Hörlurar för barn: De 5 bästa on-ear-hörlurarna för barn

Vårt bästa val

De bästa trådlösa hörlurarna för barn: JBL Jr460NC trådlösa hörlurar

Fantastiska hörlurar från välkända JBL med rekommenderad max dB och brusreducering, så att ditt barn kan njuta av musik och tecknade filmer utan störande element

Bästa trådbundna hörlurar för små barn : Dummy Brand Paw Patrol Headphones

För de små är Paw Patrol-hörlurarna ett bra val med sin snygga design och dB-begränsning på 85.

De bästa hörlurarna för äldre barn: SACKit trådlösa hörlurar

Bra hörlurar för äldre barn med lång batteritid, brusreducering och möjlighet att använda både trådbundna och trådlösa hörlurar.

De 5 bästa hörlurarna för barn

Om du letar efter rätt hörlurar för ditt barn får du här en guide med fem bra val av olika modeller, prisklasser och funktioner.

Dummy Brand Paw Patrol hörlurar

Funktioner:

 • Max. utgång: 85 dB
 • Med sladd
 • Rekommenderad ålder: 3-7 år

Smarta hörlurar med Paw Patrol-design som är perfekta för att koppla av med en ljudbok eller tecknad film. Hörlurarna har en maximal effekt på 85 dB. Detta säkerställer att ditt barn inte kan skruva upp hörlurarna högre än vad de behöver.

Kuddarna är vadderade för att passa små öron och hörlurarna kan justeras för att passa barnets huvud.

Hörlurarna ansluts till ett standardjackuttag, som de flesta enheter har.

Belkin SOUNDFORM Mini hörlurar

Funktioner:

 • Flera färger
 • Max. utgång: 85 dB
 • Trådlös
 • Batteritid: 30 timmar

Riktigt fina hörlurar, finns i svart, rosa och blått, så det finns något för alla. Hörlurarna är trådlösa, så varken du eller ditt barn behöver oroa er för sladdar och pluggar. De har en imponerande batteritid på 30 timmar.

Hörlurarna är utformade för barn. Det innebär att de är robusta och bör klara av lite missbruk, och att de är bekväma för ditt barn att ha på sig tack vare de mjuka kuddarna och storleksjusteringen. Dessutom är de säkra för hörseln med en maximal effekt på 85 dB.

JBL Jr460NC trådlösa hörlurar

Funktioner:

 • Flera färger
 • Max. utgång: 85 dB
 • Trådlös
 • Batteritid: 20 timmar
 • Minskning av buller

JBL är känt för att göra riktigt bra högtalare och hörlurar, och den här versionen för barn har många av samma egenskaper som vuxenversionerna – de har bara den extra säkerheten att de inte kan skruvas upp för högt.

Nackdelen med hörlurar för barn är att det kan vara svårt att höra ljudet om det finns mycket buller runt omkring. Därför har den här modellen en extra bonus med brusreducering. Detta gör dem också lämpliga för känsliga barn.

SACKit trådlösa hörlurar

Funktioner:

 • Trådbunden och trådlös
 • Batteritid: 22 timmar
 • Minskning av buller

Ännu ett par fantastiska trådlösa hörlurar med brusreducering. Faktum är att de kan reducera omgivande ljud med så mycket som 20 dB, vilket gör dem perfekta i bullriga miljöer som t.ex. vid flygning.

Den andra fantastiska saken med dessa hörlurar är att de kan användas urkopplade i upp till 22 timmar och sedan kopplas in när de går ut eller om du inte har möjlighet att ladda dem.

Observera att detta inte är riktiga hörlurar för barn och att de därför kan skruvas upp högre än modellerna för barn.

BLUEDIO HT Turbine trådlösa hörlurar

Funktioner:

 • Trådlös
 • Batteritid: 40 timmar (med musik)
 • Minskning av buller

Här får du ett par prisvärda hörlurar för äldre barn, eftersom de har en dB-begränsning på 118 dB, vilket är högre än rekommendationen för mindre barn.

Å andra sidan är de bullerdämpande och har en mycket lång batteritid på upp till 40 timmar med musik och 1 600 timmar i standby, vilket är imponerande med tanke på priset.

Det är möjligt att byta låt direkt i hörlurarna, så att barnet kan byta låt utan att behöva gå in i avkodaren, och hörlurarna kan också anslutas till två olika enheter samtidigt.

Relaterat: surfplatta för barn

Rekommendationer för dB och barn – volymen bör inte vara för hög

Barns öron är känsligare än vuxnas. Därför bör hörlurar som är avsedda för barn inte kunna skada barnets hörsel och bör inte överskrida 85 dB.

Hörselskydd rekommenderas faktiskt för alla ljud över 85 dB för att skydda hörseln. Som jämförelse kan nämnas att ett normalt samtal har 60 dB och en gräsklippare 90 dB.

Barn under 3 år bör i allmänhet inte använda hörlurar. Därför kommer hörlurar att ha en minimiålder på 3 år.

För äldre barn kan du enkelt välja modeller som inte är rena barnhörlurar. Du måste dock fortfarande vara uppmärksam på volymen. Det viktiga här är att barnet inte lyssnar på musik för högt och för länge.

Se även: Smartwatch för barn

Senast uppdaterad januari 11, 2023 av Simone Lundmark