Tvättstuga skåp: Få ett praktiskt och estetiskt vackert tvättstuga

Vårt bästa val av skåp för bruksföremål

Bästa kompletta uppsättning: köksskåp – uppsättning 1

När du vill utrusta ditt tvättstuga med en komplett uppsättning skåp, bänkskivor och lådor är tvättstugeset nummer 1 från billigskabe.dk det bästa valet. Du får en enkel och estetiskt tilltalande uppsättning skåp och tillbehör, så du behöver aldrig be om mer.

Bästa höga kvastskåp: kvastskåp – tvådelad dörr

Om du inte är ute efter en komplett uppsättning för tvättstuga kan du också lätt komma långt med bara ett praktiskt skåp. Den tvådelade bröstkorgen från kitchn.co.uk är både enkel att se på och mycket rymlig och praktisk. Skåpet kan användas för många olika ändamål och du kan enkelt utrusta ditt hem med en eller flera modeller.

Bäst i naturträ: Lona-skåp, med 4 dörrar och 4 hyllor – naturträ

Om du har mer pengar på fickan och vill få ditt tvättstuga att sticka ut, välj naturfärger i stället för det klassiska svart och vitt. Med Lona-skåpet med 4 dörrar och 4 hyllor får du ett mångsidigt skåp i naturligt trä som kan tjäna många olika syften.

Bästa enkla skåp: Epoq underskåp 120×70

Ibland är det enkla bäst, och med Epoq underskåp 120×70 får du ett skåp som är lätt att placera i tvättstugan och som ger dig snabb tillgång till alla dina saker. Det finns inga lådor eller handtag, utan allt är öppet, vilket gör det lättare att hålla reda på saker och dekorera ditt hem med det här skåpet.

Varför välja ett skåp?

En tvättstuga är ett bra utrymme i ditt hem där du kan ha plats för praktiska saker i vardagen. Du kan förvara kvastar, dammsugare, rengöringsmedel, tvättmaskin, diskmaskin, regnkläder och allt annat som behöver förvaras i vardagen. Med hjälp av skåp kan du få fler alternativ för att organisera alla dina saker, och en väl genomtänkt uppsättning skåp kan också ge ditt hem ett estetiskt utseende

4 praktiska skåp för hemmet

Förvaringsskåp – uppsättning 1

FUNKTIONER

 • Komplett uppsättning med skåp, socklar och handtag
 • 6 skåp för tvätt och förvaring
 • Utrymme för tvättmaskin och torktumlare
 • Längd: 283,2 cm.

Bruksrum – set 1 från billigskabe.dk är kort sagt allt du kan önska dig av en komplett uppsättning bruksrumsskåp.

Stilen är minimalistisk och ren att se på, och med de 6 olika skåpen får du gott om möjligheter att sortera alla dina saker på ett överskådligt sätt.

Med en längd på knappt 3 meter tar uppsättningen inte upp för mycket utrymme och du kan få plats i de allra flesta hem.

Set 1 gör det också möjligt att placera en tvättmaskin och en torktumlare ovanpå två mindre skåp, så att du har allt inom räckhåll.

Fördelar

 • Minimalistiskt och rent att se på
 • Skapa ordning i ditt tvättstuga
 • Tar inte upp för mycket utrymme

Nackdelar

 • Priset inkluderar inte bänkskiva, diskbänk och apparater

Skåp – tvådelad dörr

FUNKTIONER

 • Höjd 195,2 cm
 • Välj mellan bredder på 40 cm, 50 cm och 60 cm
 • Tvådelad dörr utan handtag
 • Tillverkad i Aulum

Om du inte är redo att inreda ditt tvättstuga med en komplett uppsättning än, kan du börja med Kitchen Cabinet – Two-Piece Door från kitchn.dk. Det här enkla skåpet har en bra höjd och utrymme för gott om förvaring, och den enkla stilen passar in i alla moderna tvättstugor.

Skåpet har skapats av danska designers i Aulum, och du kan tydligt känna hur funktionaliteten är tänkt tillsammans med den enkla estetiken. Det finns inget handtag på dörren, utan du öppnar dörren med hjälp av den tvådelade ytan.

Det finns en inbyggd slanghållare för dammsugarslangen, och en hylla ovanför gör det enkelt att förvara småsaker ovanför kvasten, dammsugaren, hinkarna och allt annat du kan tänka dig att förvara i ditt skåp.

Fördelar

 • Bra höjd och utrymme för många föremål
 • Dansk design
 • Monterad slanghållare för dammsugare

Nackdelar

 • Du kan inte välja djup

Lona skåp, med 4 dörrar och 4 hyllor – naturträ

FUNKTIONER

 • Naturlig träyta
 • Fyra dörrar och fyra hyllor
 • Höjd: 182 cm.
 • Bredd: 37 cm.

