Släpp loss ditt barns inre fotograf med en kamera för barn

Vårt bästa val

Bästa kameran för barn med roliga funktioner som passar både flickor och pojkar: DC500 – Digitalkamera för barn med inspelningsfunktion – Blå eller rosa

Rolig och smart digitalkamera för flickor och pojkar i en fin ljusblå eller rosa färg som både kan ta bilder och spela in videor. Den har också ett selfie-läge som ditt barn kan njuta av.

Bästa kameran för barn lämplig för flickor: Tecknad digitalkamera för barn

Med den här kameran för barn får du en modell som alla tjejer kommer att älska tack vare den fina rosa färgen och kaninmotivet. Kameran kan både spela in videor och ta bilder, så den kan släppa loss alla flickors kreativitet.

Bästa kameran för barn lämplig för pojkar: D6 digitalkamera för barn

Barnkamera i blå och gula färger, perfekt för pojkar som älskar att ta bilder och spela in videor. Denhär robusta barnkameran klarar nästan allt, så den kan hålla i många år – den är också ett utmärkt val för semestern

Hur väljer jag en kamera för barn?

Det viktigaste att tänka på när du köper en kamera för barn är barnets ålder. Ett barn föredrar olika prylar i olika åldrar.

Yngre barn kommer att njuta av att ta bilder med användarvänliga och hållbara kameror. För små barn är fotografering mer som en lek, där kameran fungerar som en leksak. Som tur är finns det leksakskameror som faktiskt fungerar och kan ta bilder.

Men senare kan äldre barn finna den konstnärliga och tekniska sidan av fotografering mer intressant. De kanske är mer intresserade av att ta bra bilder eller filma videor, leka med zoom osv.

Ett barn har också olika intressen och hobbyer i olika åldrar. De kan använda kamerorna för att dokumentera sina favoritsaker, sport eller liknande. Tänk på detta och välj en bra kamera för barn som kan vara vattentät och stöttålig om det behövs.

Se även: Bästa traktorn för barn

Nedan följer fem förslag på bra kameror för barn, så att du kan välja den kamera som bäst passar ditt barns behov.

9 smarta och roliga kameror för barn

DC500 – Digitalkamera för barn med inspelningsfunktion – Blå eller rosa

FUNKTIONER

 • Färg: Blå
 • Inbyggd kamera: ja
 • Videoinspelning: ja
 • Typ av skärm: LCD

DC500 - Digital kamera til børn

Superfin kamera i en fin ljusblå eller rosa färg som både kan ta bilder och spela in videor. Kameran tar mycket lite plats och vikt och kan förvaras i en ficka eller väska när barnet är ute och reser.

Som ett roligt och barnvänligt alternativ finns det många digitala fotoramar som är roliga att använda och som gör bilderna ännu mer personliga.

Kameran har en utmärkt upplösning på 1440 x 1080 för stillbilder och 640 x 480 för video, så du kan ta fantastiska bilder som även lämpar sig för utveckling. Ett microSD-kort på upp till 32 GB kan anslutas, så det finns gott om plats för foton.

Tecknad digitalkamera för barn

FUNKTIONER

 • Färg: Rosa
 • Inbyggd kamera: Ja
 • Videoinspelning: ja
 • Typ av skärm: LCD

Cartoon Digital Kamera til Børn

Varje liten flicka kommer att älska den här söta rosa kameran i kanindesign. Men det är inte bara designen i sig som är riktigt söt, det är också en kamera med en riktigt bra upplösning, en stor skärm och massor av roliga funktioner.

Upplösningen är imponerande för en barnkamera i den här prisklassen, med 5120 x 3840 för foton och 1280 x 720 för video. Bilderna lämpar sig alltså mycket väl för utveckling, och både bilder och videor gör sig också bra på större skärmar, till exempel när de överförs till en dator.

Kameran har många roliga funktioner, till exempel digitala klistermärken och filter, som kan användas på bilderna för att skapa många timmars underhållning. Det är också möjligt att justera färgerna och det finns timer så att ditt barn kan ta bilder av sig själv. En praktisk nackrem medföljer också för att minska risken att du tappar bort kameran.

