Madrass att mäta: Få den perfekta passformen med en skräddarsydd madrass

Vårt bästa val

Bästa skräddarsydda skummadrass: Cloud Gold från Bed Factory

Läcker tjock skummadrass med en höjd på 24 cm och en inbyggd toppmadrass på 6 cm. Finns i många olika storlekar upp till 200×300 eller 270×210 cm.

Bästa skräddarsydda madrass i minnesskum: Comfort Memory K40 från Better Nights

Läcker tjock toppmadrass med en kärna av minnesskum på 4 cm. Supermjuka och bekväma – och med möjlighet till många olika storlekar.

Bästa skräddarsydda madrass för husvagn: skräddarsydd skummadrass från Restlager

För din husvagn kan du låta Restlager skräddarsy din madrass och välja skumtyp, hårdhet och typ av överdrag.

I vissa fall är det helt enkelt bekvämare att beställa en skräddarsydd madrass än att försöka få in en standardmadrass i en skräddarsydd säng. Detta gäller särskilt madrasser för hemmagjorda barnsängar, sovsalar, sängar för små utrymmen, sängar för långa personer och sängar i husvagnar och husbilar, där det kan vara nödvändigt med skräddarsydda madrasser.

Även om skummadrasser ofta nämns när man talar om skräddarsydda madrasser är det inte bara skummadrasser som kan fås på mått. Förutom skummadrasser kan du få både boxmadrasser och boxspringmadrasser som är skräddarsydda – och även matchande toppmadrasser.

När används skräddarsydda madrasser?

Madrasser som är skräddarsydda används när sängen har andra mått än standardmadrasserna. Om du vill ha en längre, kortare, bredare eller smalare madrass kan du beställa en skräddarsydd madrass som passar din säng.

Om du har byggt din egen säng – eller fått tag på en gammal säng – kanske standardmadrasserna inte passar. Detta gäller spjälsängar, våningssängar, småbarnssängar, juniorsängar och vuxensängar, men även sängar i husvagnar och husbilar kan ha ovanliga mått

Sängar för samsovning kräver vanligtvis en bredare madrass än vanligt – många väljer en eller flera madrasser som passar från vägg till vägg i sovrummet, vilket också eliminerar risken för att barnen faller ur sängen.

Om du är närmare 2 meter – eller ännu längre – är en säng i standardstorlek för kort. Boxmadrasser och fjädermadrasser kan beställas längre – upp till 300 cm.

Var kan jag köpa skräddarsydda madrasser och skummadrasser?

Madrasser som är skräddarsydda kan beställas från utvalda madrasstillverkare och återförsäljare. På Magasinethem.se har vi samlat 3 återförsäljare som alla har ett varierat utbud av boxmadrasser, boxfjädrar, toppmadrasser och skummadrasser på mått.

  • Madrasser som är skräddarsydda från Better Nights

På Better Nights kan du få alla typer av madrasser gjorda på mått; både skummadrasser, boxmadrasser, fjädermadrasser och toppmadrasser. Varje madrass finns i olika storlekar, så du kan säkert hitta en madrass som passar dina behov.

  • Madrasser efter mått från Bed Factory

På Bed Factory kan du beställa skräddarsydda skummadrasser. Det finns ett begränsat utbud av skummadrasser i olika hårdheter, men det finns många storlekar att välja mellan – och du kan få madrasser på upp till 200×300 cm.

  • Madrasser på mått från Dansk Restlager

På Dansk Restlager kan du få skräddarsydda skummadrasser i olika hårdhet och med olika typer av överdrag. Möjligheterna är många, men du bör kontakta oss per telefon för att få en offert på den madrass du söker.

Läs också: mysig atmosfär med en himmelssäng

Bästa skräddarsydda madrasser: 5 bra förslag

Cloud Gold från Bed Factory

Skummadrasser finns i många olika tjocklekar och kvaliteter. Om du vill ha en skräddarsydd skumgummimadrass som är utöver det vanliga kan du överväga Cloud Gold. Här får du en 24 cm lång skumgummimadrass, varav 6 cm är en inbyggd toppmadrass i mjukt minnesskum.

Cloud Gold – och de andra skummadrasserna från Bed Factory – finns i många olika storlekar. Du kan få nästan vilken storlek som helst på madrassen. Dessutom har madrassen ett avtagbart, tvättbart överdrag för enkelt underhåll.

Madrassen kategoriseras som medium fasthet, men är fortfarande på den fasta sidan, kategorin anses.

