Smutsmatta: Komplett guide till mattor för utomhus och inomhus

Vårt bästa val:

Bästa enkla smutsmatta: Clean Carpet gråmelerad golvmatta serie 1000 45×75 cm.

Med den här dörrmattan får du en enkel dörrmatta för inomhusbruk som klarar av lite allt. Den har en mycket god absorptionsförmåga, så ditt golv skyddas på bästa möjliga sätt. Mattan är tillverkad i grått, så den passar in i nästan alla hem.

Bästa mysiga dörrmattan: The Old Pharmacy Today is a good day dörrmatta 60 x 40 cm.

Vill du bli välkomnad på ett trevligt sätt när du kommer hem? Då är den här smudge-mattan från The Old Pharmacy något för dig. På mattan står det: ”Idag är en bra dag”, så du kan inte låta bli att le när du går in genom dörren.

Clean Carpet design dörrmatta med bred rand grå 100 x 180 cm.

Om du vill ha en dörrmatta för inomhusbruk med ett fint mönster har vi hittat den perfekta modellen för dig här. Den här dörrmattan är utformad med ränder i flera grå färger, så den kommer att se bra ut vid vilken entré som helst.

6 praktiska och smarta dörrmattor för hemmet

Sex snygga och praktiska dörrmattor som passar bra i alla hem.


Clean Carpet gråmelerad dörrmatta serie 1000 45×75 cm.

Funktioner:

Mått: 45 x 75 cm.

Material: polyamid

Färg: Grått

En dörrmatta finns nu i många olika utföranden. Om du bara vill ha en enkel dörrmatta är den här modellen ett självklart val. Här får du en snygg och enkel dörrmatta i gråmottat polyamid som uppfyller de flesta behov.

Mattan är särskilt lämplig för privata hem. Dessutom har den en hög uppsugningsförmåga, vilket är praktiskt om du vill skydda ditt golv på bästa möjliga sätt.

HAY – Dörrmatta – Gul

Funktioner:

Storlek: 50 x 70 cm.

Material: Material: jute och ull

Material: Gul

Om du letar efter en färgglad dörrmatta för inomhusbruk bör du välja den här superfina modellen från HAY. Dörrmattan är designad i en fin gul färg som kommer att se bra ut i ditt hem om du älskar att dekorera med färger.

Själva mattan är tillverkad av jute och ull och skyddar golvet från smuts och smuts. Det är en fördel för dem som vill ta väl hand om sitt golv inomhus.

The Old Pharmacy Today is a good day dörrmatta 60 x 40 cm.

Funktioner:

Mått: 60 x 40 cm.

Material: polyester

Färg: Grått

En golvmatta behöver inte vara tråkig. Det kan ge dig ett leende på läpparna varje gång du går in genom dörren. Med den här mysiga dörrmattan i grå polyester välkomnas du på bästa sätt.

På mattan står det: ”I dag är en bra dag”, så att du kan påminnas om det hela tiden. Placera den här dörrmattan i hallen eller någon annanstans och du kan vara säker på att den hålls fri från smuts och smuts.

Clean Carpet design dörrmatta med bred rand grå 100 x 180 cm.

Funktioner:

Mått: 100 x 180 cm.

Material: polyamid

Färg: Grått

Här får du en stor smart smutsmatta i snygg design. Mattan är tillverkad av polyamid och har ränder i olika grå färger. Därför kommer den att se otroligt snygg ut vid din entré eller någon annanstans.

Dessutom är den lätt att hålla ren, vilket gör att den kan användas både i företag och i privata hem. Dessutom är den här smutsmattan gummibelagd på baksidan så att den inte glider. Det innebär att den inte bara kan användas som dörrmatta inomhus utan även som badrumsmatta.

Clean Carpet Home Design Geometrisk silverfärgad dörrmatta 67×150 cm.

Funktioner:

Storlek: 67 x 150 cm.

Material: polyamid

Färg: Material: Polyamid

Letar du efter en golvmatta som inte kompromissar med funktionalitet eller design? Då kan den här smarta golvmattan vara precis vad du letar efter. Här får du en dörrmatta som är tillverkad av 100 % polyamid.

Den här dörrmattan har ett fint mönster i grått och svart. Dessutom har den en baksida av gummi och vinyl.

tica copenhagen – Dirt mat i 60×90 cm. (dot – sand/beige)

Funktioner:

Storlek: 60 x 90 cm.

Material: polyamid

Färg: Sand/beige

Den här härliga smudge-mattan i polyamid från tica copenhagen är perfekt för att suga upp både fukt och smuts. Dessutom är det mjukt och hållbart, så det tål att ta stryk. Själva designen är enkel, eftersom mattan är tillverkad i en sand/beige färg.

Både den 3 centimeter långa kanten och baksidan är i vinyl. Detta garanterar att mattan ligger stabilt på golvet och inte rör sig. Sist men inte minst är mattan lätt att rengöra eftersom den kan dammsugas och tvättas i maskin vid 30 grader.

Varför du bör köpa en smutsmatta till ditt hem

Om många människor går in och ut genom dörren varje dag kan du inte undvika att få med dig smuts och smuts in. Som tur är finns det flera saker du kan göra för att minimera smutsen som kommer in i dina dörrar.

Du kan till exempel välja att köpa en smutsmatta till ditt hem. En smutsig matta eller en dörrmatta för inomhusbruk är perfekt om du vill undvika alltför mycket smuts. Samtidigt hjälper en dörrmatta också till att skydda golvet från missfärgning och slitage.

Med en bra golvmatta undviker du att få in stora mängder smuts i ditt hem. Om ni alla använder golvmattan när ni går in kommer ni snabbt att se en markant förbättring jämfört med om ni inte hade en golvmatta vid ingången eller i hallen.

Idag kan du välja mellan många olika dörrmattor för ditt hem. Detta är en fördel för dig, eftersom du kan välja en dörrmatta som kompletterar din inredning på bästa möjliga sätt.

Du hittar dörrmattor i många olika färger och med eller utan mönster eller motiv. Om du väljer den ena eller den andra dörrmattan är helt upp till dig och dina önskemål.

Läs också: Enkel rengöring med sladdlös dammsugare

Lägg en dörrmatta både på insidan och utsidan

Om du redan har placerat en dörrmatta på insidan är du på god väg mot ett renare hem. Men det är också en bra idé att placera en dörrmatta utanför dörren. På så sätt kan du och resten av familjen rengöra skorna lite innan ni ens kliver in genom dörren.

Dessutom bör du komma ihåg att rengöra dina mattor regelbundet för att få ut det mesta av dem. Detta kan du göra antingen genom att slå dem, dammsuga dem eller skaka dem utomhus. Du kan till och med lägga golvmattor i tvättmaskinen.

Senast uppdaterad december 6, 2022 av Simone Lundmark