X500 digitalkamera för barn

FUNKTIONER

 • Färg: Blå eller rosa
 • Inbyggd kamera: ja
 • Videoinspelning: ja
 • Typ av skärm: LCD

X500 Digital Kamera til Børn

Alla små pojkar och flickor kommer att bli nöjda med den här digitalkameran som har mjuka kanter och en stöttålig design. Kameran finns i både ljusblått och rosa och har en imponerande stor 3,5-tums LCD-skärm, vilket gör det både enklare och roligare att använda kamerans många digitala klistermärken och filter.

En extra rolig egenskap hos den här kameran är att den innehåller ett antal gammaldags spel som Tetris och Snake, vilket utan tvekan kommer att ge bra underhållning för hela familjen.

För att lagra bilder måste ett MicroSD-minne på högst 32 GB sättas in i kameran. Detta måste köpas, men då är det också lekande lätt att överföra foton från kameran till datorn.

D6 digitalkamera för barn

FUNKTIONER

 • Färg: Blå
 • Inbyggd kamera: ja
 • Videoinspelning: ja
 • Typ av skärm: LCD

D6 Digital Kamera til Børn

Barnkamera i en riktigt snygg design som är solid och passar bra i små händer. Den har en kamera på fram- och baksidan och kan även spela in video – perfekt för barn i alla åldrar. Bildupplösningen är 4896 x 3672 och videoupplösningen 1920 x 1080, vilket är i den finaste änden, särskilt videoupplösningen.

Kamerans integrerade utrymme är 1 GB, vilket motsvarar cirka 300 bilder eller cirka 10 minuters video. Det är möjligt att sätta in ett MicroSD-minne på upp till 32 GB – och det är mycket utrymme för att lagra foton och videor.

Kameran tar inget utrymme och väger mindre än 100 gram. Den är lätt att ta med sig på semester och utflykter och har en smart nackrem så att ditt barn inte tappar kameran av misstag.

AgfaPhoto Digitalkamera 1 MPix Blå – Liten och praktisk

Funktioner:

Färg: Ljusblå

Inbyggd kamera: ja

Videoinspelning: Ja

Typ av skärm: LCD

Med den här barnkameran får du en smart digitalkamera i en fin ljusblå färg som kan ta fantastiska bilder och spela in spännande videor. Med det inbyggda selfie-läget kan ditt barn till och med ta selfies med dig eller sina vänner om de är tillräckligt gamla.

Dessutom levereras kameran med flera spel som redan är installerade. På så sätt kan ditt barn roa sig med spel när det blir för tråkigt att ta bilder.

Den här lilla och behändiga digitalkameran är rolig för både flickor och pojkar och har en stor LCD-skärm och ett fåtal knappar.

Easypix Kiddypix Mystery

Funktioner:

Färg: Rosa

Inbyggd kamera: ja

Videoinspelning: ja

Typ av skärm: LCD

Easypix Kiddypix Mystery

Här kan du skämma bort ditt barn med en rolig digitalkamera för barn i rosa färg som är extremt lätt att använda. Kameran kan både ta bilder och spela in videor, så den lilla fotografen kan få stor glädje av den här modellen.

Den här kameran kan spela in videor med hög upplösning och har dessutom flera foto- och videoeffekter. Samtidigt har kameran ett inbyggt ormspel, så det behöver inte alltid handla om bilder och videor.

På kamerans baksida finns en LCD-skärm och några knappar, så det finns inte mycket att hålla reda på. När du köper kameran medföljer både en rem och en USB-kabel.


V-Tech VTech KidiZoom Duo DX – kompakt och blå

Funktioner:

Färg: Blå

Inbyggd kamera: ja

Videoinspelning: Ja

Typ av skärm: LCD

KidiZoom Duo DX är en lättanvänd digitalkamera för barn som kan användas för att ta bilder med roliga fotoeffekter eller filma videor med levande ansiktsfilter.

