Fågelmatare: bjud in fåglarna till din trädgård

Vårt bästa val av fågelmatare

Bästa fågelhus i trä: Gardenlife Munkebo fågelhus i ek med stativ

Med den här smarta och attraktiva fågelmataren kan du ge fåglarna i din trädgård en bra plats att äta på. Fågelhuset är tillverkat av ek och har ett dekorativt ståltak. Dessutom har fågelhuset ett stabilt stativ, så du kan placera det var som helst i trädgården eller på terrassen.

Bästa fågelmatare med LED-ljus: Ryom fågelmatare till fots

Om du vill ha en smart och praktisk fågelmatare är den här modellen ett utmärkt val. Detta är ett fågelhus på en fot med LED-lampor. På så sätt är huset upplyst när det är mörkt ute. Samtidigt har modellen plastdörrar som hindrar större fåglar och katter från att komma åt fodret.

Bästa fågelmatare i bambu: LivWise bambufibermatare grön Ø18,1 x 25 cm.

Ett fågelhus i bambu är alltid ett bra val om du letar efter ett naturligt val för trädgården. Fågelmataren är tillverkad i grön färg och har en liten rund öppning på båda sidor. Dessutom är det lätt att hänga upp modellen eftersom den levereras med en rephängare och en krok i toppen.

5 praktiska fågelmatare för trädgården

Gardenlife Munkebo fågelhus i ek med stativ

Funktioner:

Mått: 38 x 38 x 120 cm (l x b x h)

Material: ek och stål

Material: trä och timmer Naturlig färg

Här får du en vacker fågelmatare i oljad ek. Du kan därför vara säker på att den här modellen kommer att passa bra in i trädgården. Fågelmataren har ett stabilt stativ och är en klassisk fyrkantig fågelbräda.

Du kan placera fågelmataren var som helst i din trädgård eller på din uteplats, enligt dina önskemål och behov. Dessutom har modellen ett dekorativt ståltak som passar bra till eken.

Gardenlife Rome fågelhus i svart trä inkl. stativ

Funktioner:

Mått: 38 x 27 x 135 cm (l x b x h)

Material: trä och galvaniserat

Färg: Material: trä och galvaniserat

Om du letar efter en elegant fågelmatare i svart färg ska du titta närmare på den här modellen. Fågelmataren är tillverkad av svartmålat trä med ett galvaniserat tak. Dessutom har modellen en inbyggd galvaniserad kant som gör att fodret inte faller ut.

När du köper den här fågelmataren ingår en stark markspik. På så sätt kan du enkelt och snabbt placera modellen i marken, beroende på var du vill att den ska stå i din trädgård.

Gardenlife fågelhus – Amalienborg

Funktioner:

Mått: 27 x 38 cm (h x ø)

Material: ek och koppar

Färg: Naturlig och koppar

Om du vill pryda din trädgård med en vacker och elegant fågelmatare kan Amalienborgs fågelhus vara rätt val för dig. Fågelhuset är tillverkat av oljad ek och har ett vackert koppartak.

Dessutom levereras fågelmataren med en fodersilo i akryl som garanterar säker och effektiv utfodring av trädgårdens fåglar. Det är också möjligt att köpa ett stativ om du behöver det.

Ryom fågelmatare till fots

Funktioner:

Mått: 50 x 35 x 135 cm (l x b x h)

Material: trä, metall och plast

Färg: Svart och silver

Här är en praktisk och annorlunda fågelmatare till fots. Den här modellen är utrustad med LED-lampor som lyser upp huset när det är mörkt. Dessutom levereras fågelmataren med plastfällor som hindrar katter och större fåglar från att få tag på maten.

Fågelmataren är också utrustad med en praktisk fodersilo med tippbart lock. På så sätt kan du enkelt och snabbt fylla på foder vid behov. Modellen är också tillverkad av svartmålat trä med ett silverfärgat metalltak.

LivWise foderhus i bambufiber grönt Ø18,1 x 25 cm.

Funktioner:

Mått: 18,1 x 25 cm (ø x h)

Material: bambu

Färg: Grön

Med den här fågelmataren får du en snygg modell i en grön färg som är tillverkad av hållbar bambufiber. Detta innebär att denna fågelmatare är det naturliga valet om du behöver ett fågelhus till din trädgård.

Fågelmataren har en liten rund öppning på båda sidor. Dessutom har den en kontinuerlig sittpinne för fåglarna att sitta på. På grund av den mindre öppningen kan småfåglar äta i lugn och ro utan att bli störda av större fåglar eller liknande.

Den här fågelmataren är lätt att hänga upp i trädgården eftersom den har en rephängare och en krok i toppen.

Få fjärilar i trädgården med en fjärilsbuske

Vanliga frågor om fågelhus

Hur stort ska ett fågelhus vara?

Allt beror på vilken fågelart som kommer att använda fågelhuset. Det är stor skillnad mellan ett fågelhus för en liten fågel som en gråsparv och ett för en större fågel som en pest. Det finns inga krav på hur stort eller litet ditt fågelhus ska vara. Det är i slutändan upp till dig att avgöra detta.

Hur håller man skador borta från fågelmatare?

Du kan hålla skadorna borta från din fågelmatare på flera sätt. Om du inte har någon jaktlicens, eller om det inte finns så mycket skador på din trädgård, kan du försöka placera en fågelmatare på din trädgård.

Var ska man placera en fågelmatare?

Det kan vara en bra idé att placera fågelmataren på avstånd från träd och buskar så att fåglarna kan sitta och äta i lugn och ro. Detta gör det svårare för rovdjur att ta sig förbi. Dessutom bör fågelmataren placeras lite ovanför marken, eftersom detta också gör den säkrare för fåglarna.

Relaterat: Hur du får en god biologisk mångfald i din trädgård

Senast uppdaterad juli 22, 2022 av Simone Lundmark