Precis som kvastskåpet med tvådelad dörr från kitchn.dk är det här kvastskåpet från Lona också en enkel modell att ha hemma. Skillnaden är bara att den vita färgen har ersatts med naturligt trä, så att du får en mer rå och varm känsla i ditt tvättstuga.

Med en höjd på 182 cm och en bredd på 37 cm får du plats med många saker i det här skåpet, och det finns också möjlighet att placera fler hyllor. Skåpet är också uppdelat med fyra dörrar, så att du lättare kan komma åt de saker du behöver.

Du kan välja mellan flera olika färger, men du kan inte ändra höjden, djupet eller bredden.

Fördelar

 • Välj mellan flera färger
 • Många hyllor
 • Kan användas i en mängd olika utrymmen och miljöer

Nackdelar

 • Kan inte välja bredd eller djup

Epoq underskåp 120×70

FUNKTIONER

 • 9 hyllor i olika storlekar
 • Välj mellan flera olika utseenden
 • Lätt att rengöra med en fuktig trasa
 • 35 års garanti

Epoq underskåp 120×70 är en annan typ av skåp, eftersom det är ett öppet skåp där du enkelt kan komma åt alla dina förvaringsartiklar. Du kan välja mellan flera olika stilar, men den klassiska vita skärningen passar perfekt i många moderna hem.

Skåpet har 9 hyllor/fack i olika storlekar, så att du enkelt kan sortera dina saker. Du kan också montera en bordsskiva, så skåpet kan användas för flera olika ändamål i ditt hem.

Skåpet har också tilldelats Svanenmärket – det officiella miljömärket för hållbarhet för produkter i de nordiska länderna – eftersom det uppfyller mycket stränga produktionskrav.

Fördelar

 • Enkel och öppen design
 • Bär Svanenmärket – det officiella miljömärket för hållbarhet för produkter i de nordiska länderna
 • Kan kompletteras med en bordsskiva

Nackdelar

 • Dyrare alternativ jämfört med andra skåp

Varför är det smart att använda skåp?

En tvättstuga är en självklar plats att förvara många vardagliga saker på, och med bra och solida skåp kan du enkelt skapa ordning i ditt hem. Ett skåp bör helst vara stort, rymligt och lätt att öppna så att du snabbt kan komma åt dina saker.

Billiga skåp finns i många olika storlekar och former, så du har många möjligheter att utforma ditt hem med en modell som passar dig. Du kan också välja en komplett uppsättning av skåp som ger dig fler förvaringsmöjligheter och en bättre överblick över alla dina verktyg och småsaker.

Ett bruksskåp behöver inte skilja sig särskilt mycket från ett vanligt skåp, men det bör ha större fack med plats för till exempel kvastar och dammsugare, och det bör också ha mindre hyllor för småsaker.

Se även: vackra skåp och underenheter för tvättmaskinen

Vilket skåp ska jag investera i?

Det finns många olika skåp på marknaden och det kan vara svårt att välja rätt skåp för ditt hem. Vi har valt ut några av våra favoriter, som skiljer sig från varandra på ett antal parametrar.

Om du letar efter ett enkelt och billigt skåp för att bara förvara dammsugaren kan du välja skåp som Utility Cupboard – Two-Piece Door från Kitchn.co.uk. Det finns dock en fördel att investera i en komplett uppsättning av skåp som skåpgrupp 1 från billigskabe.dk, eftersom du får allt du behöver från början. Det gör det också lättare att integrera saker som tvättmaskin och torktumlare i ditt hem, så att du får ordning och rena linjer redan från början.

Se även: de bästa tvättmaskinerna med torktumlare

Vad är det bästa sättet att dekorera med ett skåp?

Det bästa sättet att inreda ditt hem med ett tvättstuga är att börja med det du redan har. Om du har ett tvättstuga där det redan finns en massa saker – tvättmaskiner, bord och skåp – bör du överväga enklare föremål för tvättstugan. Om du däremot precis har börjat med ditt tvättstuga kan du överväga en komplett uppsättning tvättskåp för att få ordning på allt från början.

Helst ska ett skåp passa in i den övergripande estetiken. Det betyder att om du redan har inrett ditt tvättstuga i rena, vita färger bör du välja ett enkelt och minimalistiskt skåp. Om ditt hem är äldre och färgglatt kan du överväga ett skåp i naturfärger.

Se även: smarta små tvättmaskiner för lägenheter och husvagnar

I slutändan handlar det om att hitta en balans mellan estetik och funktionalitet; ditt skåp ska helst kunna förvara alla saker du behöver, samtidigt som det är bekvämt att titta på.

Senast uppdaterad december 2, 2022 av Simone Lundmark