Gungstol • 10 bekväma och vackra gungstolar för ditt hem

Vårt bästa val

Bästa gungstol för barn: Läcker gungstol för barn

Här är en fantastisk gungstol för barn som är perfekt för avkoppling i antingen vardagsrummet eller barnrummet. Den enkla och moderna designen passar bra i alla hem, och gungstolen är också härlig att sitta i.

Bästa gungstol för vardagsrummet: mjuk och bekväm gungstol

Med Cody får du en mjuk och bekväm gungstol som nästan ser ut som en fåtölj. Därför är den ett självklart val för vardagsrummet, eftersom du kan sitta väldigt bekvämt när du kopplar av med tv:n, en bra bok eller liknande.

Bästa gungstol för trädgården: solid gungstol för trädgården

Trädgårdsgungstol i hållbar och robust design i mangoträ, så du är garanterad en stol som klarar en hel del användning. Samtidigt kan du snabbt förvandla stolen till en idealisk viloplats med en fin kudde och filt.

10 gungstolar som är ett användbart och elegant tillägg till alla rum i hemmet

Klassisk gungstol från FDB

FUNKTIONER

 • Mått: 89 x 60 x 57 cm.
 • Färg: Naturlig (finns även i vitt, grått, ek och svart)
 • Material: bok
Klassisk FDB gyngestol

På 1950-talet designades den här ikoniska och klassiska FDB-gungstolen av Børge Mortensen. Ursprungligen var det bara en stol, som med tiden också fick gungande leder. På så sätt får du en läcker och gammaldags gungstol.

Med den här retro FDB-gungstolen får du en elegant och klassisk möbel av hög kvalitet i ditt hem. Sitsen är tillverkad av formpressad bok, medan benen, basen och armarna är tillverkade av massiv bok. Allt trä som används är FSC-certifierat och kommer från skogar i Europa.

Snygg gungstol i konstläder

FUNKTIONER

 • Mått: 92 x 84 x 75 cm.
 • Färg: Cognac
 • Material: konstläder och metall

Lækker gyngestol i kunstlæder

Bayville är en elegant gungstol med läderlook som skapar en mysig och välkomnande atmosfär i alla rum i hemmet. Stolen är tillverkad i en tidlös och modern design, så du behöver aldrig göra dig av med den.

Gungstolen är tillverkad av cognacfärgat konstläder med en svart metallram. Naturligtvis har den också medias, så du kan tryggt luta dig tillbaka och gunga fram och tillbaka som du vill.

Bayville har dessutom fina detaljer och två armstöd, så att du kan sitta ännu bekvämare.

Modern och smart gungstol från House Nordic

FUNKTIONER

 • Mått: 102 x 107 x 77 cm.
 • Färg: Svart
 • Material: konstläder och metall

Moderne og smart gyngestol fra House Nordic

Letar du efter en fin och bred gungstol som passar in i ett modernt och nordiskt hem? Då bör du ta en titt på den här runda gungstolen från House Nordic. Kisa är en vacker gungstol i svart konstläder som skiljer sig från många andra modeller.

Fusionen av den iögonfallande toppen med de eleganta metallbenen och medias gör stolen till en ren och tidlös möbel som du inte kommer att kunna få nog av. En gungstol är den nordiska designens symbol, men den kräver mycket utrymme i hemmet.

Bra gungstol för barn

FUNKTIONER

 • Mått: 67 x 65 x 43 cm.
 • Färg: Mörkgrå
 • Material: tyg, ek och metall

Lækker gyngestol til børn

Här får du en fin gungstol för barn som passar både i barnrummet och i vardagsrummet. Cento är klädd i ett fint och neutralt mörkgrått tyg, så ditt barn kommer att sitta extra mjukt.

Ramen är tillverkad av svart metall, medan medianerna är tillverkade av mattlackad ek. Den här gungstolen kan användas av barn mellan 3 och 6 år och har en maximal belastning på cirka 60 kilo. Om du behöver en gungstol för barn i ditt hem är den här modellen ett självklart val.