Comfort skräddarsydd fjädermadrass

Comfort-fjädermadrassen är en kvalitetsmadrass med pocketfjädrar. Madrassen har en snygg design och finns i medium och fasthet.

Fjädermadrassen kan beställas i exakt de mått du behöver. Dimensionerna väljs individuellt i bredd och längd. Priset beror på de specifika måtten.

Comfort Memory K40 från Better Nights

Vill du ha en mjuk, skräddarsydd toppmadrass med högsta kvalitet och där madrassen anpassar sig efter din kropp? Då behöver du Comfort Memory K40 från Better Nights. Madrassen har en 4 cm tjock kärna av minnesskum och lämpar sig utmärkt som toppmadrass ovanpå en boxmadrass eller en fjädermadrass.

När du beställer madrassen ska du välja bredd och längd separat för att försäkra dig om att du får madrassen med exakt de mått du behöver. Priset på madrassen beror på storleken.

Skummadrass från Dansk Restlager, skräddarsydd för att passa måttet

Om du behöver madrasser till din husvagn, husbil eller juniorsäng kan du köpa en skräddarsydd skumgummimadrass i 10 eller 12 cm höjd hos Dansk Restlager. Du kan välja mellan polyeterskum och kallskum, där det senare finns i två olika hårdheter.

Alla madrasser levereras med ett valfritt överdrag. Här kan du till exempel välja vattenavvisande eller kylande (Coolmax) överdrag.

Dansk Restlager erbjuder en prisgaranti på skräddarsydda skummadrasser.

Comfort boxmadrass som är gjord på mått

Boxmadrass med pocketfjädrar och så många som sju komfortzoner för optimal ligg- och sovkomfort.

Comfort boxmadrasser finns i fast och medelfast form, och längd och bredd kan väljas separat, så att du kan få madrassen i exakt den storlek du behöver. Priset på madrassen beror på storleken.

Hur stor kan jag beställa en skräddarsydd madrass?

De anpassade madrassstorlekarna varierar från tillverkare till tillverkare. De största är vanligtvis 200×300 cm – men det är inte alla återförsäljare som erbjuder så stora madrasser.

När du vill ha en extra stor madrass måste du också tänka på om det är möjligt att få plats med den i rummet. Det är ofta mer praktiskt att köpa två madrasser i mindre storlekar och sätta ihop dem – eventuellt tillsammans med en stor toppmadrass som är lättare att manövrera.

Kom ihåg tillbehören till din madrass

En madrass som är skräddarsydd är smart eftersom den passar direkt i ditt rum eller din husvagn, men den kräver tillbehör i samma storlek. Detta gäller även rullmadrasser som madrassskydd och lakan. En skräddarsydd madrass kräver lakan av samma storlek.

De flesta återförsäljare av skräddarsydda madrasser säljer också madrasstillbehör som lakan och rullmadrasser, så det kan vara praktiskt att köpa allt tillsammans när du beställer din madrass.

Dekorera med en säng som är skräddarsydd

Kan du inte hitta en säng som passar ditt sovrum? Eller som passar dig i längden? Lyckligtvis finns det hopp. Oavsett om du behöver en madrass med extra längd, en bredare madrass eller en madrass som passar i den hemmagjorda juniorsängen kan du få precis vad du behöver med en skräddarsydd madrass.

I ett mindre rum kan en säng som passar från vägg till vägg eller från vägg till garderob vara en fördel jämfört med en mindre säng i standardstorlek. Det är alltså skillnad mellan att ligga i en enkelsäng som är 90×200 cm och en säng som är 110 eller 120 cm bred.

Se också: mer utrymme med en säng med förvaring

Ofta ställda frågor

Vad är en madrass att mäta?

En måttbeställd madrass är en madrass som beställs i mått efter dina önskemål, och som typiskt sett avviker från de standardmått som madrasser brukar komma i.

Kan jag lämna tillbaka en madrass på destinationen?

En måttbeställd madrass beställs utifrån dina specifika önskemål och sätts vanligtvis först i produktion efter det. Detta kan påverka din returrätt. Fråga återförsäljaren innan du beställer.

Hur lång är leveransen av en beställningsmadrass?

Skräddarsydda madrasser är typiskt sett ingen lagervara utan sätts i produktion pr beställa. Det gör att leveranstiden oftast är längre för denna typ av madrass än för madrasser i standardmått. Leveranstid anges för varje produkt.

Senast uppdaterad juni 13, 2023 av Simone Lundmark