangen.

Slangen är av mycket hög kvalitet och rekommenderas för användning vid plantering av häckar och rabatter. Säsongsslangen är tillverkad med inre membran som ligger bakom varje dropphål. På så sätt får du ett jämnt och enhetligt vattentryck i hela slangens längd.

Dessutom får du en relativt styv slang, så den är mycket hållbar. Dessutom minskar det risken för att slangen ska knäcka sig eller pressas helt platt. Släckslangen levererar 1,6 liter/timme/hål och kan lämnas på plats året runt eftersom den är vinterhärdig.

Gardena vattenslang 15 meter 1969

Funktioner:

  • Längd: 15 m.

Om du vill ha en målinriktad och vattenbesparande lösning för att vattna dina växtrader kan den här vattenslangen från Gardena vara något för dig. Den här vattenslangen klarar lätt av uppgiften även om det finns ett lågt vattentryck.

Slangen har en längd på 15 meter och kan enkelt förkortas eller förlängas till maximalt 30 meter. Om du väljer den här vattenslangen är den färdig att använda med alla nödvändiga Original Gardena System-fästen samt en ventil som används för att justera trycket och vattenflödet.

Relaterat: 7 praktiska vattningsmaskiner för trädgården

Vanliga frågor om vattenslangar

Hvordan fungerer en siveslange?

En siveslange er en form for vandslange, som du kan bruge til at opnå en vandbesparende og effektiv vandingsløsning. Siveslanger er forsynet med en masse små huller, hvor vandet langsomt trænger ud igennem disse huller. Når du har placeret siveslangen det rette sted, vil vandet sive stille og roligt ud i små mængder til de omkringliggende planter.u003cbru003eSiveslangen lægges ud i bedet, og vandet siver ud i små mængder der, hvor vandet skal bruges.

Hvordan lægges siveslanger?

Du kan lægge din siveslange på flere forskellige måder. Du kan eksempelvis placere siveslangen på jorden i dit havebed eller langs dine hække. Derudover kan du vælge at grave din siveslange nogle centimeter ned i jorden.

Hvor længe skal en siveslange være tændt?

Det kommer an på det specifikke område, der skal vandes. Men som regel skal en siveslange være tændt i omkring 2 til 3 timer, når du skal vande de omkringliggende planter. Det sikrer, at vandet har tid til at trænge ned i jorden uden, at det ender med at fordampe fra jordens overflade. Ønsker du blot at fugte de forskellige planter, kan du nøjes med intervaller, der er kortere end de 2 til 3 timer.

Kan man gräva ner en vattenslang?

Du kan enkelt gräva ner en vattenslang i marken. Du måste dock se till att slangen inte är knuten eller komprimerad. Om detta sker kommer vattnet inte att fördelas jämnt och enhetligt.

Hur mycket vatten använder en vattenslang?

Hur mycket vatten en vattenslang använder kan variera, eftersom det beror på flera faktorer som tryck och längd. En tumregel är att en vattenslang ger cirka 1,6 liter vatten per timme och hål.

Kan en sotslang tåla frost?

De flesta vattenslangar tål frost, så du kan lämna slangen monterad på vintern och under frostperioder.

Se också: 6 söta vattenkannor för inomhusbruk

Senast uppdaterad juni 14, 2023 av Simone Lundmark