Badrock för barn – Skapa mysighet efter badet

Vissa barn älskar att bada, men för andra är det en utmaning. Oavsett om ditt barn älskar vatten eller inte, kan en badrock för barn bidra till att skapa extra mysighet i badet.

De flesta vuxna känner till – och älskar – känslan av att svepa in en badrock runt kroppen efter ett varmt bad. Och de flesta barn vill känna samma sak. Att lämna det varma vattnet för ett kallare rum – och kanske till och med att röra sig genom huset för att klä på sig – kan vara en kall och obekväm upplevelse.

En handduk är praktisk nog för att torka av sig, men det är svårt för ett barn att hålla den runt kroppen utan att den ramlar av och fryser. En badrock har både ärmar och huva – vilket gör resan till garderoben mycket enklare.

Badrockar för barn med roliga öron och tryck

Det häftiga med badrockar för barn är inte bara själva formen och materialet, som är mycket likt en badrock för vuxna. Det är också designen i synnerhet. Barnbadrockar finns faktiskt i en rad olika färger och mönster, så att du kan matcha ditt barns favoriter.

Vissa badrockar för barn har öron och ögon som björnar, andra har populära motiv som ditt barn känner till från TV – och ytterligare andra ser ut som en miniutgåva av mammas badrock som kan bli avundsvärd i badrummet.

Naturligtvis måste du välja den badrock som passar ditt barns preferenser bäst.

Guide för att välja en badrock för barn

Det finns några grundläggande saker du kan titta på när du väljer en badrock för barn:

  • Material: De flesta badrockar för barn är antingen av frottébomull eller bambubomull. Det är en bra idé att välja ett av dessa material, eftersom badrocken har samma torkningseffekt som en handduk.
  • Färg: Badrockar finns i alla färger, och det är förstås en fördel att välja en färg som barnet älskar.
  • Design: Badrockar för barn finns också i en mängd olika tryck och mönster. Välj en badrock med öron på huvan – eller en med ditt barns favoritfigurer.
  • Längd: Precis som för vuxna finns det skillnader i längden på barnens badrockar. En del föredrar en bra längd, medan andra föredrar rörligheten i en kortare version.
  • Pris: Som med i stort sett allt annat spelar priset naturligtvis in. En dyr badrock är inte nödvändigtvis mycket bättre än en billig, eftersom du i vissa fall betalar extra för ett visst märke. Det är i hög grad kvaliteten (materialet) som du måste vara uppmärksam på.

Var kan man köpa badrockar för barn?

Du kan nu köpa badrockar för barn i alla välrenommerade barnbutiker, både fysiska och online. Babysam, Pixizoo och Lirum Larum Leg är exempel på några av de större butikerna som vanligtvis har ett bra utbud online.

När du har hittat den badrock du vill köpa kan det vara bra att jämföra priserna. Detta beror på att det kan finnas skillnader mellan olika webbutiker, precis som det finns vanliga erbjudanden.

Om du hittar en badrock i en fysisk butik kan det också vara en bra idé att kontrollera priset på nätet. Vanligtvis kan man spara pengar genom att beställa den på nätet i stället för att köpa den i en fysisk butik.

Ge en badrock till barn i gåva

De flesta barn blir glada om de får en badrock i födelsedags- eller julklapp. Särskilt om du hittar en badrock med ett motiv eller en design som passar ditt barn.

Storlekarna kan variera från märke till märke, så det är en bra idé att titta på storlekstabellerna i varje webbutik. Se också till att välja en byteslapp om det finns en sådan, så att mottagaren enkelt kan returnera den om storleken är fel.

Som en allmän regel är det bättre att välja en storlek för stor än en storlek för liten. Dels för att barnet kan växa i den, men också för att det inte spelar någon roll om den är lite stor och fluffig, eftersom den ändå kommer att knytas upp – och ärmarna kan få en rulle till att börja med utan att det gör någon större skillnad.

Se även: roliga väckarklockor för barn

Blötlägg badrocken i vatten före användning

Du känner säkert själv till att en ny handduk i stort sett inte kan suga upp vatten förrän den har tvättats. Vissa handdukar luddrar också lite om de används innan de tvättas. Samma sak gäller för badrockar.

Det är en bra idé att lägga badrocken i ett badkar med kallt vatten i 24 timmar innan du kastar in den i tvättmaskinen för första gången. Detta förbättrar absorptionskraften. Detsamma gäller för de flesta handdukar, kökshanddukar och dukar.

Om du vill ha en mjuk och fluffig badrock är det bästa knepet att torktumla den direkt efter tvätt. Det är inte lika energieffektivt, men det ger en mycket mjukare morgonrock än lufttorkning, som gör den stel och hård.

Även om det kostar lite extra i torktumlaren är det för de flesta människor värt pengarna att kunna hoppa in i en mjuk och snygg badrock efter badet – och det är det säkert också för ditt barn.

VANLIGA FRÅGOR

Ska jag välja en badponcho eller badrock för barn?

Badrockar för barn finns både som traditionella badrockar och som ponchoar som går över huvudet. Det varmaste och torraste valet är en badrock, men det är i princip en smaksak.

Ska jag välja en barnbadrock med eller utan huva?

De flesta yngre barn föredrar en badrock med huva för extra mysighet – och den är också smart för att torka håret efter badet. Äldre barn använder huven mindre ofta.

Relaterat: coola KlipKlap-möbler för barnrummet

Senast uppdaterad januari 11, 2023 av Simone Lundmark