Vattenflaska för barn » De 10 bästa dricksflaskorna med sugrör

Barnens vattenflaskor används på institutioner och skolor, men också på weekendresor, på semestern och hemma. Det är ett smart sätt att förvara vatten i bilen eller att påminna ditt barn om att dricka en varm sommardag.

De 10 bästa vattenflaska för barn

Nedan har vi sammanställt ett varierat urval av bra dricksflaskor för barn, som omfattar alla åldersgrupper. Det innebär att det finns metalldryckskannor, plastdryckskannor och silikondryckskannor. Det finns också små dricksflaskor för småbarn och stora dricksflaskor för äldre barn.

Paw Patrol dricksflaska

Funktioner:

 • Material: hållbar plast
 • Med drickmunstycke
 • Maskintvättbar

Den klassiska dricksflaskan i plast för barn med pip. På den här flaskan syns Chase från Paw Patrol, en favorit bland barn i åldern 2-6 år.

Färgen är röd med en blå propp och passar både pojkar och flickor. Kan köras i diskmaskin.

3 Sprouts vattenflaska

Funktioner:

 • Material: Tritanplast och silikon
 • Med halm
 • Maskintvättbar

Mycket fin dricksflaska i giftfri titanplast med silikonmunstycke. Drickmunstycket är monterat på ett sugrör och är därför lämpligt för små barn som ännu inte lärt sig att dricka ur en vanlig drickmugg.

Dricksflaskan är genomskinlig med ett tryck av ett sött lejon. Det finns en matlåda, matsäckar, termos och väska i samma design.

Done By Deer Dryckesflaska med sugrör

Funktioner:

 • Material: polypropylen och silikon
 • Med halm
 • Maskintvättbar

Fin dryckesflaska i den klassiska Done by Deer-designen med elefanten. Dricksflaskan är tillverkad av plast med silikonstrån, så den är extra lämplig för de små. Särskilt eftersom sugröret kan stängas med locket, där det också finns ett litet handtag.

Sippmuggen är diskmaskinssäker och levereras med ett extra sugrör.

Klean Kanteen Kid Classic Sippy Cap dricksflaska i stål

Funktioner:

 • Material: rostfritt stål
 • Miljövänlig
 • Motståndskraftig mot skador

Om du letar efter ett miljövänligt alternativ till klassiska dricksburkar kan du välja en modell i rostfritt stål från Klean Kanteen. Drickkoppen är pulverlackerad i en fin blå färg. Kombinationen av rostfritt stål och pulverlackering ger en hållbar design som också är motståndskraftig mot skador.

Klean Kaneen Kid Classic har ett smart skydd för dricklocket och är även kompatibel med alla Classic lock.

Rice – Termoflaska i rostfritt stål

Funktioner:

 • Material: rostfritt stål
 • Miljövänlig
 • Termofunktion

Riktigt trevlig och smart dryckesflaska som är både miljövänlig och praktisk eftersom den klarar av att hålla kalla drycker kalla och varma drycker varma.

Drickkannan i rostfritt stål finns i flera olika utföranden och är ett utmärkt sätt att hålla dina drycker svala och fräscha. Ett litet snöre för upphängning är fäst vid proppen så att drycken kan hängas på skolväskan. Den är lämplig för äldre barn och rymmer upp till 500 ml.

Den kan hålla kalla drycker kalla i upp till 24 timmar och varma drycker varma i upp till 12 timmar.

WOW – Cup Mini – Gröna dinosaurier

Funktioner:

 • Material: plast och silikon
 • Spillfri
 • Maskintvättbar

Spillsäker och droppfri drickmugg för barn från 6 månader. Den här smarta nappmuggen kan vändas upp och ner – utan att en enda droppe kommer ut. Den mjuka silikonventilen måste beröras och sugas av innan någon vätska kommer ut.

Superpraktisk för små barn och för användning i barnvagnar och bilar. Drickkoppen kan enkelt delas upp i fyra delar och diskas i diskmaskinen.

Design Letters – Personlig dryckesflaska

Funktioner:

 • Material: Tritanplast
 • Finns med alla bokstäver från A-Z
 • 500 ml

Stor och rymlig dricksflaska i tritanplast, särskilt lämplig för äldre barn. Dricksflaskan från Design Letters är mycket rymlig med en kapacitet på 500 ml och har en skruvkapsyl. Skruvkorken är dock lätt att öppna – även för små barn.

Den fina designen i svart och vitt är både klassisk och elegant, och du kan välja ditt barns initialer för en personlig design.

Sistema dricksflaska

Funktioner:

 • Material: Tritanplast
 • Läcksäker
 • 800 ml

För äldre barn är den här drickflaskan från Sistema en bra lösning. Den rymmer hela 800 ml, vilket för de flesta räcker för hela skoldagen, och den är utformad för att vara läckagesäker.