Dessutom är den här kompaktkameran utrustad med en LCD-skärm, en ljudinspelningsfunktion med flera effekter och en inbyggd högtalare. Det finns också roliga inbyggda spel som gör det möjligt för ditt barn att göra mer än att ta bilder och spela in videor.

Sist men inte minst har den här barnkameran en selfiekamera och en inbyggd blixt. Med kamerans många roliga och kreativa funktioner får ditt barn möjlighet att förbättra sina fotografiska färdigheter.

Celly KidsCamera, Digitalkamera för barn, rosa, gul, plast, flicka, LCD, 0,3 MP – Rosa kamera för flickor

Funktioner:

Färg: Rosa och gul

Inbyggd kamera: ja

Videoinspelning: ja

Typ av skärm: LCD

En smart digitalkamera för barn i en fräsch och färgglad design i rosa och gula färger. Här är en kamera som är perfekt för tjejer som vill förbättra sina fotokunskaper.

Med denna barnkamera är det möjligt att spela in videor och ta bilder. Kameran har en stor LCD-skärm så att det är möjligt att se bilderna som tas. Dessutom kan barnet ta bilder med roliga ramar.

Tack vare den robusta konstruktionen i hårdplast är kameran motståndskraftig mot olika fall och stötar. Dessutom har barnkameran ett inbyggt uppladdningsbart batteri med en batteritid på 1 timme.

Celly KidsCamera, Digitalkamera för barn, Blå, Gul, Plast, Pojke, LCD, 0,3 MP – Blå kamera för pojkar

Funktioner:

Färg: Blått och gult

Inbyggd kamera: ja

Videoinspelning: jaSkärmtyp: LCD

KidsCamera är den perfekta digitalkameran för pojkar som älskar att ta bilder och spela in videor. Med kameran kan ditt barn ta del av olika aspekter av fotograferingens värld, och det är också möjligt att ta bilder med ramar om så önskas.

Barnkameran är tillverkad av hårdplast i blå och gula färger, så den tål lite av varje. Detta är en fördel, eftersom barnet inte lätt kan bryta sönder den. På baksidan finns en LCD-skärm och flera knappar. Tack vare skärmen kan barnet följa bilderna som tas.

Den här kameran för barn har dessutom ett uppladdningsbart batteri. Batteriet har en livslängd på totalt 1 timme innan det behöver laddas.

Lär ditt barn att ta bilder med en barnkamera

Fotografering är något som barn i alla åldrar kan njuta av. Men ju äldre ditt barn blir, desto mer kan han eller hon öva och finslipa sina fotografiska färdigheter. För små barn används kameran mer som en leksak, men de får ändå en förståelse för hur den fungerar.

Naturligtvis kan du inte lära mycket om fotografering till mycket små barn. Men du kan göra ditt barn bekant med kameran och komma på olika aktiviteter som de kan ha roligt med.

Du kan alltid låta ditt barn leka med en barnkamera så att han eller hon kan ta bilder av exakt de situationer som hon eller han vill ha. Det kan faktiskt sluta med riktigt fina och roliga bilder som ni kan njuta av som familj.

Börja med att lära ditt barn grunderna i hur man håller kameran och hur man trycker på slutarknappen. Du kan också visa ditt barn hur man visar bilderna. Fotografering kan därför lätt börja tidigt i ett barns liv.

Läs också: De bästa drönarna för barn

En kamera för barn kan uppmuntra till kreativitet och inlärning

Det finns flera anledningar till varför det är bra att ha en bra kamera för barn. Det kan inte bara ge ditt barn en inblick i hur en kamera fungerar, utan också ge barnet möjlighet att experimentera och uppmuntra till kreativitet.

