Tina din mat på ett enkelt och naturligt sätt med en Upptiningsplatta

Avfrostningsplatta – Vårt bästa val

Bästa avfrostningsplatta för daglig användning: avfrostningsplatta för kött

Med den här avfrostningsbrickan får du en variant som är lätt och enkel att använda för snabb avfrostning av kött och andra livsmedel. Den torkar din frysta mat fyra gånger snabbare än om du lägger den på en vanlig tallrik. Så du kan börja laga mat snabbt även om du har glömt att ta ut maten ur frysen.

Avfrostningsplatta för mikrovågsugn: WPRO DFG270

Den här praktiska och smarta avfrostningsplattan är avsedd att användas i mikrovågsugn. Den är tillverkad av plast och BPA-fri, och du kan tvätta den snabbt och enkelt i diskmaskinen. Avfrostningsplattan kan användas för flera olika frysta livsmedel, beroende på dina önskemål och behov.

De bästa avfrostningsbrickorna

Unfreeze Pad – Avfrostningsplatta för kött

Funktioner:

Mått: 35,5 x 20,5 cm.

Material: värmeledande metallegering

Användning: På köksbänken

Den här avfrostningsbrickan är lämplig för avfrostning av allt från kött till fisk och andra frysta livsmedel. Med hjälp av avfrostningslådan kan du enkelt och snabbt avfrosta din mat utan att förlora smak eller saft. Detta gäller oavsett om du tinar kött, fisk eller något annat.

Dessutom torkar den här avfrostningsplattan kött och fisk fyra gånger snabbare än om du väljer att göra det med hjälp av vanlig avfrostning på t.ex. en tallrik eller liknande. Detta beror på plattans speciella och mycket effektiva metallegering.

Denna legering har en värmeledningsförmåga och använder luftens egen värme, som sedan leds genom metallen och når en hög temperatur. Medan allt detta sker ser tallriken också till att näringsämnena och proteinerna i maten inte går förlorade.

Den praktiska avfrostningsplattan har dessutom en non-stick-yta, vilket gör den otroligt lätt att rengöra efter användning. Placera bara den frysta maten på plattan och du har ett enkelt och snabbt sätt att tina upp maten utan att använda elektricitet.

Avfrostningsplattan är 1,5 millimeter tjock.

WPRO DFG270 – avfrostningsplatta för mikrovågsugn

Funktioner:

Mått: 27 cm. i diameter

Material: värmeledande metallegering

Användning: I mikrovågsugn

Med den här avfrostningsplattan får du en modell som är lämplig för användning i mikrovågsugn. Om du vill ha en avfrostningsbricka som kan användas i mikrovågsugn är den här varianten därför ett utmärkt val.

Om du behöver tina upp maten snabbt kan du göra det med hjälp av den här avfrostningslådan. Placera bara din frysta mat på plattan och lägg den i mikrovågsugnen. Du kan använda tallriken för olika typer av mat, till exempel fisk, kött eller något annat.

Den blå avfrostningsbrickan är BPA-fri och tillverkad av plast, så den är lätt att använda. Dessutom är modellen lätt att rengöra eftersom den tål diskmaskin. Du kan därför välja om du vill tvätta den under kranen eller i diskmaskinen efter användning.

Vad är en avfrostningsplatta?

En avfrostningsbricka är ett smart och praktiskt verktyg för dem som vill ha ett sätt att tina upp sin frysta mat på nolltid. Vi känner ju alla till känslan av att glömma att ta upp laxen ur frysen på morgonen eller fläsksteken till kvällens smörgås.

Med hjälp av en avfrostningsbricka behöver du inte göra nya middagsplaner eftersom brickan torkar din frysta mat på nolltid.

Placera bara den frysta maten på plattan så är den redo att tillagas mycket snabbt. Det bästa av allt är att du inte behöver oroa dig för matens näring, saftighet eller smak. Brickan ser till att allt detta bevaras på bästa möjliga sätt.

Spara tid och energi med ett avfrostningsfack

Om du behöver tina upp din frysta mat snabbt är det värt att överväga en avfrostningsbricka. Med en avfrostningsbricka kan du tina upp din frysta mat mycket enkelt och snabbt, samtidigt som du behåller matens näring, juice och smak.

Du kan till exempel använda en avfrostningsbricka för att snabbt tina kött eller andra typer av mat. Det kan vara allt från fisk till grönsaker eller liknande.

Det smarta med en avfrostningsbricka är att den inte använder någon elektricitet, så det är ett extremt energisparande sätt. Detta garanterar att du får ett miljövänligt verktyg för att tina upp din frysta mat eftersom du inte använder mycket energi på det. Dessutom kan du spara mycket tid eftersom upptining av maten sker något snabbare.

Du behöver inte vänta hela dagen på att din frysta mat ska tinas upp. Detta är en fördel om du till exempel måste börja äta tidigare, om du har bråttom eller något annat.

Avfrostning av kött

Du kan tina köttet på flera olika sätt. Det rekommenderas att du tinar upp köttet i kylskåpet eller genom att lägga det i en skål med kallt vatten. Den sistnämnda metoden är särskilt bra om du behöver få saker gjorda snabbt. Utöver dessa metoder kan du också välja ett tredje alternativ.

Du kan till exempel använda en avfrostningsbricka för att snabbt tina kött om du vill. Detta är ett smart sätt om du glömmer att ta ut köttet ur frysen på morgonen. På så sätt har du alltid köttet färdigt till middagen.

Se också: de bästa köksvågarna

Upptinning av fläskkött

Har du en fläskstek i frysen och behöver använda den snart? Då lönar det sig att tina upp den i god tid i förväg. Om det är en fläskstek av en viss storlek kan det ta lång tid.

Du kan tina upp en fläskstek på exakt samma sätt som vi har beskrivit ovan. Detta kan ske i kylskåpet, i en skål med kallt vatten eller genom att använda en avfrostningsbricka. Det är helt upp till dig och dina preferenser.

Avfrostning av anka

Det är bäst att tina upp ankan i kylskåp eller i kallt vatten, eftersom det är så den gör sig bäst. Den bör därför inte bara stå på köksbordet, eftersom den då kan bli ganska torr under matlagningen.

Du kan också låta ankan ligga kvar i sin förpackning. Dessutom kan du välja att avfrosta ankan med hjälp av en avfrostningsbricka om du vill att processen ska gå lite snabbare. Detta beror naturligtvis på ankans storlek.

Avtinning av kyckling

När du behöver tina upp kycklingen är det bäst att göra det i kylskåpet. Den långsamma upptiningsprocessen säkerställer att den sker på bästa och mest hygieniska sätt. Men du kan också tina kycklingen i ett kallt vattenbad om du vill göra det snabbare. Lägg kycklingen i en förseglad påse.

Dessutom kan du välja att tina kycklingen på en avfrostningsbricka. Detta är den bästa metoden för dig som vill att avfrostningen ska ske så snabbt som möjligt. Om du väljer den här metoden är det bara att lägga kycklingen på brickan så är den snart redo att tillagas.

Mer till köket: kranar för kokande vatten

Senast uppdaterad juni 14, 2023 av Simone Lundmark