Mjuk och bekväm gungstol

FUNKTIONER

 • Mått: 103 x 100 x 76 cm.
 • Färg: Grått
 • Material: tyg, trä och metall

Blød og behagelig gyngestol

Med Cody får du en mjuk och bekväm gungstol. Om du vill ha en gammaldags gungstol i ditt hem, men vill att den ska vara modernare att titta på och extra bekväm, kan Cody vara det perfekta valet för dig.

Gungstolen har komfort i centrum, eftersom den är tillverkad av mjukt och snyggt grått tyg. Samtidigt har Cody en fin sittdyna, så att du sitter ännu mjukare. Dessutom har gungstolen svartlackerade träben och en svart metallram, som kompletterar det grå tyget mycket fint.

Den här gungstolen är perfekt för nästan alla rum i hemmet. Du kan placera den i vardagsrummet, i barnrummet, i sovrummet eller på kontoret tack vare den eleganta designen.

Gungstol för utomhusbruk från Cane-Line

FUNKTIONER

 • Mått: 72 x 88 x 76 cm.
 • Färg: Finns i många färger
 • Material: pulverlackerad aluminium

Udendørs gyngestol fra Cane-Line

Om du vill njuta av din trädgård eller sitta ute på terrassen i en trevlig stol kan den här gungstolen från Cane-Line vara precis vad du behöver. Gungstolen kan placeras både utomhus och inomhus, så du kan själv bestämma var du vill placera den i ditt hem.

Den här gungstolen är tillverkad av pulverlackerad aluminium och har ett modernt och enkelt utseende. Den är designad av de danska formgivarna Strand & Hvass och är tillverkad på ett sätt som gör det lätt att integrera den i resten av din inredning.

Vintage retro gungstol i massivt trä

FUNKTIONER

 • Mått: 57 x 100 x 117 cm.
 • Färg: Grå (finns även i naturfärg)
 • Material: massivt akaciaträ

Gammeldags gyngestol i massivt træ

Den här gungstolen i trä är tillverkad i vintagestil med tidlös design, så du får en praktisk möbel för varje plats i ditt hem. Den gammaldags gungstolen i grått är tillverkad av massivt akaciaträ, vilket gör den både extra hållbar och väderbeständig.

Detta innebär att du kan använda gungstolen både inomhus och utomhus, beroende på dina önskemål och behov. Tack vare gungstolens höga ryggstöd kan du sitta extra bekvämt. Om du dessutom placerar en fin kudde eller dyna i den, blir det en optimal sittplats.

Solid gungstol för trädgården

FUNKTIONER

 • Mått: 70 x 90 x 97 cm.
 • Färg: Naturlig färg
 • Material: massivt mangoträ

Massiv gyngestol til haven

Här får du en hållbar och robust gungstol för trädgården i en elegant och tidlös design. Med den här smarta gungstolen får du ett praktiskt och klassiskt tillägg till ditt utomhusrum, så att du alltid har en plats att njuta av utsikten eller det goda vädret.

Gungstolen är tillverkad av massivt mangoträ och har en vacker finish, eftersom den är både polerad och lackerad. Eftersom mangoträ är både robust och tåligt tål stolen mycket även om den står utomhus.

Färgen på själva gungstolen varierar från stol till stol, eftersom mangoträ är ett naturmaterial. På så sätt får du din egen unika stol.

Vacker gungstol för barn för inomhus och utomhusbruk

FUNKTIONER

 • Mått: 50 x 76 x 85 cm.
 • Färg: Naturlig färg
 • Material: naturmaterial

Smuk gyngestol til børn til indendørs og udendørs brug

Osma är den perfekta gungstolen för barn att slappna av i, både inomhus och utomhus. Gungstolen kommer från Speedtsberg och är tillverkad i en naturlig design som kommer att se bra ut i trädgården, på terrassen eller i hem med fokus på det naturliga.

Den snygga och vackra gungstolen för barn har ett fint högt ryggstöd och två armstöd, så att ditt barn kan sitta extra bekvämt. Du kan också lägga en liten kudde så att den blir mjuk att sitta på.

