Mobil för barn: De 8 bästa telefonerna för barn

När barnen blir äldre kommer de flesta förmodligen att begära en egen mobiltelefon. Som förälder vill du också kunna hålla kontakten med dina barn när de tillbringar mer tid hemifrån.

Med vanliga mobiltelefoner kan ditt barn sms:a och ringa när som helst, men med smarttelefoner kan de vara uppkopplade mot internet var de än är. Därför bör du noga överväga om och när ditt barn är redo för en mobiltelefon.

Om du har bestämt dig för att det är dags kan du börja leta efter en mobiltelefon för barn. Detta är dock lättare sagt än gjort, eftersom det finns en mängd olika mobiltelefoner på marknaden. Lyckligtvis är det möjligt att hitta en mobiltelefon som är perfekt för ditt barn.

8 bra mobiltelefoner för barn

Nokia 8000 4G

Nokia 8000 4G

Nokia 8000 4G är en bra och enkel mobiltelefon för barn. Om du letar efter den första mobiltelefonen till ditt barn är detta ett bra val. Nokia 8000 4G har inte bara flera smarta funktioner, den är också relativt prisvärd.

Den här barnmobilen kombinerar roliga underhållningsfunktioner med en snygg design. Det är möjligt att ringa och skicka sms. Dessutom har mobiltelefonen en bra batteritid, en inbyggd ficklampa, FM-radio, MP3- och videospelare.

Så att ditt barn kan njuta av alla funktioner. Om du vill ha en mobiltelefon för barn till ett billigare pris, där det inte är möjligt att gå in på internet, är det en bra idé att titta närmare på Nokia 8000 4G.

Nokia 4.2

Om du letar efter en prisvärd smartphone för barn kan du överväga att investera i Nokia 4.2, som är en fantastisk telefon för barn med många olika funktioner. Den här modellen fungerar bra som ditt barns första mobiltelefon.

Först och främst har Nokia 4.2 en pekskärm med en selfiekamera på toppen.

Dessutom är det möjligt att ta bra bilder med den här smarttelefonen, eftersom den har en dubbel bakre kamera och en kamera på framsidan. Dessutom är batteriet extremt bra, så ditt barn kan ha telefonen med sig hela dagen.

Samsung Galaxy A22

Om ditt barn ska ha en mobiltelefon för första gången kan Samsung Galaxy A22 vara precis vad du letar efter. Även om det är en smartphone kan den lätt fungera som ditt barns första mobil. Samsung Galaxy A22 har en fin pekskärm i bra storlek. Tack vare den stora storleken är det lätt att titta på videor etc.

Samsung Galaxy A22 har dessutom en dubbel bakre kamera, så att du kan ta fantastiska bilder och videor. En selfiekamera finns på framsidan. Batteriet har också en lång livslängd, så telefonen kan laddas snabbt när den har slut på ström.

Samsung Galaxy A32

Med Samsung Galaxy A32 får du en smartphone som är lämplig för barn som tidigare har haft en mobiltelefon. Den här modellen är lite mer avancerad och har fler funktioner. Därför är den dyrare än mobiltelefonerna ovan.

Samsung Galaxy A32 har en elegant design och en stor skärm som visar innehållet i fina färger och kontraster.

Dessutom har telefonen en bra bakre och främre kamera som gör att du kan spela in videor och ta högkvalitativa foton. Tack vare den goda batteritiden är det också möjligt att använda smarttelefonen hela dagen utan att den dör.

Sist men inte minst är Samsung Galaxy A32 IP68-certifierad. Det innebär att den är dammtät och vattentät ner till 1,5 meter i en halvtimme.

Nokia 3.4

Med Nokia 3.4 får du en praktisk smartphone som är perfekt för många olika saker. Telefonen har en bra skärm som är utrustad med ett skikt av reptåligt Corning Gorilla Glass.

Nokia 3.4 har dessutom bra kameror, så det är möjligt att ta bilder i vackra färger och spela in videor med fina detaljer. Nokia 3.4 har också HDR-teknik, så videor kan ses med spännande detaljer och levande färger.

