Armatur i mässing – Få inspiration för att välja en armatur i mässing

Vårt bästa val:

Bästa Armatur i mässing för köket: Damixa Tradition köksblandare, mässingBästa köksblandare i mässing : Damixa Tradition köksblandare, mässing

Med den här vackra och klassiska köksblandaren i mässing får du en modell som du inte kommer att kunna ta ögonen ifrån. Designen är mycket elegant och den har dessutom en mängd praktiska funktioner.

Bästa Armatur i mässing för badrummet med gammaldags stil: Tapwell Classic Duschblandare m/ Termostat, MässingBästa mässingsarmatur för badrummet med gammaldags stil: Tapwell Classic duschblandare med termostat, mässing

Om du gillar den mer klassiska och gammaldags stilen är den här duscharmaturen den perfekta lösningen för dig. Den är utformad med mjuka former och ett elegant utseende och kommer att pryda varje badrum.

Bästa Armatur i mässing för badrummet: Grohe Grohtherm 1000 Cosmopolitan duschblandare, borstad sval soluppgång

Letar du efter en snygg och elegant duscharmatur? Då är den här duschblandaren ett utmärkt val. Den är av extremt hög kvalitet och har smarta funktioner som du kommer att älska till fullo.

6 vackra och eleganta mässingskranar

Sex eleganta modeller för badrummet eller köket.


Damixa Silhouet köksblandare, borstad mässing

Funktioner:

Färg: Borstad mässing

Användning: 1-handtag

Svängbar: Ja

Förbrukning per minut (3 bar): 8 l.

Användning: I köket

Halskov & Dalsgaard Design och Damixa har tillsammans skapat Silhouet-serien, där den här eleganta köksblandaren ingår. Med den här kranen får du en modell som inte bara är vacker att se på, utan också funktionell.

Köksblandaren är tillverkad i borstad mässing, vilket ger den ett rent och elegant utseende. Därför kan du vara säker på att kranen kommer att ge ett inbjudande och attraktivt utseende och komplettera din inredning på bästa sätt.

Sist men inte minst är kranen utrustad med funktionerna Rub Clean och kallstart.

Blanco Tradon köksblandare, mässing

Funktioner:

Färg: Borstad mässing

Användning: 1-handtag

Svängbar: Ja

Förbrukning per minut (3 bar): 13,7 l.

Användning: I köket

Letar du efter en vacker köksblandare i mässing? Då bör du titta närmare på Blanco Tradon. Det här är en modern och snygg köksblandare som är utformad i en traditionell och mer gammaldags lantlig köksstil. Dessutom har den ett snyggt vitt handtag och en kallstartsfunktion.

Interiören är dock fortfarande lika modern som alla andra armaturer från samma märke. Om du drömmer om en högkvalitativ kran som du inte hittar i alla kök är detta ett utmärkt val.

Damixa Tradition köksblandare, mässing

Funktioner:

Färg: Ljus mässing

Användning: 1-handtag

Svängbar: Ja

Förbrukning per minut (3 bar): 12 l.

Användning: I köket

Här får du en klassisk och vacker mässingsarmatur för köket designad av Damixa och Claus Rantzau. Den här köksblandaren är tillverkad med omsorg om detaljerna och har en romantisk design där ingen kompromiss har gjorts när det gäller funktionalitet.

Därför får du också en köksblandare som har flera funktioner som Rub Clean, Eco-Save, kallstart och antiskållning. När du behöver slå på och stänga av vattnet kan du dessutom göra det med hjälp av det fina handtaget i vitt porslin.

Tapwell Classic duschblandare med termostat, mässing

Funktioner:

Färg: Naturlig mässing

Funktion: 2-handtag

Termostat: Ja

Användning: I badrummet

Om du vill inreda ditt badrum i en gammaldags och mer klassisk stil är den här duscharmaturen från Tapwell ett självklart val. Duschblandaren är tillverkad av mässing och har vackra och mjuka former.

Dessutom är duschblandaren tillverkad med unika detaljer, så den kommer verkligen att sätta pricken över i:et i ditt badrum. Kranen är av mycket hög kvalitet och har två handtag. Dessutom har den också en termostat.

Grohe Grohtherm 1000 Cosmopolitan duschblandare, borstad cool sunrise

Funktioner:

Färg: Borstad mässing

Funktion: 2-handtag

Termostat: Ja

Användning: I badrummet

Det här är en elegant och snygg duscharmatur i borstad mässing som hjälper till att skapa ett modernt utseende i ditt badrum. Denna duscharmatur är av mycket hög kvalitet och har en fin reptålig krombeläggning. Samtidigt säkerställer denna beläggning att beslaget lätt kan rengöras.

Tack vare den smarta Grohe TurboStat-tekniken uppnås den valda vattentemperaturen omedelbart. Dessutom hålls den konstant under hela duschen. Dessutom har duscharmaturen Grohe CoolTouch-teknik som förhindrar att ytan blir varm. Därför kan du alltid röra den utan att vara orolig. Dessutom är duschblandaren utrustad med en integrerad SafeStop-knapp och en EcoButton.

Grohe Essence engreppsblandare, borstad cool sunrise

Funktioner:

Färg: Borstad mässing

Användning: 1-handtag

Termostat: Ja

Användning: I badrummet

Den här vackra och minimalistiska duschkranen passar bra i nästan alla badrum. Kranen har ett enda handtag, vilket gör det enkelt att justera både vattenstyrkan och temperaturen.

Tack vare den smarta Grohe SilkMove-tekniken kan du använda handtaget utan ansträngning. Duschblandaren är tillverkad i borstad mässing och har en reptålig krombeläggning, så den är lätt att rengöra. Om du vill skapa ett harmoniskt utseende i ditt badrum är den här duschblandaren ett bra alternativ.

Guide: Underhåll av mässingsbeslag

Med en mässingsarmatur kan du ge badrummet eller köket en extra touch. Det är dock viktigt att du underhåller beslaget på rätt sätt. På så sätt kan du se till att den håller i många år framöver.

I vanliga fall kan du rengöra din mässingskran med diskmedel, vatten och en diskborste. Avsluta med en snabb avtorkning. Men om du behöver ta bort kalk från din mässingskran måste du göra det på ett lite annorlunda sätt.

Mer för badrummet: smarta duschmunstycken med olika funktioner

I sådana fall är det viktigt att du använder rätt produkter så att du inte skadar monteringen. Använd till exempel inte ett rengöringsmedel som är fullt av syra. Du kan dock lätt avkalka armaturen med en mildare lösning som innehåller syra.

Börja med att ta på dig handskar och gör sedan en blandning av kallt vatten och mild ättiksyra i förhållandet 9:1. Använd en trasa med lite av blandningen på för att ta bort kalken. Skölj sedan kranen med rent, kallt vatten. Avsluta genom att torka av med en ren trasa.

Läs också: hur du sparar vatten

Senast uppdaterad december 21, 2022 av Simone Lundmark