havemøbler til børn

Utemöbler för barn: De 7 bästa trädgårdsmöblerna för barn

Vårt bästa val:

Bästa utemöbler för barn: KidKraft bord och bänk med kuddar och parasoll

Superfina och rymliga trädgårdsmöbler för barn. Det finns två separata bänkar med förvaringshyllor och kuddar samt ett stort bord med parasoll i mitten.

Detbästa bords-bänk-setet för barn: Little Tikes bord och bänk

Trevlig liten bords-bänkgrupp med plats för 4 barn. Bord-bänk-setet är hopfällbart, så att det enkelt kan förvaras ur vägen. Dessutom är uppsättningen tillverkad av plast och är mycket motståndskraftig mot väder och vind.

Bästa lekstugemöbler: Alice & Fox bord och stolar och bänk

Praktisk möbeluppsättning för rum eller lekstuga med bord, 2 stolar och en bänk med förvaring. Setet är vitmålat och av god kvalitet.

De 8 bästa Utemöbler för barn

Cobana Junior Lounge Chair & Pouf

Funktioner:

 • Mått: 65 x 82 x 65 cm (h x d x b)
 • Vattenresistent
 • Stabil konstruktion
Cobana Junior Lounge Chair & Pouf

Om du behöver trädgårdsmöbler för barn på uteplatsen är den här sittsäcksstolen ett utmärkt val. Sittsäcken är vattenavvisande och tillverkad av ett material som inte blir smutsigt. Därför kan den lätt lämnas utomhus utan att du behöver oroa dig. Samtidigt är tyget ljusbeständigt, så färgen bleknar inte i solen.

På insidan består sittsäcken av två individuella innerfack som är åtskilda av en kardborrebandsvägg. Detta garanterar att ditt barn får det bästa stödet för ryggen och den bästa komforten. Du kan vara säker på att soffkudden är lämplig för lek, mys och avkoppling.

Dessutom kan man lätt använda sittsäcken mycket utan problem. Den är tillverkad av kvalitetsmaterial, så den kan hålla i många år framöver. Förutom att vara en trädgårdsmöbel för barn utomhus kan du också placera sittsäcken inomhus om det behövs.

KidKraft solstol med parasoll

Funktioner:

 • Mått: 93 x 50 x 53 cm
 • Inkl. parasoll
 • Vattenbeständigt trä

En så fin solstol för de små, som passar ihop med familjens andra solstolar. Ett parasoll med tyg i samma färger som dynans tyg med vita och blå ränder är monterat på baksidan av solstolen. Träet är vattenbeständigt och kuddarna är bekväma. Det är utan tvekan den perfekta möbeln för barnet, som också gillar att koppla av utomhus när vädret är bra.

Solstolen finns även som dubbelmodell

Trädgårdsstol Woodlii

Funktioner:

 • Mått: 45,6 x 44 x 50,5 cm
 • Vitmålat trä
 • Mycket robust

Söt trädgårdsstol i vitmålat trä, perfekt för uteplatsen eller trädgården, men kan också lätt användas som fåtölj i lekstugan. Stolen är robust och står stadigt, så att även de minsta kan klättra upp och ner – utan risk för att stolen tippar. Kan användas i uppsättningar om 2 eller 4 stycken.

Woodlii picknickbord med sandlåda

Funktioner:

 • Mått: 121 x 96 x 56 cm
 • Sandlåda under bordsskivan
 • Mörkbrunt trä

Det finns ingen anledning att spara på leken bara för att trädgården är av begränsad storlek. För den lilla trädgården är den här lösningen helt lysande. Under bordsskivan i bordsbänksetet för 4 barn finns ett utrymme som kan användas som sandlåda – eller för vattenlek. När leken är slut kan bordsskivan enkelt sättas på igen och bordet kan användas för andra lekar eller för lunch.

Little Tikes bord och bänk

Funktioner:

 • Mått: 92,7 x 100,3 x 55 cm
 • Plast
 • Lätt att fälla

Här är en annan smart lösning för den lilla trädgården: ett hopfällbart bord-bänk-set. Setet är tillverkat av plast, så det är motståndskraftigt mot väder och vind, men också mot smuts och spillda drycker. Den är lätt att rengöra med en fuktig trasa. Den har plats för fyra barn och är lätt att fälla ihop och ställa undan om du behöver göra plats för andra saker i trädgården – eller för att spara utrymme för vinterförvaring.

