Värmepump för små rum (luft-till-luft och luft-till-vatten)

Har du ett eller flera små rum hemma som behöver värmas upp på ett billigt och miljövänligt sätt? Det finns flera återförsäljare på nätet som specialiserat sig på energieffektiva värmekällor som kan minska dina kostnader i framtiden

Nedan har vi sammanställt en lista över de bästa återförsäljarna på nätet som erbjuder ett brett utbud av ekonomiska och förnuftiga värmepumpar för små utrymmen. Vi har sett till att granska varje återförsäljare så att du lättare kan välja vilken butik du ska handla hos när du vill spara pengar

3 värmepumpar för små utrymmen

Toshiba Daiseikai 9-35

Toshiba är känt för att tillverka några av de bästa värmepumparna för små utrymmen och större utrymmen. Daiseikai 9-35 kan vara den rätta lösningen för dig som vill värma ett litet rum på ett miljövänligt och effektivt sätt. Du får en femårig garanti på din värmekälla, och du kan njuta av de ekonomiska besparingarna i framtiden eftersom värmepumpen är klassad som A+++.

Toshiba Daiseikai 9-25 är tyst, vilket är en viktig faktor att tänka på när man ska köpa en luft-luftvärmepump för ett litet rum.

Panasonic Aquarea All-In-One Compact J 7 kW

Panasonic tillverkar värmepumpar i alla storlekar. När det gäller att hitta en modell som är lämplig för det lilla rummet bör du hålla ett öga på antalet ”kW” (kilowatt). Ju mer kW en värmepump har, desto mer kraftfull är den när det gäller att värma upp rum.

Den stora fördelen med att välja denna luft-till-vatten-värmepump från Panasonic är att du omfattas av garantin på ditt köp och att alla delar för installationen ingår. Det innebär att du kan installera din värmepump snabbt när du får den från leverantören.

Mitsubishi Ft25 kompakt jaktplan

Om du vill ha en solid och effektiv luft-luftvärmepump för små utrymmen kan du överväga en av de många modellerna från Mitsubishi. Mitsubishi tillverkar flera versioner av värmepumpar för små utrymmen, varav Ft25 Compact Fighter är en. När du köper Ft25 Compact Fighter får du också ett yttre skydd för pumpens utsida. Detta bidrar till värmepumpens livslängd och hållbarhet genom att skydda utsidan så att fläkten kan arbeta optimalt utomhus.

Vad du behöver veta om valet av värmepump för din m2

Innan du köper en värmepump måste du tänka på hur många m2 du behöver värma upp. Antalet m2 är relaterat till kW-effekten. Därför måste värmepumpens kW-prestanda vara anpassad till storleken på det område som ska värmas upp.

När det gäller att hitta den bästa värmepumpen för små utrymmen bör du välja modeller med 5-9 kW. Där anges vanligtvis hur många kvadratmeter som värmepumpen kan värma upp.

Så hittar du den bästa värmepumpen för små utrymmen

Det finns olika typer av värmepumpar som kan installeras i små utrymmen. Den största skillnaden mellan de populära pumparna är driftssättet. De vanligaste typerna är luft-till-luft- och luft-till-vattenvärmepumpar

Om det finns rör i rummet som ska värmas kan luft-vatten-pumpar vara rätt val. Här används luft utifrån för att värma upp vattnet som rinner genom rör och radiatorer. Om rummet hemma inte är uppvärmt och du vill ha en enkel och smart värmekälla kan luft-luftvärmepumpar vara det rätta alternativet

Förutom driftssättet måste du också tänka på hur de olika värmepumparna ska installeras och monteras. Pumpar består i allmänhet av en yttre del och en inre del. Den enklaste installationen av värmepumpar är i de fall där det är möjligt att ha ett rakt rör som går genom väggen och förbinder de två delarna

VANLIGA FRÅGOR

Hur mycket kostar värmepumpar för små utrymmen?

Värmepumpar varierar kraftigt när det gäller prestanda, kvalitet, design och driftsätt. Du bör se ditt köp av en värmekälla som en investering i ett hälsosamt inomhusklimat och en stor möjlighet att spara pengar i framtiden på dina uppvärmningskostnader. Det är värt att köpa en kvalitetspump som kan värma upp det antal m3 som ditt rum har och som har en kraftfull motor.

Vilka värmepumpar är bäst?

Pumpar från stora tillverkare som Electrolux, Bosch och Sirius är erkänt de bästa på marknaden. Högkvalitativa pumpar tillverkas med de bästa komponenterna, så att du kan njuta av din energieffektiva värmekälla i många år framöver.

Hur installeras värmepumpar?

Vi rekommenderar att du anlitar utbildad personal för montering och installation av värmepumpar för små utrymmen. Att göra det själv kräver erfarenhet av både snickeri och VVS. Utbildade hantverkare kan göra jobbet på några timmar

Senast uppdaterad juni 23, 2023 av Simone Lundmark