Hus nummer » 8 vackra husnummer för hemmet

Husnummer – Vårt bästa val

Bästa husnummer i metall: Husnummer svart – 40 cm

Standard och elegant husnummer i metalldesign (PVC-kärna belagd med aluminium). Bra hållbarhet och flytande design

Bästa husnummer med ljus: Vägglampa med husnummer och dimmerrelä

Attraktiv och diskret vägglampa med monterat husnummer. Lampan har bra belysning och ett dimmerrelä, och hållbarheten är imponerande.

Bästa husnummer för brevlådan : MEFA bokstäver och siffror i flexark med pincett

Ett helt ark med bokstäver och siffror till brevlådan. Det finns flera av varje paket så att du också kan skriva din adress och/eller ditt namn på brevlådan.

När gäster kommer på besök för första gången eller när budet ska leverera ett paket är det ditt husnummer som de letar efter i första hand. Det är viktigt att husnumret är synligt, vanligtvis antingen på fasaden eller på brevlådan, men husnumret kan lätt ha flera funktioner både när det gäller dekoration och belysning.

Läs också: se de bästa paketboxarna

Nedan hittar du inspiration till ditt nya husnummer, oavsett om du flyttar eller om ditt gamla nummer behöver bytas ut.

8 idéer för ditt nya husnummer

Vägglampa med husnummer och dimmerrelä

FUNKTIONER

 • Mått: 195 x 300 x 53 mm
 • Ljusstyrka: 350 lumen
 • Montering: på fasad eller vägg

Andra egenskaper: skumring relä

Væglampe m husnumre og skumringsrelæ

Här får du en utomhuslampa med skumring som är tillverkad av UV-beständig plast. Den levereras med ett ark med husnummer och bokstäver i svart (om du till exempel bor på nummer 231c). Vägglampan med husnummer är godkänd för användning på gemensamma vägar och lämpar sig för temperaturer mellan -20 °C och 40 °C.

KP-A4 Utomhus vägglampa böjd

FUNKTIONER

 • Mått: 240 x 385 x 81 mm
 • Ljusstyrka: 470 lumen (glödlampa ingår)
 • Montering: fasad eller vägg

Övriga egenskaper: finns i flera olika utföranden och material

KP-A4 Udendørs buet væglampe husnummer

Vägglampa för utomhusbruk i varmförzinkat stål, borstat stål eller koppar med husnummer (och namn om så önskas) laserskuret. Lamporna finns i böjda och vinklade utföranden, och den vinklade versionen finns även som golvlampa.

HI Solcellsdriven LED-belysning för husnummer

FUNKTIONER

 • Mått: 180 x 30 x 200 mm
 • Ljusstyrka: solcellsdrift
 • Montering: fasad eller vägg

Övriga funktioner: uppladdningsbart batteri ingår

HI Soldrevet LED-belysning til husnumre

Med den här solcellsdrivna LED-vägglampan med husnummer sparar du el samtidigt som du lyser upp utomhus. Det innebär också att du kan placera ditt husnummer någonstans där det inte finns någon ström. Själva lampan är tillverkad av rostfritt stål och plast. Det ingår 3 ark av varje siffra och 1 av varje bokstav, så att du kan återanvända lampan när du flyttar.

Veli Solar vägglampa med husnummer

FUNKTIONER

 • Mått: 200 x 280 cm x 50 mm
 • Ljusstyrka: solcellsdrift
 • Installation: för fasad eller vägg

Övriga egenskaper: uppladdningsbara batterier ingår

Veli Solcelle Væglampe med husnummer

Fin solcellslampa med husnummer som automatiskt tänds i mörkret. Vägglampan är tillverkad av rostfritt stål och uppladdningsbara batterier ingår. Dessutom ingår 3 av varje bokstav A, B, C och D och 3 av siffrorna 1-9.

Husnummer Vit – 20 cm

FUNKTIONER

 • Mått: 20 cm i höjd (bokstäver 10 cm)
 • Ljusstyrka: utan ljus
 • Installation: för fasad eller vägg

Övriga egenskaper: finns även i svart och metall

husnummer i hvid

Vit standardskylt för husnummer i 20 centimeters höjd. Husnumret är tillverkat av PVC belagt med aluminium, vilket gör det väderbeständigt och extra hållbart i längden. Om du vill ha husnummer i metall bör du välja denna typ med en PVC-kärna. De finns även i andra storlekar och färger. Se nedan. Kardborrebandssystem för montering ingår.

