Sladdlös dammsugare – De 5 bästa sladdlösa dammsugarna

Vårt bästa val


Bästa sladdlösa dammsugare för djurhår
: Bosch Zoo’o ProAnimal BCH6ZOO

Med Bosch Zoo’o ProAnimal BCH6ZOOO får du en sladdlös dammsugare som är lämplig för att ta bort djurhår från både golv och möbler. Om du har husdjur hemma är detta ett självklart alternativ.

Bästa sladdlösa dammsugare för daglig användning: Dyson V11 Absolute Extra Pro

Sladdlös dammsugare med kraftfull sugförmåga som kan användas på alla typer av ytor i hemmet. Dammsugaren lämpar sig därför för daglig städning och är till och med en relativt tyst dammsugare.

Bästa sladdlösa dammsugare för dammsugning och golvstädning: Philips 8000 SpeedPro Max Aqua

Här får du en praktisk och smart sladdlös dammsugare som kan användas för både dammsugning och golvstädning. Den effektiva 2-i-1-modellen har en drifttid på 80 minuter, så att du har tillräckligt med tid för att rengöra hela ditt hem.

5 sladdlösa dammsugare som är lätta att använda och bekväma

1: Dyson V8 Absolute Plus

Funktioner:

Mått: 25 x 124,4 x 22,4 cm.

Vikt: 2 ,63 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,54 l.

Användningstid: 40 minuter.

Dyson V8 Absolute Plus ledningsfri støvsuger

Dyson V8 Absolute Plus är en kraftfull och flexibel sladdlös dammsugare med kraftig sugförmåga. Den här dammsugaren kan användas på alla ytor och är tillverkad med ett särskilt filtersystem som tar bort allergener från luften under dammsugningen.

Tack vare dammsugarens ergonomiska utformning är det lätt att ta bort smuts och damm även från platser i huset där det är ont om utrymme. Dessutom kan du växla till ett handhållet läge så att du även kan använda Dyson V8 Absolute Plus som en handhållen dammsugare.

Efter en laddning har dammsugaren en användningstid på cirka 40 minuter. En full laddning tar cirka fem timmar. Dammsugarens behållare har en kapacitet på 0,54 liter och kan tömmas direkt i behållaren genom att dra i handtaget.

När du köper Dyson V8 Absolute Plus ingår ett stort antal tillbehör, till exempel ett munstycke som är lämpligt för mattor.

2: Bosch Zoo’o ProAnimal BCH6ZOO

Funktioner:

Mått: 28,5 x 116 x 18,5 cm.

Vikt: 3 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,9 l.

Driftstid: 60 minuter.

Här får du en effektiv och hållbar sladdlös dammsugare som är lämplig för alla typer av ytor, oavsett om det är trägolv, mattor, kakel eller liknande.

Tack vare de tre effektinställningarna och det uppladdningsbara litiumjonbatteriet kan du dammsuga i upp till 60 minuter utan laddning. När dammsugaren har slut på ström behöver den laddas i cirka sex timmar innan den är fulladdad. Dammbehållaren har också en kapacitet på 0,9 liter, vilket innebär att du inte behöver tömma den hela tiden.

Den här flexibla dammsugaren gör att du kan komma in i varje hörn och skrymsle med hjälp av det smarta munstycket. Samtidigt ingår andra borstar och munstycken som lämpar sig för att till exempel effektivt ta bort djurhår från golvet eller möblerna.

3: Dyson V11 Absolute Extra Pro

Funktioner:

Mått: 28,5 x 116 x 18,5 cm.

Vikt: 3 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,9 l.

Användningstid: 60 minuter.

Här får du en effektiv och hållbar sladdlös dammsugare som är lämplig för alla typer av ytor, oavsett om det är trägolv, mattor, kakel eller liknande.

