Pool med rutschkana • 5 roliga simbassänger för barn

Vårt bästa val

Bästa pool med rutschkana för barn i alla åldrar: Intex – Pool – Candy Pool – Pool med jättelika slickepinnar

Med den här roliga godisbadparken kan stora och små barn ha kul i vattnet när det är varmt ute. Det finns både en liten och en stor bassäng, var och en lämplig för sin åldersgrupp, så att alla dina barn kan ha roligt.

Bästa pool med rutschkana med stor vattenkapacitet: uppblåsbar pool med havsdjur – avtagbar rutschkana

Här får du en smart pool med en vattenkapacitet på upp till 308 liter. Dessutom har den en praktisk avtagbar rutschkana och en rolig vattenspruta för massor av vattenlek i trädgården.

Bästa rutschkana med roliga funktioner : Intex – Dinoland Play Center Pool – pool med dinosaurietema

Smart pool fylld med roliga funktioner och söta dinosaurier som gör varje barns dag extra speciell. Poolen har en mängd spännande funktioner som en rutschkana, en vattenspruta, en dinosaurierring och en bollbana. 5 pooler med rutschkanor som alla barn kommer att älska

5 vattenrutschbanepooler som alla barn kommer att älska

Intex – Pool – Candy Waterpark – Pool med gigantiska slickepinnar

Funktioner:

Mått: 295 x 191 x 130 cm.

Vattenkapacitet: liten pool: 168 l. Stor pool: 206 l.

Rekommenderad ålder: Liten bassäng: från 2 år. Stor pool: från 3 år.

Om du letar efter den perfekta poolen för dina barn kan du inte göra fel med den här modellen från Intex. Det är ett verkligt godisland fyllt av gigantiska slickepinnar och allt som får dig att tänka på godis och socker.

Poolen har en rutschkana i mitten som de små kan glida runt på. Det finns också möjlighet att slå på vattenspridaren för att hålla barnen svala under de varma dagarna. Poolen är uppdelad i två pooler, en liten pool och en stor pool.

Den lilla bassängen rymmer högst 168 liter, medan den stora bassängen rymmer upp till 206 liter. Om du har barn i olika åldrar är det en fördel. Den lilla poolen är lämplig från 2 år och den stora poolen från 3 år.

Intex pool – Gator play center – 180 liter – Simmer pool med rutschkana

Funktioner:

Mått: 203 x 173 x 89 cm.

Vattenkapacitet: 180 l.

Rekommenderad ålder: från 3 år.

Här är en söt och finurlig glidande paddelbassäng från Intex, så att dina barn är redo för massor av skoj i det varma vädret. Barnbassängen är utrustad med en uppblåsbar kudde i slutet av rutschkanan, så att dina barn alltid landar mjukt.

Dessutom finns det en krokodil i ena änden som är redo att spruta vatten. Den vattensprutande krokodilen gör sig redo för att dina barn ska få en rolig tur i rutschkanan. På andra sidan poolen finns en fiskhink och en uppblåsbar anka.

Det är lätt att fylla poolen med vatten och det är lätt att tömma den efter användning tack vare det inbyggda avloppet. Vattenkapaciteten är totalt 180 liter och poolen kan användas av barn från 3 år.

Uppblåsbar bassäng med havsdjur – Flyttbar rutschkana

Funktioner:

Mått: 239 x 206 x 86 cm.

Vattenkapacitet: 308 l.

Rekommenderad ålder: från 2 år.

Med den här uppblåsbara poolen med havsdjur är dina barn garanterat många timmars vattenlek och underhållning i trädgården. En avtagbar rutschkana medföljer, så det är möjligt att glida iväg när det inte räcker med att bara plaska runt.

Poolen har också en rolig vattenspruta som kan anslutas till en trädgårdsslang. Detta innebär att den sprutar vatten.

Poolen är utrustad med säkerhetsventiler och är tillverkad av förstärkt och förtestat vinyl. Dessutom har den här modellen en vattenkapacitet på upp till 308 liter och är lämplig för barn från 2 år och uppåt.

Intex – Dinoland Play Center Pool – Pool med dinosaurietema

Funktioner:

Mått: 302 x 229 x 112 cm.

Vattenkapacitet: 290 l.

Rekommenderad ålder: från 2 år.

Om dina barn är galna i dinosaurier är den här poolen med dinosaurietema ett självklart val. Här kan barnen ha en rolig dag omgiven av lustiga och söta dinosaurier som står runt poolen.

Poolen har en rutschkana och en vattenspruta som sprutar glatt på de små när de glider. Det är bara att ansluta vattenspridaren till en trädgårdsslang. Dessutom har poolen en dinosaurierring och en bollbana.

