Ninja Foodi Max AF400

Ninja Foodi Max AF400: Airfryer som sätter nya standarder

Ninja Foodi Max AF400EU är en airfryer som syftar till att erbjuda ett brett utbud av funktioner och en hög grad av flexibilitet i köket. Denna fantastiska airfryer har fått mycket beröm för sin kapacitet, prestanda och mångsidighet. Vi har tagit en titt på denna airfryer för att se om den lever upp till sitt rykte och för att bedöma dess förmåga att uppfylla dina matlagningsbehov.

Specifikationer

Volym9.5 liter
Kapacitet för mat2 kg
Effekt Watt2470W
Mått41,5 x 27 x 32,5 cm
Funktioner för matlagning6
Vikt (kg)8,8 kg
Ninja Foodi Max AF400 airfryer

Design och kvalitet

Ninja Foodi Max AF400EU har en attraktiv design i svart färg med snygga kromdetaljer för en modern och elegant look.

Med måtten 41,5 cm x 27 cm x 32,5 cm och en vikt på 8,8 kg är denna airfyer en ganska stor och tung enhet, vilket också innebär att den sannolikt kommer att ta en permanent plats på din köksbänk.

Kvaliteten är gedigen och materialen verkar hållbara. De tvättbara delarna tål även diskmaskin, så rengöringen är enkel.

Kapacitet och storlek

Ninja Foodi Max AF400EU har en imponerande kapacitet på 9,5 liter och en matkapacitet på 2 kg, vilket gör den idealisk för stora familjer eller de som vill förbereda större mängder mat åt gången.

En nackdel med den stora storleken är att det kan innebära att den är mindre lämplig för mindre kök eller de med begränsat bänkutrymme.

Användarvänlighet och funktionalitet

Denna airfyer har två separata kokzoner, vilket gör det möjligt att tillaga olika livsmedel samtidigt vid olika temperaturer och tider. Detta är en bra funktion för dig som vill spara tid och effektivisera din matlagningsprocess.

Med sex olika tillagningslägen – Air Fry, Roast, Bake, Dehydrate, Reheat och Max Crisp – finns det gott om möjligheter att experimentera med olika recept och tekniker.

Prestanda och matkvalitet

Ninja Foodi Max AF400EU levererar utmärkta tillagningsresultat. Hemlagade och frysta pommes frites blir krispiga och läckra, medan kycklingvingar får en gyllene skorpa och saftigt, mört kött. Det bör dock noteras att enheten inte alltid producerar jämnt bruna pommes frites och det kan vara nödvändigt att skaka maten flera gånger under tillagningen för bättre resultat.

Tyvärr saknar denna airfyer en påminnelsefunktion för att skaka maten, vilket kan innebära att du måste hålla ett öga på den under tillagningen.

Ljudnivå och energiförbrukning

Med en ljudnivå på 60,7 dB är Ninja Foodi Max AF400EU jämförbar med ljudet från ett kylskåp, vilket innebär att den inte är störande under matlagningen.

Enheten har en strömförbrukning på 2,47 kW och en spänning på 220 – 240 V / 50 – 60 Hz, vilket är ganska standard för en airfryer av den här storleken.

Tillbehör och extrafunktioner

Ninja Foodi Max AF400EU levereras med två lättrengjorda och diskmaskinssäkra frityrkorgar och krispiga brickor.

Den medföljande bruksanvisningen innehåller recept och rekommenderade inställningar för olika typer av mat, så att du kan få ut mesta möjliga av din airfryer.

Sync- och Match-funktionerna är ytterligare fördelar som gör det enklare att tillaga olika rätter samtidigt och få dem färdiga samtidigt.

Pris och valuta för pengarna

Med en prislapp på cirka 2100 DKK är Ninja Foodi Max AF400EU en av de dyrare airfryers som finns på marknaden. Men med tanke på dess kapacitet, funktionalitet och prestanda kan man argumentera för att det är en bra investering, särskilt för större familjer eller de som ofta lagar mat till många personer.

Men om du har en snäv budget eller inte behöver alla extrafunktioner finns det billigare alternativ som fortfarande levererar bra resultat. Du kan till exempel ta en titt på Ninja Foodi AF300 här.

Relaterat: Kolla in vår recension av Cosori Premium Smart Airfryer med WiFi

Övergripande betyg

Ninja Foodi Max AF400EU är en imponerande och mångsidig airfryer som levererar fantastiska matlagningsresultat och erbjuder ett brett utbud av funktioner och extrafunktioner.

Dess stora kapacitet och två separata kokzoner gör den idealisk för större familjer och upptagna hemmakockar. Men dess storlek och pris kanske inte tilltalar alla. Om du är villig att investera i denna airfyer och har utrymme för den, kommer du att belönas med tillgång till enkel och utsökt mat.

Läs också: Cosori Airfryer Pro vs. Premium – vilken ska du välja?