KidKraft bord och bänk med kuddar och parasoll

Funktioner:

 • Mått på bordet: 107 x 58 x 48 cm
 • Bänkens mått: 91 x 30 x 33 cm
 • Inkluderar kuddar och parasoll

Super snygg trädgårdsmöbel för barn med separata bänkar och kuddar som matchar parasollet. Träet är väderbeständigt och av hög kvalitet, och parasollet skyddar mot solen under varma sommardagar. Det fina med denna uppsättning är att bänkarna kan användas separat vid behov. Det finns också en praktisk förvaringshylla under varje bänk. Här får du trädgårdsmöbler för barn som håller år efter år.

Alice & Fox bord, stolar och bänk

Funktioner:

 • Mått på bordet: B60 x D50 x H49 cm
 • Stolarnas mått: B23,5 x D25,5 x H55 cm
 • Bänkens mått: B61,5 x D34 x H62,5 cm
 • Lämplig för lekstuga

Även om det här setet inte är en utemöbel för barn är det ändå värt att köpa det eftersom det passar perfekt till lekstugan. Den tar inte mycket plats, men det finns tillräckligt med utrymme för att hela barngänget ska kunna sitta vid bordet – och det finns gott om förvaringsutrymme i bänken också.

Setet är tillverkat av MDF och kan lätt hantera ett glas spillt vatten eller liknande. Om lekhuset inte är helt tätt bör det dock tas in under vintern.

Woodlii bord och bänk med parasoll

Funktioner:

 • Mått: 89 x 79 x 50 cm
 • Finns i flera färger
 • Inkluderar parasoll
 • Vattenbeständigt trä

Superfin liten bänkgrupp för barn med ett parasoll i mitten som ger välbehövlig skugga under de varma sommardagarna, oavsett om det är lunch i trädgården, teckning eller lek. Bordet är tillverkat av vattenbeständigt trä och finns i en rad olika färger, bland annat natur, vitt, rosa och grått. Bänksetet tar liten plats i trädgården eller på terrassen, men rymmer ändå upp till 4 barn.

Ge barnen egna trädgårdsmöbler i barnstorlek

Trädgårdsmöbler i barnstorlek ser söta ut i trädgården, men det finns faktiskt många andra goda skäl att investera i trädgårdsmöbler för barn. För det första kommer de garanterat att bli en succé. I princip kan barn lätt använda trädgårdsmöbler för vuxna, men de passar inte i storlek och barnen kommer att sitta obekvämt eller anstränga sig.

Se även: stolar för barn

Att köpa möbler som passar dina barn är ett erkännande av dem och deras storlek. Om vuxna behöver sitta bra, så behöver naturligtvis även barn sitta bra. Det kommer att bidra positivt till barnens självkänsla att veta att deras behov också prioriteras och att det är viktigt att de också sitter bra på möbler som passar dem.

Ska jag välja ett bord-bänk-set eller trädgårdsstolar med bord till mina barn?

Vilken typ av trädgårdsmöbler för barn du ska köpa är till stor del en fråga om smak. Det fina med ett bord/bänk-set är att det inte tar mycket plats i trädgården och är lätt att flytta runt. Trädgårdsstolar kan däremot användas separat.

Kan inte barnen bara sitta på möbler för vuxna?

Hvilken type havemøbler til børn du køber, er i høj grad et spørgsmål om smag. Det smukke ved et bord/bænkesæt er, at det ikke fylder meget i haven og er let at flytte rundt. Havestole kan derimod bruges separat.

Är ett parasoll nödvändigt?

Många av de utvalda trädgårdsmöblerna i den här guiden har parasoller – och det är ingen tillfällighet. Barn bör hålla sig i skuggan så mycket som möjligt under soliga dagar för att minimera mängden UV-strålar de utsätts för. Därför rekommenderas alltid trädgårdsmöbler med parasoll.

Se även: De coolaste sofforna i trädgården

Senast uppdaterad juni 13, 2023 av Simone Lundmark