Den här poolen rymmer 290 liter vatten och kan användas av barn från 2 år och uppåt.

Bestway Pool – Pool Play Center med livräddningstorn – 276 liter – Pool med strandtema

Funktioner:

Mått: 234 x 203 x 129 cm.

Vattenkapacitet: 276 l.

Rekommenderad ålder: Från 2 år.

Letar du efter en uppblåsbar paddelpool med rutschkana som är perfekt för barn som älskar vatten? Då är den här barnpoolen med strandtema ett utmärkt val. Här kan barnen plaska runt i vattnet och leka att de är små livräddare som måste rädda badande från hajen i vattnet.

Det häftiga med den här poolen är att den har en avtagbar rutschkana. På så sätt kan du ta av och på glidaren när du vill. I slutet av rutschkanan finns en mjuk landningsplats, så att de små alltid landar lugnt och stilla.

Du kan också ansluta en trädgårdsslang till vattenspridaren så att tornet sprutas med vatten. Hajen i poolen kan också lätt tas upp ur vattnet för att ha kul och leka.

När de små livräddarna har lekt färdigt i vattnet kan poolen tömmas via den inbyggda ventilen. Poolen rymmer upp till 276 liter vatten och är lämplig för barn från 2 år och uppåt.

Inbjudan till vattenlek och skoj utomhus med en pool med rutschkana

En barnpool är det perfekta sättet att få ut de små när vädret är fint. Om du ser fram emot att sitta på terrassen och njuta av att dina barn plaskar runt i vattnet är en pool med rutschkana det perfekta valet.

När det är varmt ute är det skönt för både unga och gamla att svalka sig. Istället för att åka till stranden eller plaska med trädgårdsslangen är det värt att överväga en barnpool. Det kan inte bara ge många timmars underhållning, det är också något som hela familjen kan njuta av tillsammans.

Om du vill ha en pool som erbjuder lite mer än bara en chans att plaska runt med vatten, ta en titt på en eller flera modeller med roliga funktioner. Som vi har nämnt är det alltid en bra idé att ha en simbassäng eller en plaskdamm med en rutschkana. Du hittar också pooler med allt från spel till vattensprayer och mycket mer.

Läs också: Bästa babygrind för trappor

Viktiga faktorer vid val av barnpool

När du köper en barnpool finns det flera faktorer som du bör ta hänsyn till. Om du tänker på nedanstående faktorer innan du köper en pool är det troligare att du får rätt pool som både du och dina barn kommer att älska.

Djup: Bassängens djup beror på ditt eller dina barns ålder och storlek. Om du vill köpa en pool för ett litet barn behöver du en simbassäng eller en barnpool som inte är för djup. Det rekommenderas därför att du tittar på måtten för att få en uppfattning om djupet.

Ålder: Det finns så många pooler att de är lämpliga för olika åldrar. Vissa är bäst för lite äldre barn, medan andra är perfekta för de allra yngsta. Du bör därför kontrollera vilken ålder poolen rekommenderas för. Om du har barn i olika åldrar finns det pooler med två pooler för olika åldersgrupper.

Vattenkapacitet: Det är alltid bra att kontrollera poolens vattenkapacitet för att få en uppfattning om hur mycket vatten den kan rymma. På så sätt får du en pool som passar dina barns behov.

Storlek: Det är också viktigt att ta hänsyn till hur mycket utrymme du har i din trädgård i förhållande till poolens storlek. Du bör också tänka på hur många barn poolen kan ta emot.

Tema: Tänk sedan på temat i form och färg. Älskar dina barn något särskilt? Då kanske du vill se om du kan hitta en pool med samma tema. Det finns trots allt många olika typer av pooler på marknaden idag.

Funktioner: Förutom att välja en pool utifrån ovanstående faktorer kan du också fundera på om den ska ha roliga funktioner som vattenfontän, spel, rutschkana och så vidare.

Extrafunktioner: Vissa pooler levereras med ett reparationsset så att du enkelt kan laga poolen om du råkar ut för en olycka.

Varför du bör köpa en barnpool

Små barn tycker lika mycket om att vara i vattnet som vuxna och äldre barn. Med en plaskdamm eller barnpool behöver de inte missa vattenglädje i trädgården när vädret kräver en strandutflykt.

Det finns pooler för barn i nästan alla åldrar, så det finns något för alla behov. Det är det perfekta sättet att svalka sig under de varma sommarmånaderna utan att ens behöva gå ut ur dörren.

En pool med rutschkana ger inte bara massor av skoj och underhållning, utan har också andra fördelar för de små. Simbassänger kan till exempel fungera som en språngbräda för ett barn som ännu inte kan simma.