Tack vare de tre effektinställningarna och det uppladdningsbara litiumjonbatteriet kan du dammsuga i upp till 60 minuter utan laddning. När dammsugaren har slut på ström behöver den laddas i cirka sex timmar innan den är fulladdad. Dammbehållaren har också en kapacitet på 0,9 liter, vilket innebär att du inte behöver tömma den hela tiden.

Den här flexibla dammsugaren gör att du kan komma in i varje hörn och skrymsle med hjälp av det smarta munstycket. Samtidigt ingår andra borstar och munstycken som lämpar sig för att till exempel effektivt ta bort djurhår från golvet eller möblerna.

4: Electrolux Ergorapido EER77SSM

Funktioner:

Mått: 26,5 x 114,4 x 14,5 cm.

Vikt: 2 ,46 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,5 l.

Driftstid: 45 minuter.

Om du letar efter en praktisk sladdlös dammsugare kan Electrolux Ergorapido EER77SSM vara något för dig. Detta är en 2-i-1 dammsugare som kan användas som en vanlig dammsugare och som en handhållen dammsugare.

Det faktum att dammsugaren är sladdlös innebär att den drivs av ett batteri. Batteriet ger dig upp till 45 minuters användning och dammbehållaren har en kapacitet på 0,5 liter. Hanteringen av själva dammsugaren är enkel och flexibel, eftersom den kan vridas i en vinkel på 180 grader.

Oavsett om du har trägolv, mattor, kakel eller något annat i ditt hem kan du använda Electrolux Ergorapido EER77SSM utan problem. Dessutom är dammsugaren utrustad med ett praktiskt LED-ljus, så du har alltid möjlighet att se damm och smuts även när du måste dammsuga på en mörk plats.

5: Philips 8000 SpeedPro Max Aqua

Funktioner:

Mått: 26 x 117 x 22 cm.

Vikt: 2 ,7 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,6 l.

Driftstid: 80 min.

Med den här smarta och kraftfulla sladdlösa dammsugaren kan du både dammsuga och tvätta golv med samma modell. Sätt bara på ett munstycke så kan du dammsuga och tvätta golvet i en enda rörelse.

Tack vare det specialdesignade 2+1-munstycket kan du ta bort damm, fläckar, bakterier och djurhår på nolltid. Det patenterade 360-graders dammsugarhuvudet fångar upp 99,7 % av damm och smuts, så du är garanterad ett helt rent golv.

Du kan till och med justera sughastigheten via den smarta digitala skärmen, som också varnar dig om filtret behöver bytas. Om du vill ha extra sugkraft kan du använda turbofunktionen.

Dessutom är dammsugaren utrustad med ett LED-ljus så att du aldrig missar smuts eller skräp. Batteriet har också en livslängd på 80 minuter. Dammbehållaren har en kapacitet på 0,6 liter.

När du köper Philips 8000 SpeedPro Max Aqua medföljer ett stort antal tillbehör som är lämpliga för olika typer av ytor.

Varför köpa en sladdlös dammsugare?


Alla behöver en dammsugare i hemmet. En dammsugare hjälper dig att rengöra ytor, möbler med mera.

Vissa av dem är tunga och relativt stora och kanske inte är idealiska för att rengöra vissa platser. Idag finns det olika typer av dammsugare. En modell som sticker ut på grund av sina många fördelar är en sladdlös dammsugare.

Inte begränsad av en sladd eller ett uttag

Eftersom dammsugaren inte har någon sladd behöver du inte se till att du alltid är nära ett eluttag. Detta gör det lättare att navigera med en sladdlös dammsugare.

Avsaknaden av sladd garanterar också snabb rengöring, eftersom du inte längre behöver slösa tid på att justera eller flytta sladden när du dammsuger. Dessutom kan sladden lätt slingra sig runt olika möbler, t.ex. bordsben och andra föremål.

Lämplig för ett snabbt vakuum

Om du gillar att dammsuga ditt hem snabbt varje dag är det en fördel att ha en sladdlös dammsugare i ditt hem.

Eftersom det inte behöver vara en grundlig dammsugning varje dag är det praktiskt att kunna ta fram den här dammsugaren och ta en snabb tur i hemmet.