Med en bra barnkamera i handen kan ditt barn bygga upp en förståelse för sig själv, andra och världen runt omkring sig. Fotografering för barn erbjuder ett antal spännande och värdefulla fördelar, till exempel:

 • Att lära sig en ny färdighet som kan stärka barnets självkänsla.
 • Ge barnet möjlighet att experimentera.
 • Det ger barnet möjlighet att vara kreativt och stimulera sin fantasi.
 • Att låta ett barn vara innovativt.
 • Att stimulera barnet att utveckla sina egna idéer.
 • Att ge barnet möjlighet att kommunicera sina tankar, idéer och känslor.


En barnkamera kan användas för många roliga familjeaktiviteter

Att fotografera med en barnkamera behöver inte vara en aktivitet som bara barnet får ta. Ni kan till och med hitta på roliga aktiviteter tillsammans som familj för att inspirera ditt barn att använda kameran mer.

När ditt barn lär sig att använda en barnkamera behöver det inte nödvändigtvis ske genom olika lektioner etc. I stället kan du göra det roligt och hitta på olika fotoprojekt. Nedan hittar du olika idéer om hur ditt barn kan lära sig och ha roligt med en barnkamera.

Se även: Bästa smartklockan med GPS för barn


Brev

Om ditt barn håller på att lära sig läsa och skriva är detta projekt ett självklart alternativ. Du kan antingen be ditt barn ta bilder på föremål som ser ut som en bokstav eller ta bilder på saker som börjar med A, B, C osv.

Tanken här är att göra ett projekt som är kopplat till det som ditt barn för närvarande lär sig i skolan. Det kan alltså handla om allt från bokstäver till siffror eller något annat ämne.

En dag i livet

Be ditt barn att dokumentera en hel dag från det att det vaknar till det att det går till sängs. Ditt barn kan ta en bild varje timme (eller så kan du göra det själv med en annan kamera), så att du får bilder av i stort sett allt ditt barn gör under dagen.

Nästa dag kan du och ditt barn titta på alla bilderna och prata om dagen. Ett annat alternativ kan vara att ditt barn tar bilder av ett husdjurs dag, av syskonens dag eller liknande.

Natur

Naturbilder är alltid bra – så varför inte låta ditt barn uttrycka sin kreativitet i naturen? Oavsett var du bor har du förmodligen naturen och någon form av vilda djur omkring dig, t.ex. katter, hundar, fåglar, ekorrar med mera.

Be ditt barn att ta så många bilder som möjligt av djur och natur. Sedan måste ditt barn välja ut de tio bästa bilderna för att visa dem för dig.

Välj ett tema

Genom att välja ett tema kan ditt barn fokusera på något mycket specifikt. Det kan vara moln, solnedgångar, specifika färger, ljus och skugga eller något helt annat. Ditt barn kan ta samma bild varje dag under några dagar i rad vid samma tidpunkt.

Oavsett vilket tema du väljer kan ditt barn ta fantastiska bilder och du har mycket att diskutera med dem efteråt. Genom att jämföra bilderna kan du se om det finns några skillnader från dag till dag.

Ovanstående är bara fem idéer som du och ditt barn kan ha roligt med för att utveckla och lära er mer om bilder och fotografering. Ditt barn kan inte bara lära sig något och ha roligt samtidigt, utan ni kan också få mycket kvalitetstid tillsammans.

Se även: Sittsäckar för barn

Vad är en bra första kamera för barn?

En bra kamera för barn som inte har använt en kamera tidigare är en modell som är speciellt gjord för barn. En barnkamera är vanligtvis tillverkad för att vara extra tålig och mycket lättanvänd.

Vad kan en digitalkamera för barn användas till?

En digitalkamera för barn kan användas till många saker. Med en sådan kamera kan barnet se världen på ett nytt sätt genom att både ta bilder och eventuellt spela in videor. Det är också ett användbart inlärningsverktyg som kan hjälpa barn att utveckla sin kreativitet och finslipa sin förmåga att berätta historier.

Vad kostar en bra kamera för barn?

Det varierar beroende på vilken barnkamera du väljer. En barnkamera kan köpas för så lite som några hundra euro, så det behöver inte vara dyrt.

Senast uppdaterad juni 21, 2024 av Simone Lundmark