Trä badrumsmatta: 5 eleganta modeller som förbättrar badrummets estetik

Badmatta av trä – vårt bästa val

Denmest exklusiva badmattan i trä : Skagerak badmatta i teak

Den här modellen är ett måste om du letar efter en riktigt vacker och hållbar badmatta i trä som inte bara är praktisk utan också förhöjer badrummets estetik. En riktigt snygg och elegant badmatta i trä med halkfri baksida.

Bästa badmattan i trä för priset: Cinas badmatta – Teak

Den här modellen är för dig som vill ha en estetisk och funktionell badmatta i trä utan att bryta budgeten. Här får du verkligen mycket för pengarna, eftersom trämattan är tillverkad av teakträ, som är motståndskraftig mot svamp och röta, men samtidigt höjer badrummets estetiska utseende.

Bästa badmatta i trä för utomhusbruk: badmatta i teak

Om du letar efter en badmatta i trä som klarar av att användas både inomhus och utomhus ska du överväga den här modellen. Den är tillverkad av teakträ, vilket ger ett exklusivt utseende och gör den otroligt väderbeständig. Ett självklart val för trädgårdsduschen i kolonilotten.

En badmatta i trä gör badrummet elegant

Om du gillar naturmaterial som bidrar till den nordiska looken är en badmatta i trä ett självklart val för ditt badrum. Det finns många olika modeller att välja mellan, och nedan har vi valt ut 5 badmattor i trä som passar perfekt i alla badrum.

Badmattor är inte något som vanligtvis förknippas med naturmaterial som trä – ofta är de gjorda av plast eller tyg. Badmattor av trä är ofta tillverkade av teak eller bambu, som är otroligt hållbara och ger ett estetiskt utseende.

Mer för badrummet: de bästa och snyggaste duschhuvudena

Det innebär att du får ett mer exklusivt och komplett badrum jämfört med badmattor av plast eller tyg. Om du letar efter en badmatta i trä har vi hittat 5 modeller nedan som kan inspirera dig.

Träbadmatta: de 5 bästa modellerna

#1: Skagerak – Badmatta i teak

Specifikationer:

 • Material: teak
 • Mått: 58,5 x 40 cm
 • Höjd: 2,5 cm
 • Antislipmatta på undersidan

Den här badmattan är tillverkad av massivt teakträ, vilket gör den otroligt motståndskraftig mot röta, svamp och fukt i allmänhet. Den kan användas i badrummet eller någon annanstans där det behövs en elegant matta som inte glider.

Teak är ett vackert naturmaterial som ger ett elegant utseende som samtidigt har något rått över sig. Dessutom används stål för att hålla ihop lamellerna, så du är garanterad en solid hållbarhet – även om du använder den utomhus.

Träet är behandlat, och du kan antingen välja att behandla det igen när oljan försvinner, eller så kan du låta det vara som det är om du vill ha en badmatta med vacker patina. Det är värt att tänka på att du förlänger dess livslängd om du behandlar det regelbundet.

Den här badrumsmattan i trä tillverkas av Skagerak, tidigare känt som Trip Trap, som är ett av de mest kända varumärkena i Danmark för bruksföremål och inredning. På så sätt är du garanterad en badmatta i trä av absolut högsta kvalitet.

#2: Cinas badmatta – Teak

Specifikationer:

 • Material: lackerat teakträ
 • Mått: 60 x 80 cm (finns även i andra storlekar)
 • Med halkfria gummistoppar

Den här badmattan i trä mäter 60 x 80 cm, men finns även i andra storlekar. Du kan köpa den i 40 x 40 cm här och 40 x 60 cm här. Trämattan är tillverkad av fina lameller i teak som är monterade på en gummisnodd.

Träet har ett fint spel och ger ett exklusivt utseende, oavsett om du har ett stort eller litet badrum. Du kan välja mindre storlekar om du har begränsat utrymme i badrummet. Du kan placera den framför badkaret, duschen eller handfatet.

Teaken är oljad, men du bör inte placera den direkt på badrumsgolvet. I stället är det en bra idé att placera ett skyddande lager mellan golvplattorna och träet för att hålla golvet under mattan torrt.

#3: Badmatta i kärnteak

Specifikationer:

 • Material: lackerad kärna av teakträ
 • Mått: 50 x 50 cm
 • Tjocklek: 4 cm
 • Med halkfria gummiknoppar

Den här badmattan i teak mäter 50 x 50 cm, så den passar i de flesta badrum. Den är tillverkad av kärnteak som är otroligt motståndskraftig mot både röta och svamp. På så sätt får du en funktionell och snygg trämatta för badrummet med många goda egenskaper.

Under trälamellerna finns gummiknoppar som gör att mattan inte glider. Du behöver alltså inte oroa dig för att halka när du ställer dig på den. Gummiknopparna lyfter också mattan något över plattorna, så att badmattan och golvet inte har direkt kontakt med varandra.

För att vara på den säkra sidan är det dock en bra idé att lägga ett skyddande lager så att golvet under badmattan inte blir fuktigt. Även om teak är motståndskraftig mot röta och svamp förlänger ett skyddande skikt under teaken dess livslängd.

#4: vidaXL badmatta i akaciaträ

Specifikationer:

 • Material: lackerat akaciaträ
 • Mått: 50 x 50 cm
 • Tjocklek: 9 mm
 • Med halkfri gummibaksida

Den här badmattan i trä från vidaXL är tillverkad av akaciaträ, vilket ger ett vackert och elegant utseende som är perfekt för badrummet, bastuområdet eller utomhusduschen. Akaciaträ är ett tropiskt träslag som är otroligt robust, vilket gör det särskilt lämpligt för badmattor.

Oavsett om du planerar att använda badmattan utomhus eller inomhus får du en badmatta som håller i många år. Mattan är utrustad med en gummibaksida som förhindrar att den glider när du står på den.

Träet är lackerat, vilket ger det ett attraktivt och estetiskt utseende, samtidigt som dess goda egenskaper garanterar optimalt skydd och säkerhet. Det finns ett vackert spel mellan lamellerna, som har små variationer i nyanser.

#5: Mosaik badmatta akacia trä

Specifikationer:

 • Material: akaciaträ med oljefinish
 • Storlek: 80 x 50 cm
 • Höjd: 1 cm
 • Mosaikdesign
 • Glidfri undersida

Letar du efter en exklusiv och snygg badrumsmatta i trä som inte liknar någon annan? Då är den här badmattan i akaciaträ med mosaikyta precis det rätta för dig. Här får du en badmatta som ger din inredning en rustik charm.

Den har en unik och naturlig design som har ett antal fantastiska funktioner för våtrum. Först och främst är den halkskyddad, så du kan vara säker på att ha ett fast fotfäste när du kliver ut ur badet.

Mattan är tillverkad av akaciaträ, ett tropiskt lövträd som ger en otrolig hållbarhet. Träet är oljelackerat, vilket förstärker den rika, naturliga färgen – och gör badmattan vattentät och lätt att rengöra.

Badmattan är monterad när du får den, så du behöver inte montera den själv. Den mäter 80 x 50 cm och har en tjocklek på 1 cm. Den snygga mosaikdesignen hjälper till att skilja den här badmattan i trä från andra modeller på marknaden.

Senast uppdaterad juni 16, 2023 av Simone Lundmark