Flytta ditt parasoll enkelt på sommaren med en parasollfot med hjul

Vårt bästa val:

Bästa parasollfot av granit: svart granit parasollfot med hjul

Här är en smart parasollfot i svart granit som gör att ditt parasoll inte blir okontrollerbart på din uteplats. Tack vare de praktiska hjulen är det inga problem att flytta parasollet när du behöver det.

Bästa parasollunderlag i betong: enkelt parasollunderlag i betong med hjul

Med denna Citas parasollfot med hjul får du en enkel och vacker modell i svart betong. Förutom att den har hjul är det faktiskt möjligt att ta bort dem vid behov. Detta gör det också möjligt att använda parasollet på andra ställen än bara på en plan yta.

Bästa smarta lösningen med hjul för parasollbasen: Smart vagn för parasollbas med hjul och bromsar

Smart och praktisk vagn av starkt stål som passar till praktiskt taget alla typer av parasollunderlag på marknaden. Med den här vagnen med hjul får du en mycket funktionell lösning för din parasollfot utan hjul.

4 smarta parasollbaser med hjul som du kan flytta runt efter dina behov av skugga

Parasollfot i svart granit med hjul

Funktioner:

Mått: 7 ,5 x 55 x 55 cm.

Vikt: 60 kg.

Färg: Svart

Material : Granit och rostfritt stål

Kan användas för: Pinnar med en diameter på 38-48 mm.

Sort parasolfod med hjul

Om du letar efter en parasollfot i svart granit kan den här modellen vara värd att titta närmare på. Här får du en enkel och snygg parasollfot med hjul, så att du enkelt och snabbt kan flytta den från plats till plats på terrassen efter behov.

Även om parasollbasen har hjul är den fortfarande robust och stabil. På så sätt kan du se till att ditt parasoll står stadigt på terrassen hela sommaren.

Eftersom parasollbasen är svart med ett rör av rostfritt stål passar den bra in på en uteplats med mörkfärgade trädgårdsmöbler. Eftersom ytan är helt blank och slät är den lätt att torka av om den blir smutsig när som helst.

Sist men inte minst passar parasoller med en stång på mellan 38 och 48 millimeter.

Enkel svart betongparasollfot med hjul

Funktioner:

Mått: visas inte

Vikt: 50 kg.

Färg: Svart

Material: Betong

Kan användas för: Pinnar med en diameter på 38-58 mm.

Enkel parasolfod i sort beton med hjul

Om du letar efter en enkel och elegant parasollfot med hjul kan den här modellen från Cinas passa dig.

Den här parasollfoten väger 50 kilo, så du kan vara säker på att den kommer att stå stabilt och robust på din uteplats. Eftersom det finns hjul under basen kan du flytta runt den som du vill och behöver utan att det blir för svårt eller tungt.

Det är också möjligt att ta av och på hjulen när du vill. Detta är en fördel om du till exempel vill att parasollet ska stå på en mer ojämn plats, till exempel på marken eller gräsmattan, under en viss tid.

Parasollbasen är rund och tillverkad av svart betong och har ett starkt rör med en insats för de flesta parasoller. Den här parasollbasen med hjul har dessutom ett patenterat system för att centrera stången när du placerar parasollet i basen.

Smart vagn med hjul och bromsar för parasollbasen

Funktioner:

Mått

Vikt: 3 ,1 kg.

Färg: Grått

Material: Stål

Kan användas för: parasollunderlag med en bredd på 40-60 cm.

Smart vogn med hjul og bremser til parasolfod

Har du redan en parasollfot, men vill du ha en parasollfot med hjul? Då behöver du inte kasta ditt parasoll. Istället kan du köpa den här smarta stålvagnen med hjul och bromsar för ett parasollstativ.

Den är mycket prisvärd och tack vare den smarta konstruktionen kan du enkelt placera både en större och en mindre parasollfot på den. På så sätt kan du flytta ditt parasoll snabbt och enkelt om du behöver det.

Outfit-vagnen kan dessutom användas för nästan alla typer av parasollunderlag med en bredd på 40-60 centimeter, oavsett form. Om du köper en annan parasollfot senare kan du fortfarande använda den här modellen.

Samtidigt kan du låsa alla fyra hjulen individuellt så att parasollet inte plötsligt tappar kontrollen på terrassen. Vagnen har en maximal belastning på upp till 100 kg och väger endast 3,1 kg.

Grå granit parasollfot med hjul

Funktioner:

Mått: visas inte

Vikt: 40 kg.

Färg: Grått

Material: GranitKananvändas till: Material:Granit

Grå parasolfod i granit med hjul

Den här vackra och eleganta parasollbasen i granit med hjul från Venture Design kommer att se bra ut på alla uteplatser som är designade med ett öga för det eleganta och moderna. Parasollbasen är tillverkad av grå granit och har ett extremt fint mönster som gör den intressant att titta på.

Eftersom den här parasollbasen är grå passar den särskilt bra till ljusare trädgårdsmöbler. Dessutom får du en parasollfot med hjul, vilket innebär att du kan flytta runt den på nolltid om behovet uppstår. Dessutom har parasollbasen ett handtag på ena sidan.

Parasollbasen väger cirka 40 kg, vilket gör den lättare än andra modeller. Det är dock fortfarande en vikt som garanterar att parasollet står stabilt på terrassen.

Vad du ska tänka på när du köper en parasollfot med hjul


När det är sol och sommar älskar vi alla att sitta utomhus och njuta av det goda vädret. För att inte få för mycket sol och för att kunna sitta i skuggan är det optimalt att ha ett parasoll på terrassen eller balkongen.