Observera att när siffrorna är 20 cm är bokstäverna endast 10 cm.

Husnummer Svart – 40 cm

FUNKTIONER

 • Mått: 40 cm i höjd
 • Ljusstyrka: utan ljus
 • Installation: för fasad eller vägg

Övriga egenskaper: finns även i vitt och metall

husnummer i sort

Snygg svart husnummerskylt i 40 centimeters höjd. Numren är också mellan 12 och 17 centimeter breda beroende på nummer. Husnumret är tillverkat av PVC-kärna belagd med aluminium, vilket gör det extra tåligt mot väder och vind. Skruvar och råpluggar ingår för montering. Husnumret monteras med distanser så att det sticker ut från väggen.

Färger för denna typ av husnummer: svart / vit / metall

MEFA bokstäver och siffror flexark med pincett

FUNKTIONER

 • Mått: ej angivet
 • Ljusstyrka: utan ljus
 • Montering: För brevlåda

Andra egenskaper: pincett ingår för enkel montering

MEFA bogstaver og tal til postakke og husnummer

Om du letar efter ett husnummer – och kanske till och med ett namn eller en adress – till din brevlåda är MEFA-brev med självhäftande etiketter ett enkelt och självklart val. Bladet innehåller olika antal bokstäver och siffror beroende på den allmänna frekvensen. Det finns 6 x A och 4 x E. Dessutom finns det 2 av varje nummer. Bokstäverna och siffrorna är självhäftande och är därför mycket lätta att fästa med hjälp av den medföljande pincetten.

Folie nummer – 10 cm

FUNKTIONER

 • Mått: 10 cm
 • Ljusstyrka: utan ljus
 • Montering: För brevlåda

Övriga egenskaper: Finns i andra storlekar och färger

folietal husnummer

Med ett folienummer i svart (finns även i vitt) kan du – i stället för att köpa ett helt ark – bara köpa det husnummer du behöver för din brevlåda. Husnumret här är svart och 10 cm, men det finns också i vitt och 6 cm. Observera att när du klickar på ett husnummer är du inne i ordningen för ett visst nummer (t.ex. 1). Du måste därför välja ditt husnummer i översikten.

Husnummer för brevlåda och vägg

Om du behöver ett husnummer till ditt hus eller om det befintliga husnumret behöver bytas ut bör du fundera på att märka ut husnumret på både väggen och postboxen – särskilt om det är långt mellan dem eller om postboxen inte ligger vid infarten.

Utan ett husnummer på brevlådan kan du inte räkna med att få post. Dessutom ska ditt husnummer vara synligt från den allmänna vägen.

Läs också: smarta bänkar med förvaring

Att välja ett husnummer

Det är viktigt att välja rätt husnummer för ditt hus. Det är det första som nya besökare lägger märke till, så det måste vara både synligt och snyggt utformat. Helst i ett material och en färg som passar till byggnaden eller trädgården.

På vintern blir det sent ljust och tidigt mörkt, så det finns många timmar på dagen då det kan vara svårt att se husnumret om huset inte ligger i ett upplyst område. Om så är fallet bör du välja ett husnummer med ljus. Välj om möjligt ett husnummer med timer så att ljuset bara är på när det behövs.

Dessutom är det bättre att välja ett stort husnummer än ett litet. Det beror på att ju större siffrorna är, desto lättare är det att upptäcka dem. Detta gäller både huset och brevlådan.

Underhåll av husnummer

De flesta husnummer i denna guide kräver lite underhåll. Det rekommenderas dock att byta glödlampor regelbundet så att de inte slocknar. Om husnumret går sönder ska det bytas ut omedelbart.

Förutom att vara i gott skick ska husnumret vara synligt från allmän väg. Det gäller inte bara platsen utan också synligheten. Husnumret får inte täckas av träd, buskar eller liknande. Om det ligger mycket snö under vintern måste även husnumret skrapas bort varje morgon.

Läs också: Världskarta för väggen

Senast uppdaterad juni 21, 2024 av Simone Lundmark