Handdammsugare: Dammsug ett litet område enkelt och snabbt

Vårt bästa val:

Bästa handdammsugaren för daglig användning : Electrolux Rapido ZB6114BO

Med Electrolux Rapido ZB6114BO får du en dammsugare som är idealisk för de snabba, vardagliga rengöringsuppgifterna i hemmet. Den är idealisk för allt från att dammsuga smulor från soffan till att rengöra bilen och allt däremellan.

Bästa kompakta handdammsugare med låg vikt : Einhell Expert Plus TE-VC 18 Li solo

Kompakt dammsugare med låg vikt som är lätt att använda för små städuppgifter i hemmet. Den kan användas på alla typer av ytor och är lätt att bära med sig eftersom den bara väger 850 gram.

Bästa handdammsugare med 2-i-1-funktion: Dyson V10 Absolute

Här får du en mångsidig och praktisk dammsugare som snabbt kan omvandlas till en vanlig upprätt dammsugare. Du får därför en modell som kan användas för att rengöra svåråtkomliga ställen, samtidigt som den är idealisk för att dammsuga golv med mera.

5 kompakta handdammsugare för alla behov

1: Electrolux Rapido ZB6114BO

Funktioner:

Mått: 41,9 x 13,6 x 17,1 cm.

Vikt: 1 ,13 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,5 l.

Användningstid: Upp till 25 minuter.

Electrolux Rapido ZB6114BO är en smart och uppladdningsbar handdammsugare som gör att du enkelt och snabbt kan städa hemma, i bilen, på båten och på andra ställen.

Det inbyggda Lithium TurboPower-batteriet ger en användningstid på 25 minuter vid lägsta hastighet och 13 minuter vid högsta hastighet. Laddningstiden är 4 timmar och den medföljande laddaren garanterar att du kan ladda dammsugaren på fem olika platser.

Den här modellen är särskilt bra för svåråtkomliga ställen. Det beror på att den har ett smart utdragbart munstycke som gör det lättare att nå ställen som du inte kan rengöra med en vanlig dammsugare. De mjuka hjulen skyddar ditt bord, dina möbler och golv, samtidigt som du avlastar dina armar och händer. Ytorna blir inte repade och du kan flytta dammsugaren lättare utan att det blir besvärligt. Dammsugarens behållare har en kapacitet på 0,5 liter.

2: Einhell Expert Plus TE-VC 18 Li solo

Funktioner:

Mått: 47,2 x 13 x 19,3 cm.

Vikt: 0 ,85 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,54 l.

Driftstid: Okänd

Här får du en liten och effektiv handdammsugare, så att du alltid snabbt kan dammsuga upp smuts från hörnet eller smulor från soffan. Tack vare de medföljande munstyckena kan du använda den här modellen på vilken yta som helst.

Golvmunstycket är avsett för hårda golv och ytor, men det finns ett annat munstycke som är lämpligt för stoppade möbler och tyg. Med klyftmunstycket kan du dammsuga svåråtkomliga ställen.

Einhell Expert Plus TE-VC 18 Li solo har dessutom en 46,5 centimeter lång förlängningssticka. Detta gör det också möjligt att dammsuga golv utan att behöva böja dig ner. Dammbehållaren har också en kapacitet på 0,54 liter och filtren kan rengöras under kranen.

Dammsugaren väger bara 0,85 kg och är lätt att använda för de flesta. Observera dock att både batteriet och laddaren måste köpas separat.

3: Nilfisk Quick NIL128390018

Funktioner:

Mått: 46,5 x 11,5 x 12,3 cm.

Vikt: 1 ,45 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,6 l.

Användningstid: 15 min.

Med Nilfisk Quick NIL128390018 får du en kompakt handdammsugare, så att du alltid kan rengöra svåråtkomliga ställen. Dammsugaren väger också väldigt lite, så du kan lätt använda den och ta dig runt i hemmets olika hörn och vrår.

Efter en laddning kan du använda dammsugaren i cirka 15 minuter. När dammsugaren börjar ta slut på strömmen meddelar batteriindikatorn det. Du får också ett meddelande när dammsugaren är i laddaren och redo att användas igen.

Denna praktiska modell är utrustad med en dammbehållare med en kapacitet på 0,6 liter. När behållaren behöver tömmas är det bara att ta bort den från dammsugaren och tömma den direkt i behållaren. Filtret är också tvättbart, så du kan enkelt rengöra det efter att du har tömt behållaren.

4: Dyson V10 Absolute

Funktioner:

Mått: 25 x 126,6 x 25,6 cm.

Vikt: 2 ,76 kg.

Dammbehållarens kapacitet: 0 ,76 l.

Driftstid: 60 minuter.

Dyson V10 Absolute är för dig som vill ha en mångsidig och kompakt handdammsugare som även kan användas som en vanlig dammsugare.

Med den här dammsugaren får du en 2-i-1-modell, så den kan enkelt användas som en dammsugare för dina golv såväl som för mindre områden, din bil, möbler etc. När behovet uppstår kan du byta från handdammsugaren till en vanlig dammsugare eller vice versa på nolltid.