Gungstol i naturlig rotting

FUNKTIONER

 • Mått: 90 x 98 x 63 cm.
 • Färg: Naturligt
 • Material: rotting

Naturlig gyngestol i rattan

Älskar du naturliga möbler och behöver en gungstol? Då är Celta den rätta gungstolen för dig. Det här är en gungstol i rotting som är perfekt för ett hem med fokus på naturen.

Gungstolens naturliga utseende i kombination med de många fina detaljerna gör den perfekt för sommarstugan, vinterträdgården eller någon annanstans där du behöver en mysig plats att koppla av på.

Celta kan även placeras utomhus om du behöver en gungstol i trädgården eller på terrassen. Lägg en fin filt på stolen eller ett lammskinn för att få den ultimata mysiga platsen.

Hur hittar jag den bästa gungstolen?

När det gäller att köpa den bästa gungstolen är det ingen tvekan om att det kräver tid och övervägande. Precis som när du köper andra möbler till ditt hem måste du tänka dig noga för innan du köper en sådan stol.

Hur mycket utrymme har du?

Det sista du vill är att få en gungstol som det inte finns plats för i ditt hem. Därför är det en bra idé att kontrollera hur mycket utrymme du faktiskt har. Tänk på att vissa gungstolar tar mycket mer plats än andra.

Var kommer du att använda din gungstol?

Inomhus, utomhus, i ditt barns rum eller i vardagsrummet? Det finns många olika ställen där du kan placera din gungstol. Beroende på var du vill placera den finns det några saker att tänka på.

Om du vill placera gungstolen utomhus måste den naturligtvis vara gjord för detta. Om du däremot letar efter en gungstol för vardagsrummet vill du ha en stol som är extra bekväm att sitta i.

Vad är din budget?

Var och hur du vill använda din gungstol ger dig en uppfattning om vilken typ av stol du vill ha. Detta kan hjälpa dig att göra en budget. Du måste dock komma ihåg att vara realistisk. I dag kan du hitta gungstolar i många olika prisklasser. Det bör därför finnas något som passar in i din budget.

Vilken typ av gungstol vill du ha?

Gungstolar kan se ut på många olika sätt. Medan vissa är tillverkade i en mer modern och innovativ design, är andra tillverkade med ett mer retro, traditionellt och klassiskt utseende.

Om du väljer det ena eller det andra beror på dina preferenser och på inredningsstilen i ditt hem. Du hittar allt från en klassisk FDB-gungstol till en modern gungstol, en naturlig gungstol och mycket mer.

Tips för att dekorera ditt hem med en gungstol på bästa sätt

En gungstol i ditt hem kan verkligen ge dig något speciellt. De är idealiska för sovrum, vardagsrum och även i trädgården eller på terrassen. Med en gungstol får du så många alternativ eftersom stolen kan användas på många olika ställen i hemmet. Men det är viktigt att du placerar den på rätt plats i rummet.

Om du till exempel bestämmer dig för att placera en gungstol i vardagsrummet måste du tänka noga på var du vill placera den. Det är bäst att välja en plats med mycket ljus. På så sätt kan du göra många olika saker från stolen, till exempel läsa, sticka, amma ditt barn, titta på tv eller något helt annat.

Om du har en vedeldad kamin kan du placera gungstolen nära den. För att göra det bekvämare kan du också dekorera det med kuddar och filtar.

Du kan också skapa en liten läshörna i sovrummet. Tricket är att inte placera för mycket i detta hörn nära gungstolen. På så sätt kan du skapa en mer avkopplande och harmonisk miljö, vilket är perfekt i ett sovrum. Detta gäller även om du väljer att göra detta i barnrummet med en gungstol för barn.

Läs också: Smarta sittsäckar för barn

Om du vill dekorera ett utomhusrum med en gungstol är det viktigt att välja rätt material. Tänk på att stolen sannolikt kommer att utsättas för regn och UV-strålar. Du kanske vill placera gungstolen på terrassen där utsikten är bäst eller i trädgården, där det är trevligt att sitta och koppla av. Att använda en gungstol i hemmet är ett utmärkt sätt att skapa både komfort och stil. Därför är det viktigt att du får ut så mycket som möjligt av den – inklusive dess läge.

Senast uppdaterad juli 21, 2022 av Simone Lundmark