Det kan lära barnet en del om simning, så att barnet känner sig ännu mer hemma innan simundervisningen börjar. Med en pool i trädgården kan dina barn vänja sig vid känslan av att vara i vattnet och plaska runt.

Dessutom är simbassänger ett bra sätt för föräldrarna att se till att barnen tillbringar fler timmar utomhus på sommaren. Det finns många olika typer av lek i poolen som barnen kan göra på egen hand eller som ni kan göra tillsammans som familj.

Läs också: bra kameror för barn

Njut av roliga spel och aktiviteter med dina barn i en pool

När det är varmt finns det inget bättre än att ha roligt utomhus med familjen. Om du inte har någon pool ännu är det värt att köpa en innan det blir för varmt.

Det finns många roliga lekar och aktiviteter som ni alla kan njuta av i poolen, beroende på barnens ålder. Här är ett urval av fem roliga lekar och aktiviteter som du kan leka med dina barn i vattnet:

Hitta på spännande historier tillsammans

Det här spelet är perfekt för att introducera små barn till bassänger. Hitta leksaker som tål att ligga i vattnet. Det kan vara gummiankor, båtar eller liknande och skapa en berättelse med dem. Uppmuntra ditt barn att hjälpa till med berättelsen och låt det styra vad som händer.

Flyter eller sjunker den?

Kan ditt barn gissa vilka saker som kommer att sjunka eller flyta i poolen? Hitta olika saker som ni har i huset som ni kan experimentera med tillsammans. Några idéer för flytande föremål är frukt som äpplen, apelsiner och bananer, pingisbollar, fjädrar eller tennisbollar. Saker som ska sjunka till botten är stenar, mynt eller kulor.

Flytta badet utåt

Under riktigt varma sommardagar kan du välja att flytta badet utomhus. Du kan lägga till tvål och varmt vatten i badet så att ditt barn kan ha roligt medan det blir helt rent. Det förvandlar snabbt en vardaglig syssla till en rolig aktivitet.

Använd vattenleksaker

Även om du har en pool med rutschkana och andra roliga funktioner är det alltid bra att ha olika vattenleksaker. Det finns ett stort utbud av vattenleksaker på marknaden, så det är möjligt att köpa många olika. Det kan vara allt från en undervattenskikare till en fiskeutrustning eller en badhink.

Hitta på roliga historier som bygger på poolens tema

Om ni har en pool med ett tema, t.ex. livräddare, dinosaurier, prinsessor eller liknande, kan ni hitta på en berättelse tillsammans utifrån temat. Du kan till exempel spela att du är en del av dinosaurievärlden eller att ditt barn är en vacker prinsessa som måste räddas av den söta prinsen.

Vattenstrid

Vattenlek är en klassiker som aldrig blir tråkig. Men med en pool blir det bara roligare. Ni kan plaska runt i poolen och plaska varandra. För att göra det ännu roligare kan du ta fram en trädgårdsslang eller vattenpistoler om barnen är tillräckligt gamla för att använda dem.

Fyll en hink med vatten så snabbt som möjligt

En annan rolig lek som ni kan spela tillsammans som familj är att tävla om vem som kan fylla en hink med vatten snabbast. Här kan du använda en stor svamp som läggs i vatten och sedan måste du skynda dig till hinken och pressa ut allt vatten ur svampen. När en hink är fylld med vatten är spelet slut.

Bollspel

Köp ett antal bollar och lek med dem i poolen. Vilken boll gör störst stänk? Vilka bollar snurrar runt på vattnet och är mest hala? Prova att kasta bollarna till varandra och se om du kan fånga dem själv när de är våta. Det kan vara allt från strandbollar till tennisbollar, fotbollar eller liknande.

Se även: pool i trädgården

Ska jag rengöra en pool?

Det är viktigt att rengöra poolen eftersom det förhindrar alg- och bakterietillväxt, vilket du inte vill att dina barn ska leka i. Därför bör du rengöra poolen regelbundet för att se till att dina barn plaskar runt i en ren pool.

Hur ofta ska jag byta vatten?

Det rekommenderas att du byter vatten i poolen varje dag efter användning. Men för många kan detta vara extra dyrt och kännas som slöseri med vatten. Alternativt kan du investera i olika rengöringsprodukter som rengör poolen utan att byta vatten.

Hur gammal måste ett barn vara för att få använda en simbassäng?

Det är i princip upp till föräldrarna att bestämma när de tycker att deras barn ska använda poolen. Det finns alltid en rekommenderad ålder när du köper en barnpool. Men så länge du övervakar ditt barn eller är med ditt barn i poolen kommer ditt barn inte att skadas av att vara i vattnet.

Senast uppdaterad augusti 1, 2022 av Simone Lundmark