Dyson V10 Absolute är sladdlös och har ett batteri med en användningstid på upp till 60 minuter. Tack vare den kraftfulla motorn, den effektiva filtreringen och de 14 cyklonerna kan du vara säker på optimal rengöring på alla typer av ytor.

Dessutom kan du välja mellan tre olika effektlägen och ändra rengöringsprestanda beroende på ytan. Dammbehållaren har en kapacitet på 0,76 liter. Behållaren är lätt att tömma direkt i din soptunna.

5: Bosch Readyy’y 2 BBHF214R

Funktioner:

Mått: 26,5 x 116 x 16,5 cm.

Vikt: 2 ,4 kg.

Dammbehållarens kapacitet: OkändSpolningstid : 35 min.

Här får du en annan praktisk modell som faktiskt är en handdammsugare och en upprest dammsugare i ett. Detta ger dig mycket mer flexibilitet, eftersom du kan använda den både som en handdammsugare för mindre uppgifter och som en vanlig dammsugare för större rengöringsuppgifter.

Bosch Readyy’y 2 BBHF214R kan användas på alla typer av ytor tack vare de medföljande munstyckena. Tack vare den låga vikten och det smarta EasyClean-systemet är dammsugaren både lätt att förvara och underhålla.

Användningstiden är upp till 35 minuter och den behöver laddas i cirka 5 timmar för att få ett fullt batteri. Dammsugaren har också två hastighetsinställningar, så du kan justera och anpassa den efter dina behov.

Vad är en handdammsugare?

Som namnet antyder är det vanligtvis en mindre version av en traditionell dammsugare. Det gör den lätt att bära med sig, eftersom den inte heller väger särskilt mycket.

En handdammsugare är lätt att använda och kan användas på svåråtkomliga ställen där du inte kan använda en vanlig dammsugare. Tack vare sin kompakta storlek är den idealisk för allt från dammsugning av möbler till dammsugning av bilen, fönsterbrädor eller andra mindre områden.

Vilka är fördelarna med en handdammsugare?

Om du ska köpa en handdammsugare eller inte beror naturligtvis på dina städbehov. På grund av sin kompakta storlek har en sådan dammsugare sina egna fördelar och nackdelar.

En sådan dammsugare är till exempel inte lämplig för att dammsuga stora områden i hemmet. Här behöver du en vanlig dammsugare, annars tar det alldeles för lång tid. Detta är också den största nackdelen med en handdammsugare.

Nedan kan du se alla fördelar med att köpa den här typen av dammsugare, som du kan ta fram vid behov.

Kompakt storlek

De flesta av dessa dammsugare är otroligt små och kompakta. Den kompakta storleken gör dem inte bara lätta att bära med sig, utan också lätta att förvara på en hylla eller i ett hörn av ett skåp.

Väger lite

I allmänhet väger de inte mycket eftersom de är gjorda för att bäras runt för hand. Även om vikten naturligtvis varierar från modell till modell är de alla relativt lätta.

Detta gör det enkelt att bära dammsugaren runt i huset så att du snabbt kan dammsuga olika ställen. Samtidigt blir det inte svårt för dig att bära den här dammsugaren uppför trappor etc.

Om du har svårt att bära runt saker på grund av svaga armar och handleder är den här typen av dammsugare ett riktigt bra val.Den är särskilt fördelaktig för äldre användare som kan ha svårt att bära tung utrustning.

Perfekt för en snabb rengöring

Den största fördelen med dessa dammsugare är att de är utmärkta om du snabbt behöver ta bort smuts eller damm från ett litet område.

Oavsett om du har en massa djurhår på soffan som du måste ta bort innan gästerna kommer, eller om ditt barn har tappat en massa smulor under middagen, gör en handdammsugare ett fantastiskt jobb.

Du får en dammsugare som kan hittas snabbt och rengöra små utrymmen på nolltid. Beroende på vad du vill använda den till är det värt att kontrollera vad specifika modeller är särskilt bra på.

Vissa av dessa dammsugare är särskilt utformade för djurhår, medan andra är utformade för att hantera både våta och torra ytor.

Kan tas med överallt

Med en handhållen dammsugare till hands kan du ta den med dig i stort sett vart du än går. En sådan dammsugare är till exempel perfekt för utomhusbruk, till exempel för att rengöra bilen eller husvagnen.

Möjligheterna är praktiskt taget oändliga och därför kan det vara en fördel att ha en sådan dammsugare till hands om du vill ha en portabel och kompakt modell för att dammsuga olika saker utanför hemmet.

Effektiv och kraftfull

Det vore naturligt att tro att en handhållen dammsugare inte är särskilt effektiv eller kraftfull på grund av sin mindre storlek och lätta vikt. Men det kunde inte vara mindre sant.

Naturligtvis varierar effektiviteten från modell till modell beroende på vilken dammsugare och vilket märke du väljer. Men det finns ett brett utbud av dessa dammsugare på marknaden som är utrustade med mycket kraft så att de kan hantera det mesta.

