Sexkantigt växthus: odla frukt och grönsaker året runt

Vårt bästa val av sexkantiga växthus

Bästa sexkantiga växthus i klart glas: Hera sexkantigt växthus

Med detta vackra sexkantiga växthus får du en vacker modell i klart glas. Växthuset har en lättgående skjutdörr och två lamellfönster. Den har också en extremt bra växt- och ståhöjd.

Bästa sexkantiga växthus i polykarbonatglas: Palram – Canopia Oasis sexkantigt växthus

Det här runda växthuset är perfekt för dig som vill skapa din egen lilla oas i trädgården. Växthuset är 4 m2 stort och har flera smarta funktioner, t.ex. ett inbyggt rengöringssystem och en bred entrédörr.

Bästa sexkantiga växthus i härdat glas: Halls Atrium växthus svart med härdat glas och polykarbonat, 9 m²

Om du vill ha ett stort och rymligt runt växthus är den här modellen en säker vinnare. Växthuset är 9 m2 stort. Det finns alltså gott om utrymme för att odla olika växter, samtidigt som du kan gå runt i växthuset utan ansträngning.

3 sexkantiga växthus för trädgården

Hera sexkantigt växthus

Funktioner:

Höjd: 2 ,57 m.

Bredd: Okänd

Areal: 4 ,5 m2

Färg: Aluminium eller grön lackerad

Här får du ett vackert sexkantigt växthus med en snygg och spännande design. Det runda växthuset är 4,5 m2 stort och har en lättgående skjutdörr och två lamellfönster.

Dessutom är detta växthus utrustat med klart glas. Den har faktiskt delat och överlappande 3 mm växthusglas, så att du enkelt kan se ut när du är i växthuset. Dessutom har växthuset en mycket bra stå- och gräshöjd.

Den här modellen kan inte bara användas som växthus, utan även som paviljong, fågelholk eller lusthus. Det är helt och hållet upp till dig och dina önskemål och behov. Dessutom är det möjligt att köpa växthuset i två färger. Du kan välja mellan aluminium och grönlackad.

Palram – Canopia Oasis hexagonalt växthus

Funktioner:

Höjd: 2 ,67 m.

Bredd: 2 ,47 m.

Område: 4 m2

Färg: Grått

Med det här eleganta och enkla sexkantiga växthuset på 4 m2 kan du skapa din egen läckra plats i trädgården. Växthuset är grått och har en underhållsfri design med hållbara antracitgrå ramar i pulverlackerad rostskyddad aluminium.

Taket är tillverkat av dubbla lager polykarbonatplattor som skyddar dina växter från solexponering, vilket ger de mest optimala växtförhållandena. Växthusets väggpaneler är också tillverkade av klart polykarbonatglas med en ljusgenomsläpplighet på 90 %. Väggpanelerna är splitterfria och blockerar UV-strålar.

Dessutom har växthuset en bra innertakhöjd och ett inbyggt dräneringssystem som gör att vattnet kan rinna av på ett bra sätt. Tack vare lamellfönstret kan du också enkelt reglera både värme- och luftfuktighetsnivåerna.

Tack vare den breda entrédörren med låsbart dörrhandtag kan du vara säker på en bra ingång till växthuset. Sist men inte minst ingår en galvaniserad stålbotten i köpet av växthuset.

Relaterat: den bästa matjorden för växthus

Hallar Atriumväxthus svart med härdat glas och polykarbonat, 9 m²

Funktioner:

Höjd: 2 ,87 m.

Bredd: 3 ,75 m.

Area: 9 m2

Färg: Svart

Om du letar efter ett runt växthus med härdat glas i svart färg kan den här modellen vara något för dig. Detta växthus är utan tvekan ett bra val för dem som vill ha en modell som ser ut som en paviljong, med gott om utrymme för olika frukter och grönsaker.

Du har gott om utrymme eftersom växthuset är hela 9 m2 stort. Det finns inte bara utrymme för att odla en massa frukt och grönsaker, utan du kan också lätt gå runt i växthuset.

Dessutom är växthuset utrustat med dubbla skjutdörrar så att du enkelt kan komma in och ut. Växthuset har sammanlagt tre fönster som garanterar att växterna får bästa möjliga ventilation. Modellen har också svarta profiler och 3 mm härdat glas på sidorna. Taket har också 6 mm polykarbonat.

Om du vill kan du köpa en foundation. Detta gör att växthuset blir 12 cm högre.

Relaterad artikel: Rengöring av växthuset – 7 enkla steg

Vilket sexkantigt växthus ska jag välja?

Letar du efter ett sexkantigt växthus? Vi förstår. Dessa växthus är otroligt vackra och kan verkligen förgylla vilken trädgård som helst. Men ett sexkantigt växthus är inte bara ett sexkantigt växthus. Det finns flera olika modeller. På så sätt kan du välja det växthus som passar bäst för din trädgård.

För att välja det perfekta växthuset för din trädgård måste du först och främst fundera på hur stort växthuset ska vara. Det ska vara en modell som du kan placera i din trädgård.

Om du till exempel inte har så mycket utrymme kan du välja ett växthus på 4 m2. Men om du har gott om utrymme och drömmer om ett stort runt växthus är det värt att överväga en modell med en storlek på till exempel 9 m2.

Dessutom bör du tänka på vilken typ av glas ditt växthus kommer att vara tillverkat av. Det kan vara allt från härdat glas till polykarbonatglas och klart glas. Hexagonala växthus finns också i flera färger. Du kanske föredrar en färg framför en annan.

Här i vår översikt hittar du sexkantiga växthus i flera olika färger, t.ex. svart, aluminium, grått och grönt lackerat. Därför finns det säkert en färg som passar din smak och som passar bra in i din trädgård.

När du har tänkt på ovanstående faktorer kan du lättare hitta det perfekta sexkantiga växthuset för dig.

Ofta ställda frågor

Hvor stort drivhus må man bygge?

För små byggnader på mer än 50 m2 måste du ansöka om bygglov. Vanligtvis är växthus inte så stora, så du behöver inte ansöka om bygglov. Du bör dock vara medveten om att om den totala ytan av alla små byggnader, inklusive ditt växthus, är större än 50 m2, behöver du bygglov.

Vad består ett växthus av?

Växthus kan tillverkas av flera olika material. Ett växthus kan bestå av glasrutor eller polykarbonatrutor. Dessutom kan ramarna, även kallade profiler, vara tillverkade av antingen trä eller aluminium. Det varierar därför vad ett växthus är gjort av.

Hur varmt blir det i ett växthus?

I ett växthus kan temperaturen lätt nå över 40 grader. Det kan alltså bli mycket varmt i ditt växthus. Det är dock inte optimalt om temperaturen blir så hög. I stället bör temperaturen helst variera mellan högst 25 grader på dagen och minst 15 grader på natten.

Hur mycket kostar glas för växthus?

Allt beror på typen av glas. Priset beror också på hur mycket glas du behöver. Om du vill veta hur mycket glas till ett växthus kostar måste du ta reda på dessa två faktorer. Därefter är det möjligt att få ett fast pris på vad det kommer att kosta dig.

Har du inte plats för ett stort växthus i din trädgård? Kolla in dessa smarta minidrivhus för din balkong, trädgård eller uteplats

Senast uppdaterad juni 21, 2024 av Simone Lundmark