Telefonen har också ett mycket bra batteri. Detta gör att du kan använda din telefon hela dagen utan att tappa strömmen. Samtidigt kan Nokia 3.4 hantera flera krävande appar samtidigt utan problem.

Xiaomi Redmi 10

Xiaomi Redmi 10 är en annan smartphone för barn. Den är utrustad med två kameror, så det är möjligt att ta tydliga och läckra bilder och spela in videor. Detta gäller oavsett vilken typ av bilder som ska tas.

Förutom bra kameror har Xiaomi Redmi 10 även en LCD-skärm och ett hållbart batteri. Tack vare det bra batteriet behöver telefonen inte laddas konstant. Den kan lätt räcka en hel dag när ditt barn är på språng.

Designen är enkel och snygg, så ditt barn kommer definitivt att älska den här mobiltelefonen.

iPhone SE

Om ditt barn drömmer om en iPhone kan du överväga att köpa en iPhone SE. Du bör dock vara medveten om att detta är en av de nyare modellerna. Å andra sidan har iPhone SE en praktisk storlek och är utrustad med en fin pekskärm och en bakre kamera med avancerade funktioner.

Tack vare det kraftfulla chippet är det dessutom möjligt att spela även de mest krävande spelen via telefonen om ditt barn så önskar. Dessutom har iPhone SE en IP67-certifiering. Denna certifiering garanterar att telefonen inte skadas om den sänks ner i en meter vatten i en halvtimme.

iPhone 11

apple iphone 11

Ett annat alternativ när det gäller iPhone för barn är iPhone 11. Den här modellen är också lämplig som barnmobil. iPhone 11 har en mängd smarta funktioner som en fin skärm, en kamera på baksidan och en kamera på framsidan.

Den eleganta och snygga designen är fantastisk, och iPhone 11 finns i flera olika färger.

Dessutom har telefonen ett avancerat chip som garanterar bra prestanda och batteritid. Det kommer därför att vara möjligt att använda telefonen hela dagen utan att strömmen tar slut. iPhone 11 är också vatten- och stänkskyddad, eftersom den har en IP68-certifiering.

Vi har också sammanställt en lista över de bästa surfplattorna för barn här.

Hur du väljer den bästa telefonen för barn

Innan du köper din första barntelefon finns det flera saker som du måste tänka igenom noga. På så sätt kan du försäkra dig om att du väljer rätt telefon för barn. Du måste bland annat tänka på ditt barns ålder, barnets behov, din budget och själva telefonen.

Smartphone til børn

Ditt barns ålder

Först och främst bör du fundera på om ditt barn är redo för en mobiltelefon. Om de är det måste du ta hänsyn till deras ålder. Det är stor skillnad mellan att leta efter en mobiltelefon till ett barn under 10 år och en till ett äldre barn. Om du ger ditt barn en barnmobil är helt upp till dig. Många föräldrar väljer att köpa den första mobilen när barnet gör mer saker på egen hand, så att ni alltid kan nå varandra.

Ditt barns behov

En mobiltelefon bidrar till att skapa trygghet för både barn och förälder och till att göra ditt barn mer självständigt. Därför är det en stor sak när ditt barn får sin första mobiltelefon.

Men det innebär också att du måste tänka på vad ditt barn kommer att kunna göra med telefonen. Räcker det att bara skicka meddelanden och ringa? Eller behöver ditt barn också kunna gå ut på internet?

Din budget

I dag kan du hitta mobiltelefoner i alla prisklasser. Du måste alltså räkna ut hur mycket pengar du vill lägga ut på en mobiltelefon för barn. Det kan vara allt från 300 kronor upp till 3 000 kronor eller mer. Oavsett om du vill ha en dyr eller billig mobiltelefon för barn är det möjligt. Priset beror på om det är en smartphone eller inte, vilket operativsystem den har och så vidare.

Läs också: Hitta en barnvänlig drönare för ditt barn

Senast uppdaterad juni 21, 2024 av Simone Lundmark