sammenklappeligt badekar

Hopfällbart badkar » Spara utrymme i badrummet

Hopfällbart badkar – Vårt bästa val

Bästa vikbara badkar för vuxna: Zenkuru vikbart badkar

Smart vikbart badkar med stabil konstruktion och gott om plats för en vuxen. Badkaret kan enkelt fällas ihop och förvaras bakom dörren när det inte används.

Bästa uppblåsbara badkaret för vuxna: finns i 3 olika färger

Platsbesparande uppblåsbart badkar med gott om plats för en vuxen. Designen är bekväm med både sittdyna, nackstöd och dryckeshållare.

Bästa vikbara badkaret för barn: Stokke Flexi vikbart badkar

Vikbart badkar för barn som kan användas i badrummet, i trädgården eller på semestern. Tar inte mycket plats men ger en fantastisk badupplevelse för de små.

Tre smarta vikbara och uppblåsbara badkar

Zenkuru vikbart badkar

FUNKTIONER

 • Finns i flera färger
 • 250 liter
 • Med nackstöd och förvaringskorg
 • Mått i hopvikt skick: 128 x 63 x 20 cm
 • Mått utfällt: 128 x 60 x 53 cm
 • Inkl. avloppsrör
Zenkuru Sammenfoldeligt Badekar

För badrummet utan badkar är det här vikbara badkaret för vuxna perfekt! Det tar inte mycket plats när det är ihopfällt, men du får ett mycket rymligt och stabilt badkar när det är utfällt. Med en längd på 128 cm och en höjd på 53 cm kan du som vuxen lätt ligga i badkaret och ta en tupplur – men det finns också gott om plats för barnen.

Badkaret kan fällas ihop till sin fulla längd, men tar inte mer än 20 cm i höjd. Det innebär att du kan lägga den under sängen eller förvara den bakom dörren när du inte använder den. Den är därför perfekt även för det lilla hemmet. Det perfekta plastbadkaret för vuxna.

Stokke Flexi Foldable Bathtub (för barn)

FUNKTIONER

 • Vikbar
 • Mått: 66 x 39 x 24 cm
 • Fri från ftalater, BPA och bly
 • Halkfri botten
Stokke flexi bath foldbart badekar

De flesta barn älskar att plaska i vatten, och duschen kan snabbt bli en våt upplevelse – med större risk för att halka. Med det här praktiska vikbara badkaret för barn blir det både roligare att bada och mindre vattenstänk på dig, eftersom du inte behöver duscha när du ändå håller på.

Det hopfällbara badkaret för barn är utformat som ett badkar och har gott om utrymme för att plaska och leka. Badkaret kan användas i det lilla badrummet, men det passar lika bra för en promenad i trädgården eller för semestern.

Vattenfyllt uppblåsbart badkar (för vuxna)

FUNKTIONER

 • Uppblåsbar
 • Nackstöd, sittdyna och dryckeshållare
 • Mått: 147 x 80 x 42 cm
 • Inkl. flexibelt dräneringsrör

Har du ont om förvaringsutrymme men vill ändå ha ett rymligt badkar? Då är detta modellen för dig. Det uppblåsbara badkaret för vuxna är superbekvämt med både sittdyna, nackstöd och smart dryckeshållare – och det är en riktigt bra storlek. Å andra sidan tar den nästan inget utrymme när den är hopfälld.

Eftersom det har ett ”tak” så att det bara finns ett hål för överkroppen – och du undviker vattenstänk – behöver du inget badrum för att använda det här badet. Den kan enkelt ställas upp i vardagsrummet eller sovrummet – och sedan är det bara att blunda och låta det varma vattnet omsluta dig.

Vilket vikbart badkar ska jag välja?

Om du vill ha ett badkar utan att behöva betala en jetjagares dricks för att få ett inbyggt unikt badkar i ditt badrum, kan du köpa ett vikbart badkar. Antingen en plastversion som går ut när den används eller en uppblåsbar version som måste fyllas upp.

Relaterad artikel: stora fristående badkar

Förutom att välja mellan ett hopfällbart eller uppblåsbart bad måste du bestämma om badet endast ska användas av barnen i familjen eller om det ska användas av vuxna. Det finns avtagbara badkar för både barn och vuxna. Den största skillnaden är utrymmet. Det uppblåsbara badkaret för barn i den här guiden är ganska litet och lämpar sig bäst för mindre barn. Det uppblåsbara badet för vuxna är däremot inte lämpligt för mindre barn eftersom det har ett ”tak” som gör det svårt att hålla ett öga på barnen. Det hopfällbara badkaret är dock lämpligt för både vuxna och barn i alla åldrar, och det finns gott om plats för flera samtidigt.

Mer för badrummet: de bästa duschhuvudena

Ett bärbart badkar är perfekt för det lilla badrummet

Oavsett om du bor stort eller litet kan ditt hem ha ett badrum av blygsam storlek. Gemensamt för små badrum är att de inte har plats för ett badkar. Pengarna och önskan om ett badrum kan alltså finnas där, men om kvadratmeterna inte tillåter det kan det verka hopplöst. Men det är långt ifrån fallet; allt du behöver är ett bärbart bad.

Fördelen med ett portabelt badkar är att du kan ställa det mitt på badrumsgolvet när du använder det – och flytta det eller packa undan det när du inte använder det. Bara för att den kan packas undan efter användning spelar det ingen roll att den tar upp all golvyta när den tas ut.

Vissa väljer ett vikbart plastbadkar, medan de som vill spara ännu mer utrymme väljer ett uppblåsbart badkar. Fördelen med ett utfällbart badkar i plast är att du enkelt och snabbt kan fälla ut det och använda det, och att det är mycket stabilt. Ett uppblåsbart badkar måste pumpas upp innan det används, så det är lite mer krångligt. Men om du bara vill bada då och då är ett uppblåsbart badkar det mest platsbesparande alternativet.

Badkar är bättre för huden än duschar

Förutom att det känns skönt att låta varmt vatten omsluta kroppen finns det också en hygienisk fördel med att välja ett bad. Den rengör huden bättre och på ett hälsosammare sätt. I en dusch är vattnet bara på huden en kort stund, så du behöver tvål för att rengöra huden ordentligt. Men om du är i varmt vatten i 15 minuter öppnas och rengörs porerna lika bra och du behöver i princip inte använda tvål, vilket sparar både din hud och miljön från mer eller mindre skadliga kemikalier.

Det varma vattnet får hudens yttre lager och dess celler att svälla till 2-3 gånger sin normala storlek, vilket gör det lätt att rensa bort döda hudceller, smuts och smuts. Detta gör du genom att gnugga huden med händerna.

Om du använder tvål, till exempel för att du tvättar håret samtidigt eller för att du älskar bubbelbad, är det viktigt att du duschar efteråt och sköljer bort alla tvålrester. Tvålrester på huden kan orsaka torrhet och irritation, vilket kan leda till eksem.

Läs också: bra guide till sminkspeglar

Senast uppdaterad juni 13, 2023 av Simone Lundmark