Munstycket i sig har ett bredare hål för bättre dricksflöde, och flaskans utformning är också gjord för att ge ett bra grepp om drickkoppen. Det är därför också en dryckesflaska som lämpar sig för användning vid idrottsaktiviteter.

Liewood vattenflaska

Funktioner:

 • Material: silikon
 • Droppfri
 • Flera färger

Så läcker dryckeskopp för de små i mjukt silikon, så att tänderna inte skadas. Om du vill ha en droppfri sippekopp som barnen kan dricka själva är den här sippekoppen från Liewood svaret. Den är också läckagesäker, så den stör inte om den ligger i barnvagnen eller i ditt barns väska.

Den levereras med en praktisk borste för rengöring, men den är också diskmaskinssäker.

Termos i rostfritt stål

Funktioner:

 • Material: rostfritt stål
 • Termofunktion
 • Material: Rostfritt stål Material: Stål Rostfritt stål Flera utföranden

Den här smarta termosflaskan från Klean Kanteen håller dricksvattnet kallt i upp till 40 timmar. Förutom att vara ett miljövänligt val är en metalldryckskanna för barn också en mycket hygienisk lösning, eftersom inga smaker släpps ut i vattnet eller absorberas från drickskannan i rostfritt stål.

Kapaciteten på 355 ml har en spillfri design med ett sportlock. Dricksflaskan ska tvättas för hand för att behålla sin termofunktion.

Relaterad artikel: de bästa kylväskorna för lunchpaket

Vilken vattenflaska för barn är bäst?

Utbudet av dricksflaskor för barn är stort. De finns i många olika storlekar, färger och material. Men vilken dryckesflaska är egentligen bäst?

Svaret beror både på ditt barns ålder och preferenser. Under många år var de vanligaste dryckesflaskorna för barn plastflaskor med en dricksutgång – även kallad sportlocket. I dag har utbudet exploderat.

Nackdelen med plastmuggar är att vattnet kan få smakämnen från plasten. Detta kan undvikas genom att välja en dryckesflaska i silikon eller metall. Silikon är ett bra material för yngre barn eftersom det inte skadar armaturer eller tänder, medan äldre barn ofta föredrar dryckesmuggar av metall.

Drickmuggar av metall är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål. Rostfritt stål har fördelen att det inte släpper ut aromer i vattnet. Om flaskan används för något annat än vatten förlorar dricksflaskan inte sin smak. Vissa dricksflaskor i stål har också en termofunktion som håller vattnet kallt under hela dagen. Den stora fördelen är dock att de finns i många olika storlekar, så även äldre barn kan få i sig tillräckligt med vätska under hela dagen – utan att behöva oroa sig för att fylla på.

Mindre barn som inte vet hur man häller upp ur en flaska kan ha nytta av en dricksflaska med sugrör. Många modeller med sugrör är också spillsäkra när locket är på, så det spelar ingen roll om flaskan ligger i väskan eller barnvagnen. Det finns också särskilda spottfria drickflaskor som kan användas (och lämnas) i soffan eller bilsätet med sinnesro.

För vardagligt bruk eller skolbruk av äldre barn kan det vara bättre att välja en dryckesflaska med skruvkapsyl, medan en sportkapsyl är lämpligare för sportbruk.

Under en hektisk dag är det också en bra idé att ställa vattenflaskan i diskmaskinen så att det inte blir en jobbig uppgift att tvätta den för hand.

Köp minst 2 dricksflaskor till varje barn

Om vattenflaskan endast innehåller vatten – och om den töms varje dag – kan den lätt hålla i några dagar utan att tvättas. Men efter den tredje eller fjärde dagen behöver de flesta dricksflaskor gå i diskmaskinen, och dricksflaskor som används för till exempel juice bör tvättas varje dag. Därför räcker det inte med en enkel dryckesflaska till ditt barn.

Om diskmaskinen körs varje dag kan varje barn ha två dricksflaskor, så att en alltid är ren. Men många familjer har nytta av tre eller fyra dricksflaskor för varje barn, så att det finns rena dricksflaskor för idrottsaktiviteter och så att det inte blir en katastrof om barnet glömmer dricksflaskan i skolan eller på dagis.

Om du har fler än ett barn är det bra att hålla sig till en färg för varje barn. Så ditt ena barn har 3-4 dricksburkar i blått och ditt andra barn har 3-4 dricksburkar i rött. På så sätt är det enkelt och tydligt – även för barnen – att hålla reda på sina egna dricksflaskor.

Senast uppdaterad juni 21, 2024 av Simone Lundmark