Flexibilitet

En sladdlös dammsugare innebär att du kan ta den med dig i hemmet var du än vill. Det är extra lätt att flytta runt med den, oavsett om du rengör en trappa, en möbel eller något helt annat.

Läs också: Enkel rengöring med handdammsugare

Du är aldrig begränsad till vissa rum. Eftersom det inte finns någon sladd kan du använda den här typen av dammsugare för att dammsuga var som helst och även i rum som är oåtkomliga. Du kan t.ex. ta med dig den ut om bilen behöver lite kärlek.

Väger mindre än vanliga dammsugare

Du kan lyfta en sladdlös dammsugare med lätthet. Det innebär att du inte tröttnar lika lätt, vilket gör det lättare att städa större utrymmen.

Om det finns spindelväv på väggarna eller om du har trappor i ditt hem är det mycket lättare att lyfta runt en sådan dammsugare än en vanlig. Dessutom är en sladdlös dammsugare mindre och därför lättare att förvara.

Inget behov av dammsugarpåsar

En annan bra sak med en sladdlös dammsugare är att du inte behöver oroa dig för dammsugarpåsar.

Dessa dammsugare har en dammbehållare, så du behöver inte lägga ner tid eller pengar på dammsugarpåsar. Dammsugaren på en sladdlös dammsugare kan enkelt tömmas direkt i din soptunna.

Läs också: de bästa dammsugarna utan påse

Hur du väljer rätt sladdlös dammsugare för dina behov


Vill du också ha en sladdlös dammsugare i ditt hem? Vi förstår. Med ett sådant rengöringsverktyg blir dammsugningen snabbt enklare. Men oavsett märke och modell finns här några viktiga funktioner som du bör tänka på innan du köper en sladdlös dammsugare:

Laddning/användningstid: När det gäller sladdlösa dammsugare är det viktigt att kontrollera användningstiden (dvs. batteritiden). Användningstiden varierar mycket från modell till modell. Dessutom beror det på vilken nivå du använder den.

Förutom användningstiden är det bra att kontrollera laddningstiden. De flesta sladdlösa dammsugare tar cirka fem timmar att ladda batteriet helt.

Justerbar sugförmåga: De flesta sladdlösa dammsugare har två eller tre inställningar. Om du dammsuger ditt hem regelbundet behöver du inte alltid dammsuga med maximal effekt.

Genom att använda lägre hastigheter förlängs batteriets livslängd och bullret minskar. Kontrollera alltid om olika dammsugare har flera inställningar innan du köper dem. Det är alltid en fördel att kunna justera sugkraften och hastigheten.

Tillbehör/munstycken: Liksom vanliga sladdanslutna dammsugare har många sladdlösa dammsugare också utbytbara munstycken. Dessa munstycken är lämpliga för olika ändamål och ytor. Ju fler munstycken, desto bättre är den vanligtvis.

Handhållet läge: Många (men inte alla) sladdlösa dammsugare kan omvandlas till en handhållen dammsugare, vilket är lämpligt för mer besvärliga rengöringsuppgifter.

Det kan handla om att städa möbler, en bil eller liknande. Om du vill ha en 2-i-1-modell är det viktigt att kontrollera om modellen du valt kan omvandlas till en handdammsugare.

Filter: Ett filter ska vara lätt att ta bort och rengöra eller byta till ett nytt. Om du har astma eller allergier bör du överväga en dammsugare med HEPA-filter.

Buller: Dammsugare är en av de mest bullriga hushållsapparaterna – oavsett om de är sladdlösa eller sladdanslutna. Om din sladdlösa dammsugare har en variabel effektinställning är det troligt att en lägre effektinställning är tystare.

Om du vill ha en tyst dammsugare bör du kontrollera ljudnivån. Det går naturligtvis inte att undvika att en dammsugare låter. Men du kan lätt hitta en tyst dammsugare som inte låter lika mycket som andra modeller.

