Saxlampa: 6 vackra och praktiska lampor för hemmet

Vårt bästa val

Le Klint Sax 224-6/17 Vägglampa – Le Klint

Den här eleganta och snygga Le Klint saxlampan kommer garanterat att bli en central punkt i varje rum. Lampan har en vacker handgjord skärm i antingen plast eller papper och levereras med en arm i vacker ek.

Futura Swingvägglampa Svart – Dyberg Larsen

Om du vill ha en fin och enkel saxlampa kan den här lampan från Dyberg Larsen vara något för dig. Här får du en saxlampa i svart metall som är tillverkad med fokus på både det nordiska och det moderna.

Alpe Design Sax vägglampa – upplyst trä

Här får du en prisvärd och vacker saxlampa från Alpe Design. Den här lampan finns i både ljust trä och något mörkare trä och passar bra i de flesta utrymmen i ditt hem. Du kan också köpa en skugga enligt dina önskemål och behov

Halo Design Vintage saxlampa

Funktioner:

Mått: 13 x 70 cm (h x l)

Färg: Svart och träfärgad

Material: metall och valnöt

Den här lampan från Halo Design är en riktigt fin tolkning av den klassiska saxlampan. Detta innebär att du kan dra ut lampan i armen upp till 70 centimeter.

På så sätt kan du montera lampan på väggen och alltid ha ljus vid soffan, i läshörnet eller var du än behöver mer ljus.

Ficklampan är tillverkad av svart metall, medan armen är tillverkad av valnötsträ med en mörk nyans. På det hela taget är det en riktigt fin lampa med ett fint ljus

Le Klint Sax 223-120XS Vägglampa – Le Klint

Funktioner:

Mått: 31 x 20 cm (h x d)

Färg: Finns i flera färger

Material: ek och plast eller papper

En Le Klint saxlampa är en tidlös klassiker som utan tvekan kommer att pryda ditt hem. Den här modellen är den sanna original saxlampan, som du kan få i många olika versioner.

Här får du en modern och elegant saxlampa med en handgjord skärm. Skuggan är gjord av antingen plast eller papper och vetter nedåt, vilket ger ett spännande och vackert utseende. Själva armen är tillverkad av ek, vilket passar bra ihop med skärmens utseende.

Dessutom finns saxlampsarmen i flera olika färger. Så du kan välja din favorit.

Le Klint Sax 224-6/17 Vägglampa – Le Klint

Funktioner:

Mått: 31 x 29 cm (h x d)

Färg: Finns i flera färger

Material: ek och plast eller papper

Du hittar flera olika saxlampor från Le Klint, så du kan välja den modell som passar bäst i ditt hem. Här får du en Le Klint saxlampa, som är mycket lik den ovan nämnda varianten.

Den enda skillnaden är att den handgjorda skuggan här är vänd uppåt i stället för nedåt. Du kan välja om skärmen är gjord av plast eller papper. När det gäller armen är den tillverkad av ek.

Armen kan förlängas upp till 60 centimeter och finns i flera olika färger för att passa dina önskemål.

Futura Swing vägglampa Svart – Dyberg Larsen

Funktioner:

Mått: 19,5 x 60 cm (h x d)

Färg: Svart

Material

Detta är en enkel och elegant saxlampa från Dyberg Larsen. Den här saxlampan kombinerar det nordiska med det moderna och ger ett knivskarpt resultat.

Tack vare lampans riktade ljus är den perfekt både för att mysa och för att arbeta, beroende på var mer ljus behövs. Lampan är tillverkad i svart metall och har en extremt elegant form, vilket ger dig en elegant form av belysning.

Fritz Hansen Kaiser idell™ 6718-W, vit

Funktioner:

Mått: 14,8 x 16,4 cm (h x d)

Färg: Vit

Material: stål och mässing

Om du letar efter en snygg och minimalistisk saxlampa i enkel design är den här modellen från Fritz Hansen ett bra val. Du får den klassiska saxlampan i vit färg med ett enkelt och elegant utseende.

Den här saxlampan är tillverkad av stål och mässing och levereras med en handmålad skärm i högglans. De förkromade delarna av lampan är tillverkade av handpolerad och försilvrad mässing.

Alpe Design Sax vägglampa – upplyst trä

Funktioner:

Mått: 24 x 58 cm (h x l)

Färg: Träfärgat

Material: trä

Letar du efter en billig saxlampa med smart design? Då bör du överväga den här modellen från Alpe Design.

Den klassiska och vackra saxlampan finns i både ljust trä och något mörkare trä, så du kan välja den lampa du tycker bäst om. Lampan har inte bara en snygg design, den har också ett bra ljus.

Du bör dock vara medveten om att om du inte har någon lampskärm till denna saxlampa måste du köpa en. Du kan bland annat köpa en dansktillverkad vit PVC-plisserad skärm i tre olika storlekar.

Armen kan också justeras på sidorna och in och ut från 25 centimeter och upp till 58 centimeter i djup.

Fördelar med att köpa en saxlampa för ditt hem

Du får många olika fördelar om du väljer att köpa en saxlampa till ditt hem. Först och främst får du med den här lampan en modell med en smart och flexibel design. Saxlampor kan hängas upp på väggen, varefter du kan dra in och ut armen beroende på vad du behöver.

Det innebär till exempel att du kan sitta i ditt vardagsrum och låta ljuset riktas exakt dit du vill ha det. Så även om det är lite avstånd mellan väggen och soffan kan du fortfarande få ljus. Detta är helt klart den största fördelen med att välja en saxlampa.

Fler designklassiker för hemmet

En saxlampa kan inte bara placeras vid soffan, utan kan också enkelt hängas upp på andra ställen. Till exempel vid en läshörna eller någon annanstans i hemmet. Du kan också hänga lampan var som helst, från vardagsrummet till sovrummet, kontoret osv.

Den klassiska versionen av den här typen av lampa är utan tvekan Le Klint saxlampan, som du förmodligen redan har hört talas om. Tack vare sin vackra design och mångsidiga funktion är den här versionen populär i många hem. Men du kan också hitta andra saxlampor om du inte är förtjust i Le Klint-modellerna.

Detta är en annan fördel, eftersom du kan välja den lampa som du tycker bäst om. På så sätt får du en lampa som passar perfekt in i din befintliga inredning. Dessutom lyser dessa lampor i allmänhet mycket bra och har ett mer fokuserat ljus, vilket kan vara ett stort plus i många fall.

Relaterad artikel: vackra retro lampetter för hemmet

Senast uppdaterad juni 21, 2024 av Simone Lundmark