Fristående badkar: Skäm bort dig själv och ditt badrum

Bästa runda badkaret för två personer : Bathlife Rofull badkaret

Slappna av med din partner i det här snygga runda badkaret, så att konversation och romantik kan flöda fritt medan ni laddar upp. Den runda formen bidrar till att göra badkaret till ett naturligt centrum i badrummet, eftersom dess uttryck drar till sig allas uppmärksamhet.

Bästa lyxiga fristående kopparbadkar: GemLook Bateau Steel kopparbadkaret

Om du älskar lyx i badrummet är det här badkaret ett säkert val. Det utstrålar sådan lyx att ingen kan ta ögonen från det, eftersom lusten att hoppa ner i badkaret är stor. Du kommer att bli beundrad för ditt stilfulla val med det här badkaret i ditt badrum.

Bästa fristående badkar på lejonfötter: Hafa Queen badkar

Behöver du ett badkar i den bästa kungliga stilen? Ta då en närmare titt på detta vackra badkar med lejonfötter som kan uppfylla dina drömmar om långa och läckra bad. Badkaret är tillverkat av gjuten marmor, så badvattnet håller sig varmt och skönt.

Ett fristående badkar är ett bra val

Det är så skönt att duscha på morgonen. Den väcker dig lugnt och tyst så att du är mer redo att gå till jobbet. Men när du kommer hem, trött och sliten från en hektisk dag på jobbet, finns det inget bättre än att fylla badkaret.

När badet är fullt kan du sänka ner din trötta kropp i vattnet. Den omfamnar dig omedelbart på bästa sätt och låter dig slappna av och ladda upp.

Numera är ett fristående badkar mycket modernt eftersom det ger en vacker och estetisk touch till ditt badrum. Om du har plats för en sådan kommer du inte att ångra ditt val.

6 vackra och estetiska fristående badkar


Duravit Luv badkar, 180x85cm, fristående, vit

Funktioner:

Storlek: 85 x 57 x 180 cm.

Färg: Vit

Material: mineralkomposit

Material: mineralkomposit.

duravit-luv-badekar-fritstående

Om du gillar nordisk design är det här fristående badkaret något för dig. Badkarets minimalistiska och eleganta design består av ovala former och en strömlinjeformad design. Den danska designern Cecilie Manz definierar badrumsserien Luv, där kvaliteten inte har kompromissats.

Denna kvalitet återspeglas i det material som används, DuraCeram. Det här materialet används för extremt exakta och tunna kanter för ett fantastiskt badkar med underbart mjuka former.

Bathlife Rofull badkar, fristående rund Ø 140 cm. Höjd 58 cm.

Funktioner:

Storlek: 140 x 58 cm.

Färg: Vit

Material: akryl

Material: akrylInre gimbal: 44 cm.

Det här runda fristående badkaret från det svenska märket Bathlife påminner mycket om en jacuzzi. Det kan också snabbt bli en känsla som du får när du sitter bekvämt i badkaret.

Tack vare den runda formen kommer det här fristående badkaret att se helt fantastiskt ut när det står i centrum i ett rum. Badkaret har plats för upp till två personer, så du kan sitta och koppla av tillsammans med någon annan när du behöver det.

Svedbergs Barb Badkar 166 x 75 cm., fristående

Funktioner:

Storlek: 75 x 58 x 165,5 cm.

Färg: Vit

Material: lucit

Material: Lucit.

Med ett badkar från Svedbergs får du garanterat ett badkar med fokus på nordisk design. Det här eleganta badkaret hjälper dig att få ett badrum som är både unikt och en plats för en personlig lösning.

Badkaret är utformat på ett sådant sätt att det blir den vackraste mittpunkten i badrummet. Men det kan naturligtvis placeras var som helst, eftersom ett fristående badkar är mycket flexibelt.

GemLook Bateau Stålbadkar i koppar 167 x 81 x 78 cm.

Funktioner:

Storlek: 167 x 81 x 78 cm.