Användarvänlighet och komfort: När det gäller en dammsugare är användarvänlighet viktigt. Du behöver vanligtvis använda en dammsugare varje vecka (och kanske till och med varje dag), så det är viktigt att du känner att den är lätt att använda.

När det gäller användarvänlighet bör du kontrollera allt från tömning av dammbehållaren till användarvänlighet och vikt. Du kan också kontrollera om det är lätt att sätta på och stänga av dammsugaren och om munstycket eller dammsugarhuvudet är lätt att manövrera.

Dammbehållare: utformningen varierar från tillverkare till tillverkare, så se till att du enkelt kan ta bort och tömma dammbäraren innan du köper den. Vissa sopkärl har en klaff som förhindrar att damm faller ut ur munstycket när det vänds nedåt, som en enkelriktad ventil.

Många modeller har dessutom ett hygieniskt tömningssystem som gör det enkelt för dig att tömma allt damm och all smuts direkt i din soptunna.

Batteri: Litiumjonbatterier (Li-ion) är den vanligaste batteritypen som används i sladdlösa dammsugare.

Vissa modeller har NiMH-batterier (nickelmetallhydrid), som är billigare men tyngre. Det är värt att kontrollera vilken typ av batteri som finns i de olika modellerna. Som regel rekommenderas det att du väljer en modell med litiumjonbatteri.

Du bör också tänka på detta innan du köper

Precis som det finns många fördelar med en sladdlös dammsugare finns det också några nackdelar. Så innan du bestämmer dig för att köpa en sådan dammsugare är det värt att tänka på om fördelarna kan uppväga nackdelarna för dig.

Den största nackdelen med en sladdlös dammsugare är att du är begränsad på grund av batteritiden. Till skillnad från sladdanslutna dammsugare kan du inte använda en sladdlös dammsugare i all oändlighet. Samtidigt är dammbehållarens kapacitet ofta mindre, vilket innebär att du måste tömma den oftare.

Tips för att använda en sladdlös dammsugare


Om du har en sladdlös dammsugare hemma är chansen stor att du redan har använt den. Du kanske till och med tycker att den är extremt användarvänlig tack vare sin låga vikt, flexibilitet och effektiva sugförmåga.

Det är ändå bra att veta hur du använder din sladdlösa dammsugare på bästa sätt. Här är några tips och tricks som du kan använda för att maximera din hemstädning med en sladdlös dammsugare.

Ladda dammsugaren efter användning

Förläng din dammsugares batteritid genom att ladda den varje gång efter användning. På så sätt kan du också se till att batteriet alltid är redo att användas när du vill dammsuga.

Använd rätt tillbehör

Tillbehören till dammsugaren är inte bara till för att dekorera. Använd de olika typerna av munstycken och tillbehör på rätt sätt för att få bästa möjliga resultat.

Underhåll din dammsugare

Om du tvättar dammsugarens filter regelbundet (eller byter ut dem enligt instruktionerna) kommer dammsugaren att fungera optimalt längre.

Förvara den på en säker plats

Förläng livslängden på din sladdlösa dammsugare och dess laddare genom att förvara dem på ett svalt och torrt ställe. Det kan vara i ett städskåp, under sängen eller i ett hörn där det finns utrymme.

Töm dammbehållaren regelbundet

Sladdlösa dammsugare har kompakta sopkärl som måste tömmas regelbundet för att dammsugarens prestanda inte ska försämras. Det kan vara en bra idé att tömma dammsugarens dammbehållare efter varje rengöring för att undvika att damm och smuts samlas upp.

Rengör munstyckena Munstyckena på dammsugaren kan se slitna ut på grund av regelbunden användning. Ofta beror det dock på att dammsugarens munstycke har fångat upp trådar och hår från ytorna. Se till att rengöra munstyckena regelbundet eftersom det kan påverka dammsugarens prestanda.

Läs också: Robotdammsugare gör livet enklare

Senast uppdaterad augusti 2, 2022 av Simone Lundmark