Solfångare – var hittar du de bästa priserna på solfångare?

Våra bästa val

Bästa urval av solfångarpaket: DBVVS – köp färdiga solfångarpaket för installation

Hos DBVVS hittar du ett brett utbud av färdiga solfångarpaket med all nödvändig utrustning. Återförsäljaren erbjuder också snabba leveranser och stor expertis inom solcellsinstallationer, och kan erbjuda några av de bästa och mest prisvärda lösningarna på marknaden.

Hedestoker – erbjuder alltinom värme och VVS

Hedestoker har specialiserat sig på pelletspannor, men erbjuder allt inom värme och VVS. När det gäller solfångare har Hedestoker både färdiga paket, men säljer också separata produkter för solfångarsystemet. Hedestoker har en prisgaranti och är ett av de mest erfarna företagen på marknaden.

Bästa sättet att få en offert för solfångare: 3byggetilbud – ger dig fler kostnadsfria offerter

3byggetilbud ger dig möjlighet att få 3 offerter från hantverkare baserat på dina egna önskemål för jobbet. Kundtjänstteamet matchar dig med de bästa alternativen i hantverkardatabasen, där det finns mer än 1 500 hantverkare att välja mellan.

Börjar du tänka grönt och funderar på att installera solpaneler på taket hemma?

Eller är du fortfarande osäker och undrar: Vad är en solfångare? Vilka är fördelarna med en solcellsanläggning? Är det ens värt att byta till denna förnybara energikälla?

Vi ger dig svaret och presenterar dig för några av de bästa solcellshandlarna.

Var hittar du de bästa erbjudandena på solpaneler?

Det finns ett stort antal återförsäljare av solfångare på den svenska marknaden, och där kan du få offerter för solfångare, solvärmesystem, baserade på dina specifika behov. Du kan också få råd om vad som är bäst för din situation.


Låt proffsen ge dig professionella råd om hur du gör den bästa miljövänliga övergången.

Vi rekommenderar följande

★★★★★

DBVVS

DBVVS står för Danmarks Billigaste VVS, och deras mål är att erbjuda inte bara de billigaste, utan också de bästa VVS-produkterna. DBVVS har egen import och har därför uteslutit de dyra mellanhänderna i leveranskedjan.

DBVVS har stor expertis inom solfångare och erbjuder olika paket inom denna kategori. De enskilda paketen innehåller alla nödvändiga delar och behöver bara sättas ihop och installeras, men paketet kan också ändras enligt dina personliga önskemål. Paketen tillgodoser olika behov, t.ex. olika storlekar på solfångare.

DBVVS erbjuder gratis rådgivning både per telefon och skriftligen. Företaget har lagt stor vikt vid att erbjuda en personlig kundtjänst, där det ofta är chefen själv man får i telefon.

★★★★★

Hedestoker

Den återförsäljaren Hedestoker är Danmarks äldsta och största återförsäljare av pelletskaminer, som är företagets kärnprodukt, men de säljer också allt inom VVS och värme. Hedestoker erbjuder därför också flera solcellspaket med komplett utrustning, och du kan också välja separata produkter och tillbehör. Det handlar bland annat om solfångare i olika litersstorlekar, solvärmeregulatorer och olika andra utrustningar och tillbehör.

Hedestoker erbjuder snabba leveranser, prisgaranti och erbjuder alltid möjlighet att få ytterligare råd om sina produkter.

★★★★★

3byggetilbud

På den här sidan har vi rekommenderat några av de återförsäljare som har det bästa ryktet och det bredaste utbudet av solvärmare. Men du kan också välja att söka lite bredare om du vill ha fler erbjudanden att jämföra med varandra. Detta kan förresten också vara en bra idé om du behöver få offerter för flera större projekt.

Vi rekommenderar den webbplatsen 3byggetilbud, där du kan ange ditt arbete och få tre kostnadsfria och ovillkorliga offerter från de hantverkare som 3byggetilbud samarbetar med. Nätverket omfattar mer än 1500 hantverkare från hela landet.

Det fina med 3byggetilbud är att du har ständig personlig kontakt med kundtjänstteamet, som hjälper dig att samordna tidsfrister och förväntningar på jobbet. På så sätt kan du försäkra dig om att du får rätt team av hantverkare. Anbudsförfarandet är inte automatiserat i alla led, vilket har varit fallet med andra liknande system.

Vad är en solfångare?

solfanger

Konceptet bakom solfångare är ganska enkelt: Solfångaren – i form av en platta eller rörformad solfångare – syftar till att fånga upp solens strålar och omvandla dem till värme. Detta sker via solvätskan i panelerna, en cirkulationspump och en varmvattentank.


Du bör vara medveten om att det finns flera olika lösningar, oavsett om du bara vill värma upp varmvatten eller om du också vill värma upp ditt hem.

Kan en solfångare betala sig själv?

Solfångaren är en miljövänlig lösning och ett bra komplement till uppvärmning av ditt hem, förutsatt att du har vattenburen centralvärme. Du behöver också en relativt stark takkonstruktion för att stödja solfångarna, och solfångarna måste kunna absorbera solens strålar. Här kan både taklutning och vegetation spela en roll för effektiviteten.

Solfångare ska ses som ett komplement till din befintliga värmekälla, t.ex. elvärme eller naturgas. Tillägget till din värmekälla kan spara pengar på lång sikt. Allmänna beräkningar visar att solfångare kan stå för cirka 30 % av värmeförbrukningen och drygt 70 % av varmvattnet.

Solvärmesystem kostar vanligtvis mellan 30 000 och 50 000 euro beroende på systemets storlek – större system och tillhörande installationer kan lätt kosta mer.


Du bör anlita professionella experter för att bedöma hur mångam2 du behöver i förhållande till din dagliga förbrukning och hushållets storlek, och om du behöver ytterligare installationer. Om du har ett varmvattenbehov på mer än 100 liter per dag kommer din investering i solfångare i allmänhet att betala sig självt inom ett överskådligt antal år. Du kan spara några tusen dollar per år.

Relaterat: se de bästa solcellsbelysningarna för trädgården

VANLIGA FRÅGOR

Vad är en solfångare?

Solfångare omvandlar solens strålar till värme – inte att förväxla med solceller – och kan användas både för uppvärmning av bostaden och tappvatten. Installationen kräver att du har vattenburen centralvärme, precis som solfångaranläggningar ska ses som ett komplement till den befintliga värmekällan.

Hur mycket kostar ett solfångarsystem?

Typiskt sett kommer ett solfångarsystem att kosta i storleksordningen +/- 30 000-50 000 kronor, men det beror mycket på hur omfattande systemet måste vara. Priset kan därför lätt stiga. Här kan du ta del av rådgivning från företag med expertis inom solfångarsystem som DBVVS och Hedestoker.

Vad ska jag tänka på med ett solfångarsystem?

Du måste först och främst ha vattenburen centralvärme och betrakta solfångare som en kompletterande värmekälla. Fundera också på om ditt tak är tillräckligt starkt för konstruktionen och har rätt lutning; dessutom om någon vegetation kommer att skugga solfångarna.

Relaterat: Var hittar man ved i säckar till bästa pris?

Senast uppdaterad januari 11, 2023 av Simone Lundmark