Färg: Nickel och svart

Material: koppar

Inuti kardan: 45,7 cm.

Om du behöver ett speciellt badkar i lyxklassen bör du ta en närmare titt på det här absolut snygga badkaret. Badkaret ingår i Bateau-serien, som består av fristående badkar i hamrad koppar.

Med ett sådant här badkar i ditt badrum får du en modell med en utmärkt finish. På utsidan kan du njuta av svart patina, medan insidan av badkaret är blank nickel. Du kommer att älska att glida in med din trötta kropp i det här otroligt vackra badkaret

Duravit DuraSquare badkar, fristående, 185×85 cm., vit

Funktioner:

Mått: 85 x 48,5 x 185 cm.

Färg: Vit

Material: mineralkomposit

Inre gimbal: 46 cm.

duravit-durasquare-badekar-fritstående

Det här fristående badkaret från Duravit har en rektangulär form som gör att modellen ser extremt elegant ut. Med det här badkaret har Duravit lyckats smälta samman den rektangulära formen med en härlig mjukhet, så att det nästan verkar sväva.

Du får alltså ett badkar som är i harmoni med både sig själv och sin omgivning. Det tidlösa utseendet gör att det här badkaret passar perfekt i alla badrum

Hafa Queen badkar 1570 x 765 x 700 mm. med fötter i antik

Funktioner:

Storlek: 76 x 70 x 157 cm.

Färg: Antik och vit

Material: Material: antik och vit

Invändigt kortdjup: 37 cm.

Om du gillar att sitta länge i badkaret är det en fördel med en modell i helgjuten marmor. Marmor håller dig varm längre. Det här badkaret är därför perfekt för långa bad.

Dessutom är det ett idealiskt exempel på ett badkar i en riktigt bra gammaldags kunglig stil, eftersom det är utrustat med lejonfötter. Så du kan känna dig som en kunglighet och ta långa bad med det här fristående badkaret i ditt badrum.

Mer för badrummet Här är de bästa modellerna

Tips för att köpa ett fristående badkar

Det finns ett antal saker du bör tänka på när du letar efter ett fristående badkar. Den viktigaste faktorn är helt klart hur mycket utrymme du har. Detta beror på att denna typ av badkar kräver mer utrymme än ett inbyggt badkar. Du måste därför noga överväga storleken på ditt nya badkar för att undvika att badrummet blir överfullt.

När du har bestämt dig för rätt storlek ska du tänka på vem som ska använda badkaret. Om badet till exempel ska användas av barn eller äldre personer är det mycket viktigt att det är lätt för dem att komma in och ut ur badet.

Badets material är också viktigt. De flesta väljer ett badkar av stål eller emalj, eftersom dessa material i stort sett är både reptåliga och stöttåliga. Men om du väljer ett badkar i akryl eller gjutmarmor får du ett badkar som håller badvattnets temperatur längre. Du bör dock vara medveten om att materialen inte är lika hållbara.

Se även: Inspiration för duschväggar

Ofta ställda frågor

Hur mycket kostar ett fristående badkar?

Det är möjligt att få ett fristående badkar i många olika prisklasser. Du kan köpa den här typen av badkar för cirka 4 000 kronor och uppåt. Om du vill ha ett dyrt fristående badkar måste du vanligtvis lägga ut omkring 40 000 kronor eller mer. Det finns alltså en god chans att du hittar ett bad som passar din budget.

Hur installerar man ett fristående badkar?

Det finns skillnader i hur olika typer av fristående badkar installeras. Om du inte låter en yrkesman utföra arbetet är det viktigt att du förstår hur badkaret ska installeras. Du behöver dock en yrkesman för att utföra rörmokeriet.

Hur stort bör ett badkar vara?

Det beror på dina preferenser. Men det beror också på hur stort ditt badrum är. En sak kan alltså vara att du vill ha en viss storlek, medan en annan sak är praktisk – nämligen utrymme.

Relaterad artikel: mer flexibilitet med ett vikbart badkar

Senast uppdaterad juni 24, 2024 av Simone Lundmark