Relaterad artikel: bästa balkongparasoll

Du bör dock inte bara välja det första och bästa parasollet med hjul som du hittar. Istället rekommenderas att du väljer en parasollfot med rätt vikt. Parasollbasens vikt garanterar att parasollet är stabilt och inte flyger iväg i händelse av vind.

För att hitta en parasollfot med hjul som har rätt vikt bör du ta hänsyn till flera faktorer. Du bör åtminstone tänka på var du vill placera parasollet, vädret och vilken typ av parasoll du har.

Var ska du placera ditt parasoll och parasollfot?

Var kommer du att njuta av din parasollfot och ditt parasoll? Vill du ha den på din terrass eller balkong? Det är viktigt att du vet detta innan du köper en parasollfot.

Om du placerar ditt parasoll och parasollunderlag på terrassen är det vanligtvis större än om du placerar dem på en balkong. Ju större parasollet är, desto mer bör parasollbasen väga för att säkerställa att det står stadigt.

Du bör också tänka på om det finns plats för parasollbasen på din balkong. Vissa balkonger är relativt små, så en stor parasollfot är inte särskilt användbar.

Vilken typ av parasoll är det?

Det finns många olika typer av parasoller på marknaden idag. De skiljer sig åt i storlek, funktion och konstruktion. Det parasoll du har hemma är därför en viktig faktor när det gäller att avgöra vilken parasollfot du ska ha.

Om du har investerat i ett relativt tungt och stort parasoll bör du använda en parasollfot som är tung. Om ditt parasoll å andra sidan inte är särskilt tungt behöver du naturligtvis inte en så tung parasollfot.

Dessutom rekommenderas det att du väljer en tung och solid parasollfot om du till exempel har ett parasoll med lutningsfunktion. När du lutar parasollet flyger det lättare runt i vinden, så det är viktigt att det sitter fast ordentligt.

Hur är vädret i det område där ditt parasoll och parasollunderlag ska placeras?

Det sista du bör tänka på är vädret i det område där du placerar ditt parasoll och parasollunderlag. Det är ofta stor skillnad på var du placerar ditt parasoll i förhållande till vind och liknande.

Om du bor nära havet blåser det vanligtvis mycket mer än om du bor långt från havet. Om du bor på en plats som är extra öppen och inte täckt av olika träd etc. kan det samtidigt blåsa mycket mer och ge kraftigare vindbyar.

Om så är fallet bör du återigen överväga att köpa ett tungt parasollunderrede som klarar av att ta stryk. Det vore synd att behöva springa runt i trädgården för att leta efter sitt parasoll bara för att det har blåst en vindpust.

Hur man väljer en parasollbas med rätt vikt

En bra tumregel är att följa dessa rekommendationer när det gäller vikten på parasollfoten:

  • Om du har ett parasoll på din balkong som är mellan 1,5 och 3 meter högt bör du välja ett parasollunderlag som väger mellan 20 och 50 kilo. (Det beror på parasollet, balkongen, området osv.).
  • Om ditt parasoll har en diameter på mellan 2,8 och 3 meter bör du välja en parasollfot som väger cirka 30 kilo.
  • Om du har ett parasoll med en diameter på upp till 3-3,5 meter bör du välja ett parasollunderrede som väger cirka 40-50 kilo.
  • Om ditt parasoll har en diameter på mellan 3,5 och 4 meter bör du välja en parasollfot som väger mellan 50 och 60 kilo.

Detta är bara rekommendationer för viktval när det gäller parasollunderlaget med hjul. Det bästa är att välja ett parasoll som du tror uppfyller dina behov och som står stadigt på terrassen eller balkongen utan att flyga runt.

Detta är dock en bra översikt att ha i åtanke om du någon gång är på jakt efter ett nytt parasollstativ och inte vet vad du ska välja.

Hur mycket kostar en parasollfot med hjul?

Om du är trött på att din nuvarande parasollfot är svår och tung att flytta runt finns det lyckligtvis en lösning på detta. Du kan välja att byta ut din gamla parasollfot mot en smart ny lösning. Vi talar om en parasollfot med hjul, förstås.

Det finns många olika typer av hjulburna parasollunderreden, var och en med sina egna fördelar, nackdelar och funktioner. Det innebär också att de kan köpas i många olika prisklasser. Och det är bara bra för dig, eftersom det garanterar att det finns hjulburna parasollunderreden som passar alla budgetar.

Du kan lätt hitta billiga parasollunderreden med hjul till ett bra pris. Billiga modeller behöver inte nödvändigtvis vara av dålig kvalitet. Det viktigaste är att kontrollera egenskaperna, vikten och vilka parasoller som passar för just det parasollunderlaget.

Det är möjligt att köpa parasollunderlag med hjul för bara några hundra kronor om du letar efter de billigaste modellerna. Om du väljer en av de dyrare modellerna kan du lätt spendera några tusen euro eller mer.

Det är därför en bra idé att göra en budget och fundera på hur mycket du egentligen vill betala för ett parasollunderrede innan du gör ditt köp. Om du gör en budget innan du börjar leta på nätet kan du begränsa ditt sökande. Det kan göra urvalet mycket lättare att hantera. På så sätt behöver du inte titta på alla olika parasollbaser som du hittar om de inte ligger inom din budget.

Senast uppdaterad juni 20, 2023 av Simone Lundmark