Pommes frites maskin » 5 effektiva pommes fritesmaskiner

Pommes fritesmaskiner – vårt bästa val

Bästa pommes fritesmaskin för en stor familj: Tristar FR-6937 dubbelfrys 2 x 1800 watt 2 x 3 liter

Den här stora och rymliga stekpannan är perfekt för en stor familj där du behöver göra många pommes frites på en gång. Tack vare att den rymmer 6 liter kan du göra flera på en gång. Men det är också lätt att göra mindre portioner eftersom modellen består av två enskilda maskiner på 3 liter vardera.

Bästa budgetvänliga pommes fritesmaskin : Princess Fritose family castel

Budgetvänlig och bra pommes fritesmaskin med en kapacitet på 3 liter. Maskinen är utrustad med flera praktiska funktioner som gör det enkelt för dig att göra hemgjorda pommes frites utan att behöva betala en förmögenhet för det.

Bästa pommes fritesmaskin med smarta funktioner : Tefal Oleoclean Digital Timer, fritös

Med Tefal Oleoclean får du en smart och praktisk fritös som gör att du kan använda oljan om och om igen. Maskinen garanterar att du kan göra upp till 800 gram pommes frites på en gång, och den är lätt att använda och rengöra.

De bästa pommes fritesmaskinerna

ProfiCook PC-FR 1038 – Fritös – rostfritt stål/svart

Funktioner:

Effekt: 3000 watt

Kapacitet: 5 liter

Färg/material: rostfritt stål och svart

Med ProfiCook PC-FR 1038 kan du göra dina egna pommes frites hemma. Den här pommes fritesmaskinen är tillverkad av rostfritt stål och har en kapacitet på 5 liter. Den här dubbla fritösen kan rymma två små korgar eller en enda stor korg.

Dessutom kan du ställa in temperaturen från 130 grader upp till 190 grader. Det är också möjligt att ställa in tiden manuellt från 0 minuter upp till 30 minuter. På så sätt kan du göra dina pommes frites precis som du vill ha dem.

Om du vill göra något annat än pommes frites i den här maskinen är det också ett alternativ. Dessutom kan du ta bort behållaren i rostfritt stål för att göra det lättare att rengöra maskinen efter användning. Dessutom har locket ett inbyggt filter för att förhindra att oljelukten sprids i hemmet.

Sist men inte minst är den här fritösen utrustad med ett förvaringsutrymme för sladden och en kylzon i botten. Den kalla zonen ser till att all bränd mat stannar i botten så att den inte blandas med resten av maten.

Tristar FR-6937 dubbel fritös 2 x 1800 watt 2 x 3 liter

Funktioner:

Effekt: 1800 watt

Kapacitet: 6 liter

Färg/material: rostfritt stål och svart

Här får du en stor och rymlig dubbelfrys, lämplig för en stor familj som älskar pommes frites. Maskinen har en kapacitet på 6 liter och är tillverkad som två enskilda stekhällar.

Detta gör att du kan använda båda maskinerna samtidigt, samtidigt som de har separata temperaturer på högst 190 grader. Du kan också välja att bara använda en maskin.

Dessutom har Tristar FR-6937 en kylzon. Detta innebär att det finns lite utrymme under själva värmeelementet, där oljan inte blir lika varm. Det innebär att eventuella rester från dina pommes frites inte bränns fast, vilket gör att oljan håller sig fräschare längre.

Fritösen är också utrustad med ett överhettningsskydd och halkfria fötter. Detta säkerställer att maskinen står stabilt på bordet. Efter användning måste maskinen rengöras, vilket kan göras enkelt och snabbt. Du kan ta isär maskinen för att rengöra insidan. De löstagbara delarna kan också diskas i diskmaskinen.

Prinsessan Fryer familjens slott

Funktioner:

Effekt: 2000 watt

Kapacitet: 3 liter

Färg/material: rostfritt stål och svart

Den här pommes fritesmaskinen är för dig som vill ha en prisvärd modell som ändå är av god kvalitet. Faktum är att maskinen kan köpas till ett bra pris, och då garanterar den enkel stekning av dina hemgjorda pommes frites

Dessutom är det en säker maskin som garanterar att ingen varm olja stänker. Detta är möjligt tack vare det praktiska och smarta säkerhetsoljefiltret. Dessutom är den här pommes fritesmaskinen utrustad med avtagbara pannor, vilket gör den både enkel att använda och lätt att rengöra.

Maskinen har en mindre kapacitet på 3 liter, vilket gör den lämplig för en medelstor familj. Designen är extremt snygg och elegant i rostfritt stål.

Tefal Oleoclean Digital Timer, fritös

Funktioner:

Effekt: Okänd

Kapacitet: 3 ,5 liter

Färg/material: Rostfritt stål, svart och blått

Med Tefal Oleoclean får du en smart och praktisk fritös som filtrerar oljan helt själv. Det innebär att du kan använda oljan om och om igen, eftersom den alltid är ren. På så sätt behöver du inte ständigt använda mer olja om du älskar att göra pommes frites.

Tefal Oleoclean har en kapacitet på upp till 3,5 liter, så du kan tillaga upp till 800 gram pommes frites eller annan mat. Dessutom har den en avtagbar skål i rostfritt stål, vilket gör den lätt att använda. Den är också lätt att rengöra, eftersom det är möjligt att plocka isär maskinen och tvätta flera delar i diskmaskinen.

Tack vare maskinens digitala timer kan du också enkelt hålla ett öga på tillagningen av dina pommes frites. Överst finns också ett fönster där du enkelt kan hålla ett öga på hur dina pommes frites framskrider.

FRITEL Starter FR 1355 – Fritösap1 del – 3 liter – 2,2 kW – rostfritt stål

Funktioner:

Effekt: 2200 watt

Kapacitet: 3 liter

Färg/material: rostfritt stål och svart

Den här fritösen från Fritel har en snygg design i rostfritt stål och kan tillaga pommes frites och andra livsmedel utan att använda mycket olja. På så sätt kan du göra nyttigare pommes frites.

Maskinen har en kapacitet på 3 liter och du kan plocka isär den för enklare rengöring. Flera delar är också diskmaskinsäkra, så du behöver inte rengöra dem under kranen.

Ett lock ingår också i köpet av denna pommes fritesmaskin. Locket gör att oljan inte stänker överallt under tillagningen. Dessutom har maskinen en inbyggd temperaturkontroll, vilket innebär att du kan ställa in temperaturen från 110 grader upp till 190 grader.

Fritel Starter FR 1355 har både en kylzon och halkfria fötter. Medan kylzonen ser till att maten inte bränns och sjunker till botten, ser de halkfria fötterna till att maskinen står stabilt på köksbordet.

Se också: huva med kolfilter – det bästa alternativet

Vilken olja är bäst för fritering?

Om du friterar pommes frites är det viktigt att välja rätt olja. Alla oljor som står ”för stekning” är lämpliga för detta. Du bör därför använda någon form av vegetabilisk olja.

Det kan vara allt från rapsolja till solrosolja, majsolja eller jordnötsolja. Det är till exempel inte fördelaktigt att använda palmolja eller sojaolja för fritering.

När du friterar pommes frites är det också bra att välja en olja av hög kvalitet. Det smakar inte bara bättre, utan du kan också använda oljan flera gånger utan problem.

Se även: de bästa sodastreammaskinerna

Senast uppdaterad juni 14, 2023 av Simone Lundmark