Lätt att underhålla

En annan viktig aspekt att ta hänsyn till är att de är mycket lätta att underhålla. Många modeller är utan påsar, så du behöver inte köpa extra utrustning eller dammsugarpåsar. Töm bara dammet och smutsen i behållaren och du är redo att dammsuga mer. Dessutom kan de flesta filter enkelt bytas ut och delar behöver sällan rengöras eller repareras.

Hur mycket kostar en handdammsugare?

När ordet dammsugare nämns tror många att det bara kan vara dyrt. Men det behöver inte vara så. Åtminstone inte när det gäller en handdammsugare. Naturligtvis varierar priset beroende på märke, funktioner och övergripande kvalitet.

Men du kan lätt hitta dessa dammsugare av hög kvalitet till ett bra pris. Du kan faktiskt köpa modeller för så lite som några hundra dollar, så du behöver inte bryta banken för att investera i ett sådant rengöringsverktyg.

Det finns ett brett utbud av prisvärda alternativ, så det finns en variant för varje budget. Innan du köper en handdammsugare är det dock alltid bra att ha en budget i åtanke så att du bara tittar på de modeller du har råd med.

Relaterad artikel: enkel rengöring med robotdammsugare

Vad kan jag använda en handdammsugare till?

Handdammsugare kan vara till stor hjälp när det gäller att rengöra en mängd olika föremål och ytor. Här är några exempel på vad du kan använda den till i ditt hem.

Ta bort hår från husdjur

Stora dammsugare är idealiska för att rengöra golven i hemmet. Det kan dock vara svårt att ta bort djurhår på många ställen med många stora dammsugare. Det är här en handdammsugare kommer in i bilden, eftersom de kan vara till stor hjälp i sådana fall.

Den här praktiska dammsugaren kan enkelt och snabbt ta bort djurhår från t.ex. dina möbler eller olika hörn i hemmet.

Rengör dina möbler

De flesta vanliga dammsugare har olika munstycken och tillbehör för att rengöra dina möbler. Men det kan ibland vara besvärligt, eftersom de tar mycket plats och inte är lika lätta att bära med sig.

Istället kan du välja att använda en handhållen dammsugare, som vanligtvis är utmärkt för detta ändamål. Oavsett om du behöver ta bort hår från ditt husdjur på soffan, matkrummer på matstolen eller liknande kan du använda den här dammsugaren för detta.

Läs också: hur du rengör din soffa mest effektivt

Fräscha upp kuddar och mattor

Naturligtvis kan du använda en vanlig dammsugare för att rengöra dina kuddar eller mattor. Men det är mycket effektivare att ta fram handdammsugaren. Den väger inte bara inte så mycket, den är också mycket lättare att använda för sådana saker.

Rengör din bil

Dessa praktiska dammsugare är också idealiska för rengöring av bilar. Bilar samlar snabbt på sig mycket damm, smuts, bakterier och annat, och därför är det viktigt att rengöra bilen regelbundet. Med en handdammsugare blir det enkelt att rengöra allt från säten till mattor och så vidare i bilen.

Det är lätt att tappa bort små föremål

Om du har tappat något så litet som ett örhänge, en spik eller en skruv bakom en möbel som är svår att flytta, ta fram din handdammsugare. Suget från dammsugaren kan hjälpa dig att ta tag i det förlorade föremålet, så att du inte behöver kämpa för att flytta dina tunga möbler.

Rengör dina köksmaskiner

Naturligtvis kan din dammsugare inte städa kylskåpet åt dig eller ta bort fett från spishällen. Men en handdammsugare kan ändå vara till hjälp i köket.

Du kan till exempel använda dammsugaren för att ta bort smulor från brödrosten, ta bort smuts från mixern eller liknande. Det är dock viktigt att du alltid kopplar ur köksapparaten innan du börjar.

Vad ska jag tänka på när jag köper en handdammsugare?

Som så många andra saker är det viktigt att du väljer rätt modell första gången. Det finns inget värre än att köpa en dammsugare som inte uppfyller dina behov.

Även om den här typen av dammsugare verkar ganska enkel finns det ett antal faktorer som du måste tänka på innan du köper den. För att välja rätt handdammsugare för dina behov bör du börja med att tänka på följande:

  • Pris: Priset är en av de viktigaste sakerna för många människor. Gör därför en budget innan du börjar titta på olika modeller.
  • Storlek och vikt : Kontrollera alltid dammsugarens storlek och vikt för att säkerställa att den är bekväm och lätt att använda.
  • Sopkärl: Sopkärl finns i olika storlekar, så kontrollera dess kapacitet. Vissa har en mycket större kapacitet än andra.
  • Tillbehör: Levereras dammsugaren med någon form av tillbehör? Detta är perfekt om du vill använda den för särskilda ändamål.
  • Användningstid: Om dammsugaren är sladdlös, kontrollera användningstiden.
  • Syfte: Vad ska du använda dammsugaren till? Vissa är bättre för ett visst syfte än andra, så det är värt att kontrollera.

Läs också: de bästa sladdlösa dammsugarna

Senast uppdaterad augusti 1, 2022 av Simone Lundmark